Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2006., 15:37   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Prodajem zenu i majku njenu...

... ili dajem kao ucesce za povoljan kredit da otplatim kaznu svojoj lijepoj, najdrazoj eRHa... A vi, moji ekspertici, vadite bakine carape s nepromijenjenim dojc markama ili ste ga najebali!

VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Za neprijavljenu web-stranicu i do 100 tisuća kuna kazne

Novi vlasnici morat će se Vijeću prijaviti prije prve objave, dok se postojećim dalo tri mjeseca vremena

Vlasnici web-stranica koje u nekom svom dijelu prenose vijesti i informacije morat će ih prijaviti Vijeću za elektroničke medije. Ne učine li to, mogu biti kažnjeni sa sto tisuća kuna. To, naime, propisuje novi Pravilnik o sadržaju prijave te sadržaju i načinu vođenja očevidnika nakladnika elektroničkih publikacija, kojeg je donijelo Vijeće za elektroničke medije. Očevidnik evidentira nakladnike elektroničkih publikacija kao i same publikacije, a njima se smatraju "programski sadržaji koje fizičke ili pravne osobe prenose putem informacijsko-komunikacijskih veza na način da su dostupni širokoj javnosti bez obzira na njihov opseg".
Očevidnikom se posebno evidentiraju elektroničke publikacije koje u potpunosti ili u ikojem svom dijelu imaju karakter audiovizualnih medijskih usluga čiji je cilj informirati, educirati ili zabaviti korisnike. Ipak, neće se morati prijavljivati svi pa su tako prijave oslobođene "e-mail, sms i mms poruke, blogovi i ostale mrežne stranice i slično". Novi vlasnici elektroničkih publikacija morat će se Vijeću za elektroničke medije prijaviti prije prve objave, dok se postojećim nakladnicima dalo tri mjeseca vremena da to učine. Ako pak vlasnik dvoji treba li svoju stranicu prijaviti ili ne, dvojbe bi mu trebalo razriješiti Vijeće za elektroničke medije. No ako ne prijavi nešto što Vijeće smatra da je trebao, mogao bi platiti kaznu do 100 tisuća kuna. Kako pravilnik nejasno određuje tko i što se sve treba prijaviti, u Vijeću nam je objašnjeno kako to ne trebaju učiniti vlasnici web stranica na kojima se objavljuju neke osobne stvari, obiteljske fotografije i slično. Međutim, prijave bi trebali podnijeti svi hrvatski državljani koji imaju registrirane stranice na inozemnim serverima. "Ne bi imalo smisla da registriramo samo ljude na hr-domeni jer su oni već ionako evidentirani u Srcu. Ako je u Hrvatskoj vlasnik stranice koja ide preko američkog servera, mi bismo ga trebali evidentirati", kazao nam je Srećko Lebinec koji je u Vijeću zadužen za Očevidnik. Vijeće je na donošenje pravilnika o Očevidniku nakladnika elektroničkih publikacija obvezao Zakon o elektroničkim medijima, no nije im poznata praksa nama susjednih zemalja. Nemaju ni procjenu koliko bi im prijava moglo stići, a od upisivanja blogova i web stranica s privatnim sadržajem odustali su upravo zbog bojazni da bi ih prijave mogle zatrpati.

http://www.poslovni.hr/16030.aspx

Vidim da nitko nije komentirao vec staru vijest, pa eto...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2006., 13:42   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jesus, još onakvih ispada i spamanja - djelim banane svima redom.
Ako ne komentirate ovo onda ni nemojte pisati.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2006., 13:44   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tor
Jesus, još onakvih ispada i spamanja - djelim banane svima redom.
Ako ne komentirate ovo onda ni nemojte pisati.
Dzizus, kako si non cool. Bas htjedoh kontrirat athi ovime:

http://galleries.eurobabez.com/britkitchen/pics/14.jpg

ali kad si ti vec dosao bananirati, onda neka to tebi ide na dusu...

BTW, ne vidim razloga zasto si brisao _sve_ postove?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2006., 14:19   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zato što sam mamuran i nabrijan.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas