|
![]() |
#962 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Trenutna situacija je ovakva: procesor je na 2,8 ghz (255x11) na 1,4v. Idle je 42, load 51. U sobi mi je 28 (dakle, ipak nije baš pakleno vruće), a freezer je na 12v. Ove temperature mi se definitivno čine previsoke u usporedbi s vašima. Praktično iste temperature sam imao sa bartonom u kombinaciji sa tt silent boost-om. :confused: Pasta je arctic ceramique i ima je upravo onoliko koliko treba biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e bender bender, 28 u sobi gdje zrak stoji je puno. za komp puno. ja sam napokon riješio moju dramu oko temperatura.... znate koliki mi je sad idle temp dok surfam, a proc na 2.25ghz... ? u zg sa klimom u stanu temp u idle nije išao ispod 35... komp u stolu zavučen... da napomenem, komp sam preselio u liku preko ljeta, stoji sada na podu, i nije zavučen pod stol, već ima dovoljno zraka oko sebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bootao sam i ja na 350 i snimio SS, ali provrti Super PI 32M. Vjerojatno bi mogao povuć stabilnih 350Mhz, možda i više... Kak si postavke CPU-NB i NB-SB postavio? @bender Meni je puno znao pomoći vent koji iza izbacuje zrak, onda sam imao 4-5°C manje temperature proca... A i ovo kaj Gabre veli, preseli se u Liku ![]() Šalim se ![]()
![]() |
#966 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Sad je već bolja situacija. Temperature su za 1-2 °C niže iako je u sobi još toplije. Vjerojatno je stvar u tome da je pasta "proradila" jer je ono bilo na friško složenom kompu, a pasta najbolje radi tek nakon 2-3 dana. Inače imam iza 120mm sharkoon, ali budem još malo probao složiti kablove jer to zbilja gadno izgleda sad. I da, komp je u onom najgorem mogućem položaju, zavučen u stol... |
![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da li je netko mijenjao pasivca na NBu? Meni se cini da se to jako grije, a posto mi je sad u tijeku promjena kucista i slaganje kablova + "vjetra", zanima me sto bi pomoglo boljem hladjenu? Ovo: http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?ID=A0702002 Ili ovo: http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?ID=A0702047 Da li je ovaj prvi dovoljno dobar (kad slozim kuciste jos ce jedan 80mm puhati po pasivcu)?
![]() |
#971 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kakva su izvješca? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Samo da se pohvalim iako sam otvorio temu. Dear Sir/Mdm, Thanks for your long-term support for ASRock Motherboards! It's my pleasure to inform you that you have won yourself an AM2CPU Board from ASRock. Please confirm the information below and reply to our webmaster by August 10th, in order to send the prize to the correct address.
![]() |
#975 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#979 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Želim kupiti ovu matičnu ploču ali mi nešto nije jasno u vezi procesora za nju. U uputstvima za nju piše FSB 1000MHz, gledao sam procesore u HGspotu i athloni 64 3200+, 3500+... imaju FSB 2000MHz. Dali mogu staviti jedan od tih procesora na asrock 939 dual sata2 ili moram traziti procesor sa FSB 1000MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To je to.... 1000x HT link = 2000, čega već ![]() Vučko kaj je sad ove 2000? ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#982 |
Moderator
|
Tako je Mr. M. Pišu veće brojkice da što bolje prodaju svoje stvari i zbune ljude...ništa drugo... @ivor Koji god AMD kupiš, ako je socket 939, onda ide na tu ploču. Dapače, kupiš si adapter i moš na istu ploču staviti DDR2 i AM2 proc - Ali to ti ne preporučujem jer se nikako ne isplati...Samo pišem što ploča može... @BrunoZG Nadam se da me zezaš, kakve su ti to izjave ![]()
![]() |
#984 |
Moderator
|
Osim ako ne dobiš adapter na nagradnoj igri kao ja. : goood :
![]() |
#985 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Hvala vam uljepšali ste mi dan, već sam mislio ništa od novog procesora i matične.:burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Moderator
|
![]() |
#988 |
Moderator
|
Kolko sam ja skužio čitajući ovdje, a i vani, ljudi imaju problema sa 1T kad se koristi 2 sticka. Na ocwbenchu (http://tinyurl.com/pf3ss) sam vidil pool, i navodno manje ekipe ima problema sa 1T na 1.05 reviziji matične. Sad, dal je to riješeno, ali na način da se može srediti iz BIOS-a, neznam. Trikovi poput onoga sa A64info-om, meni nije dugotrajno riješenje... Šteta kaj nemam doma još jedan stick, da ja vidim u ćemu je problem... Ali što se tiče ostalog, problema sa memorijom još nisam imao. Mislim da mi je ova matična najbolja kupovina u životu...
![]() |
#989 |
Moderator
|
Ja sam probao sa 2x256 AData DDR450 na 2700Mhz na 1T i radi. Odvrtio sam sve testove i prošli su. Ali se događa da se komp dok je u idileu ili u nekom bezveznom stanju sam od sebe restarta. Sa 4 x 256 Mb od čega su 2 gornja u kombinaciji sa 1 twinmos i 1 kongmax na defoltu se događa ista stvar. Svi testovi prolaze super. Radi pod opterećenjem, ali se komp sam od sebe restarta. Nekad par puta dnevno, a nekad 1 u tri dana.
![]() |
#990 |
Moderator
|
Kaj je najbolje, ekipa na ocw-u priča kak im memorija prolazi sve testove, od prime-a 12h do neznam čega, i onda im se komp restarta kad odu na neku web stranicu sa flash-om ![]() AMD, ti si 4 stika tukao na 1T il na 2T? Nije mi jasno iz posta gore, ali mislim da je 2T. Al reko, da provjerim ![]()
![]() |
|
|