Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2006., 19:07   #1
SeaMan
Premium

SeaMan's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Paunjač za canon digitalac i punjenje baterije :D

Imam canon Ixus digital 500 i prije 2 tjedna sam posija njegov punjač... Oni koji imaju canone znacu da se baterija izvadi iz aparata i ubaci u punjač koji ima svoje kučište, za razliku od nekih modela u koje se samo uključi punjač i puni...
Da puno ne duljim, u canon centru mi traže 400kn za punjač šta mi je way too much... Pa ko ko zna di bi moga potražit zamjenski punjač po nižoj cijeni bia bi mu zahvalan...
Inaće sinoć sam bateriju napunia pomoću punjaća za mobitel čiji izlaz je deklariran na 5.9V i struju od 375mA... Baterija moba je također li-ionska približno istog napona pa čak i kapaciteta.
Kabel punjača sam cviknia i krokodilkama spojia +punjača na + baterije i minus također
Onaj srednji izvod kraj kojega je simbol zemlje nisam dira.
S obzirom da je struja punjenja 375mA, pretpostavka je bila da će baterija bit puna za nešto više od 2 sata (ako proizvođaći ne lažu).
Tako je i bilo, napon baterije je nasta sa 3V na 4.3V koliko je napon i baterije mobitela kad je skroz puna.

Sad mene zanima mogu li ja na ovaj način punit bateriju i postoji li mogučnost da je shebem? Koliki bi bija max napon? kakve su poslijedice ako se baterija prepuni? Na šta trebam pazim? Znam da ovi današnji "pametni" punjači imaju elektroniku koja prekida punjenje čim se napuni,kontroliraju kapacitet i šta već...
Bitno mi je da ne shebem bateriju jer mi je to onda još 400kn troška : bonker :

fala

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno