|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Kupnja laptopa - muke izbora
Bas za nekih mjesec dana planiram si uzeti lap do cirka 7000 kn, mogucnosti izbora su ogromne....citam te recenzije po netu, vise su mi odmogle nego pomogle. Gledajuci specifikacije i snagu konfiguracije i cijenu....kao best buy se namece HP sa svojim nx modelima, posebice 6125 sa turion procesorom, kojeg daju sa integriranom radeon X300 karticom i 1 gb rama itd itd, i to sve za cca 6700 kn... Ne zanimaju me specifikacije, zanima me kvaliteta pojedinog proizvodjaca i vasa iskustva s njima. Lap bi mi koristio prvenstveno za posao, eventualno malo interneta, uredjivanja poneke fotografije i sl. Znaci nista gejmerski..... Koliko je sve to kvalitetno, koji se lapovi vise griju...koji imaju kvalitetniju izradu, tastaturu i sl. Da li je ibm sa svojom thinkpad serijom....jedan od kvalitetnijih proizvodjaca i da li vrijedi izdvojiti istu sumu novaca za malo slabiju konfiguraciju koju nudi ibm, a za nesto vecu kvalitetu....primjerice fujitsu siemens daje garanciju 2 godine na sve lapove, a o njima se jako malo prica. Svi spominju samo hp, toshibu, eventualno acera....takodjer sam primjetio da se u stranim recenzijama prilicno hvale dellovi laptopi.......dok kod nas prakticki ne postoje... Molio bi misljenja forumske zajednice, hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dobrodošao na forum. IBM više ne radi laptope - zamijenio ih je Lenovo tj. prodali su mu taj dio svog poslovanja. HP je jako raspostranjen, ali ja nekako više vjerujem Toshibi i Aceru. Ako baš hoćeš jeftino a dobro, obrati se vranoga. Neka ti maila svoj cjenik - laptopi su jeftiniji i bolje opremljeniji nego u prodavaonicama (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40393). FJ znaju imati problema sa tastaturom. Tako mi kaže frend koji radi u jednoj firmi u Austriji, a oni imaju brdo službenih FJ. Obzirom da si u ovim krajevima, ne bi bilo loše da pogledaš i ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38691
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala na informacijama Coco, mogao bi ga probati kontaktirati cisto za usporedbu, hm....kazes vise vjerujes toshibi i aceru, eh.....svjestan sam da su laptopi opcenito kvarljiviji od stolnih racunala, ali.....neka mi traje 4, 5 godina i ja cu biti zadovoljan ![]() ![]() Puno hvala.....svi drugi prijedlozi i sugestije su dobrodosli! Lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Od poslovnih laptopa IBM (lenovo) T serija glasi kao najbolja, ali i najskuplja. Vidio sam neke toshibe (Satellite) i nisu me bas impresionirale kvalitetom izrade i plastikom, Tecra je navodno bolja. Pogledaj ima li koji polovni T41/42/43 ili cak stariji T32 na prodaju (samo zamjenis bateriju ako treba), T32 je za te poslove koje si naveo sasvim dobar. I da - IBM ima najbolju tastaturu i track point - 100x bolja stvar od traljavog touchpada.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 16.07.2006. u 15:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
U zadnje su vrijeme Aceri jako popularni jer ih ima za svaki džep i ekrani su im dobri. Giga rama je obavezna, pogotovo ako imaš shareanu grafiku.
![]() |
#6 |
Premium
|
Ja sam u petak upravo dobio od vranoge ovaj nx6125 sa gigom rama i 80gb hardom. Mogu reci da sam zadovoljan laptopom, djeluje kvalitetno i relativno je brz. Za 5800 kn.
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Lega iz firme je od vranoga kupio HP sa Sempronoom 3100. I on je zadovoljan. Pogotovo cijenom ![]()
![]() |
#8 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Najbolje je kupiti bug ili vidi u posljednjih par brojeva imali su hrpu laptopa na testu... A ak ti nije gejmerski, dovoljna ti je intelova grafulja i 512 rama. Ostalo što se mene tiče otpada na dizajn i na neke ektra dodatke |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ma daj, Bug je najveće gofno od časopisa. Ako želiš neku poštenu recenziju www.notebookreview.com Oni u bugu niti ne recenziraju hardver nego napisu specifikacije i kako se njima svidio laptop u 2 sata korištenja. : lol2 : Naravno da će onda forcebookić pobrat lovorike ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala ekipa na odgovorima i sugestijama, sve cemo pazljivo razmotriti i uzeti u obzir ![]() je to solidan laptop dobre kvalitete. Malo je skrt sto se tice usb portova....ali dobro, rijetko kad cu imati vise od dvije stvari ukucane u usb...tako da cemo progledati kroz prste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uz ibm neces nikada pogrijesiti .
|
|
Oglas
|