Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2006., 20:28   #1
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Pitanja za prijemni

U utorak pisem prijemni iz informatike i imam 3 pitanje na koja neznam odgovor,

1.) Kolika je preciznost (broj tocnih prvih znacajnih znamenki) prikazivanja realnih brojeva tipa double?
a) 19-20 b) 15-16, c) sve su tocne, d) 7-8, e) neogranicena

2.) Koji od navedenih pisaca, zbog nacina kako ostvaruju ispis, izuzetno jako zagrijavaju okolni prostor?
a) iglicni pisaci (wtf je to...?), b) laserski pisaci (mislim tocan odgovor), c) linijski pisaci (wtf je to...?), d) termicki pisaci (to postoji opce?), e) tintni pisaci (ajd, bar nes sta mogu 100% iskljucit )

3.) Za prikljucak vanjskih ulazno/izlaznih jednica na racunalo kod kojih je potrebna velika brzina prijenosa podataka kosristi se ulaz:
a) modemski ulaz (da, bas ), b) serijska vrata (noup), c) paralelna vrata (to nisam siguran...posto je IDE kabel paralelan, mozda je to tocan odgovor?), d) USB (moj sljedeci sumnjivac), e) ISDN ulaz (haha )

unaprijed hvala na pomoci
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2006., 21:07   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
1. Pojma nemam šta je.

2. Iglični pisači malo (samo se glava grije), laserski nešto više. S linijskim i termičkim se nisam susreo.

3. Ako se pod paralelnim vratima (LOL) misli na LPT odnosno paralelni port onda je USB brži, a ako su paralelna vrata upravo taj IDE kanal, to je točan odgovor. Pitaj profu ili kod već na šta se misli.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.07.2006., 22:42   #3
Astral
Premium
Moj komp

hm...kaze da je PP Centronix, to je LPT kolko ja znam, jel tak? onda je USB tocan odgovor valjda
Staro 08.07.2006., 23:05   #4
subtex
Premium

subtex's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
3.USB - piše vanjsko ulazno/izlaznih (kaj sumnjam da su mislili da HDD ladicu- al ona opet spada u unutarnje zbog unutarnjeg spajanja)
...a i vidiš da piše serijska vrata (vrata = port) pa onda znači da je i serijski/paralelni port

2. ili laserski ili temrički (kaj nisu temrički oni koji se koriste za termo ispise na majce, dresove... )

Zadnje izmijenjeno od: subtex. 08.07.2006. u 23:33.
subtex je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2006., 23:33   #5
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
mislim da su termicki oni sto ih ima u starim faksovima koji idu na one role papira. A to je neki poseban papir koji kada zagrijes pocrni. Pa tako ovaj grije i printa. Tako mi radi stari faks.
I jos da kazem onak informativno najgluplji nacin ispisa osim ako se radi o povjerljivim podacima, jer se nakon 2 godine taj papir sam obrise, tj. izblijedi i mislim da se onda moze ponovno printat na nega, al to nisam probavao...
raf je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2006., 23:35   #6
Astral
Premium
Moj komp

@subtex
3.) ha cuj...ovisi kako definiras ''vanjski'' jer hdd je isto vanjski uredaj bio on spojen IDE-om ili bilo kako drugacije u odnosu na stvarno ''racunalo'', netreba ti hdd da bi komp radio...
al da, mislim da si u pravu...ak dobim takvo pitanje vjerovatno cu rec USB

2.) neznam...evo kaj sam dobio pod termalne: http://images.search.yahoo.com/searc...s3Ngl0bgABAA@@
Citiraj:
Autor raf
mislim da su termicki oni sto ih ima u starim faksovima koji idu na one role papira. A to je neki poseban papir koji kada zagrijes pocrni. Pa tako ovaj grije i printa. Tako mi radi stari faks.
da, sudeci po slikama, to je ono s cim printaju racune itd. samo neznam kolko se to grije u odnosu na laserske

edit: evo, likovi sa EOCF-a su mi rijesili 1.) 15-16, ako nekog zanima: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/678hzkk9.aspx
Staro 13.07.2006., 11:27   #7
Doktor
locked in server room
Moj komp

Doktor's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Strašno bedasta i loše definirana pitanja, ali tipično za prijemni na našim faksevima.
1.) nemam pojma
2.)ja mislim da je laserski (naročito se odnosi na image drum - probajte ga uhvatit rukom nakon recimo 50 kopija)
3.) USB definitivno...

Zločesta pitanja...definitivno...želim ti puno sreće i da upadneš na fax !: cheers2
Staro 13.07.2006., 12:05   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
2. linijski pisači su ploteri, a točan odgovor je laserski iako ni termalni nisu daleko. Oni zagrijavanjem folije s bojom/ama ostavljaju trag na materijalu. Na sličnom principu rade i sublimacijski pisači za fotke.
3. USB

Pitanja su definitivno neprecizna, zastarjela i loše definirana. I onda se pitaju zašto nam je školstvo u ***cu. Pričao mi frend sa njima na studiju informatike u Ri, profa kod prikaza komponenti pokazuje PCI grafu, a za PCI-E nikad čuo. U knjizi iz engleskom pod 'Na što obratiti pažnju kod kupnje PC-a' opisana je 'zvijer' od 233 MHz, 32 Mb RAM-a i ISA slotovima. LOL
Staro 20.07.2006., 08:31   #9
Andeo
Premium
Moj komp

Andeo's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
1. double je veličine 8byte a preciznost je 15 decimala
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme