|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Igranje pod win2000
Instalirao sam win2000. Scena u igrama se ne iscrtava pravilno. poligoni se iscrtavaju preko cijele scene i nestaju. Probao sam nekoliko drivera. Grafička je GeForce2MX, DirectX 8.1, Detonatori 12.90 i 21.88. Kako se može ukloniti ovaj problem. Molim nekoga tko se kuzi da savjetuje! Hvala.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pod broj jedan stavi novije drivere, ako neupali vrati se opet vamo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Mozda ce se pitanje ciniti malo cudno, ali kak ti je hladjeno kuciste? Naime, svojevremeno sam slagao jedan stroj na stolu i kad sam ga upalio i isao testirati cijelo je vrijeme bacao artefakte po ekranu. Kasnije sam skuzio da iako je maticnu bila izvan kucista (polozena na stolu) nije bilo dovoljno strujanja zraka i kartica se pregrijavala. Jedan ventilatorcic-na-pravom-mjestu kasnije je sve bilo ok...
![]() |
#4 |
Registered User
|
Što se tiče drivera, izbrisao sam instalaciju i stavio ponovo winMe, pa ću pokušat sutra sa dualboot instalacijom i novijim driverima ako ih nađem. Pod WinMe nemam nikakvih problema, pa mislim da nije hlađenje. Kartica ima aktivno hlađenje i kučište ima jedan ventilator. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Šta ti fali XPu?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
offtopic: kad si vec spomenuo XP kako mi je drago koliko je sarlatana i nesposobnjakovica izaslo na vidjelo zadnjih godina koji su kritizirali xp jer se mora sve novo od MSa kritizirati prethodnih godina cesto su ljudi tako ispadali pametni ali XP-u se nema sto zamjeriti on je posve ok ![]()
![]() |
#8 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
1. Administratorima 2. Korisnicima. 3. Driverima za raritetni hardware 4. Prastarim programima 5. Prastarim hardware-u 6. Ljudskom gluposti
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Trebao sam stabilniji OS jer se WinMe stalno rušio kod rada sa nekim programima. No, brat se igra na istom Pc-u, pa sam mislio da će moći i na Win2000. Možda je najbolje ovako: dualboot Win2000 i Me. XP nisam još stavio baš zato što su ga razapinjali, a ja i nisam povodljiv za novotarijama. imam malo stariju mašinu Duron 800, Via kt133. Trebao bih ga probati. Igre koje sam instalirao na Win2000 su Alien vs predator, Fifa 2002 i carmagedon, sve imaju problema sa prikazom scene. Radi jedino Heroes 4. Nisam još probao novije drivere od det. 21.88. 3D Mark 2001 SE je počeo jako dobro po defaultu ali se ruši na dragothicu high details ( game2). Probat ću još malo.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Možda i bolje da ga ne staviš na takvu mašinu ako nemaš barem 256RAMa. Mogao si staviti XP umjesto WIN2000 kao dual boot. Meni XP nikad nisu radili problema, ali ja sam samo pojedinac. ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Problem je u tome što postoje više verzija ntfs - onaj u xp je 5,1 a u 2k je drugi pa to može stvarat probleme u nekim slučajevima
![]() |
#16 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
....?
Datum registracije: Jul 2002
|
Re: Igranje pod win2000
Citiraj:
vidim da je slicna konfig. i graficka .. uzeo sam prije koji dan od susjeda gf2mx ..32mb i bas to mi se dogadjalo na svim igrama ... savjet prijatelja matije .. da stavim vent. zbog kao navodnog "pregrijavanja" nije rijesio problem .. isprobao sam od starih detonatora do najnovijih.. win 2k .. je izgleda problem ... ja sam problem jednostavno rijesio .. vratio karticu .. ![]() al me zbilja zanima ... u cem je bio problem ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Pomognite meni neukom.
![]() |
![]() |
#19 | |
..
|
Citiraj:
i jos jedna stvar koju sam primjetio sa xp-om je da ima extremnu nestabilnost/stabilnost...iliti seljacki: ili ti sve radi ili ti nis ne radi...nema izmedju ukljucujuci mene koji sam betu imao na fat i radila je HEBENO!!! onda pro koja je na ntfsu se zakljucala...krepao registry i nisam mogao uci... sad na fatu sve radi super...nemicem se vise u w2k... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Feldwebel
|
Pitam iz razloga što radim na NTFS-u. Ama baš nikakvih problema nisam vidio. Radi bez greške. Ne vračam se na FAT zbog prevelike paricije (više od 32 Gb). Radio sam i na particiji kreiranoj na XP a koristio sam 2000. Nisam dugo i nisam ništa podešavao i petljao. Ne znam kako to dobro radi ali sam instalirao i malo radio na tome (koliko je bilo neophodno). Xp si stabilni i rade brzo. Još je sada ubrzalo otkada sam stavio nove ali neće dugo. Baš sada pripremam jednomjesečno mučenje kompa sa raznim probranim aplikacijama za mučenje. Dokazano komp može kraće raditi od mene u ekstremnim uvijetima. Ukratko. Možete vi pričati o XP-u da ne valja ali me ne možete uvjeriti u to. I nakon čitave hrpe kompova nisam imao problema. Posebno se to odnosi na Premecove virtualne probleme sa SCSI. Sada ga doduše nemam ali ću si morati takvo nešto nabaviti. Valjda negdje griješite.
![]() |
#22 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
To sto ti nisi imao problema sa XPom, blago tebi. Ali kategoricki tvrditi da je nemoguce da ljudi imaju problema s XPom i da ih ne znaju instalirati, to je generaliziranje (najgori nacin razmisljanja). Osobno sam na vise racunala imao raznoraznih problema s XPom, ali sam imao i racunala na kojima XP radi savrseno. I kao sto je msvrtan dobro napomenuo, XP-i ili rade savrseno, ili su problematicni.
![]() |
![]() |
#23 |
Feldwebel
|
U našoj zadnjoj razmjeni mišljenja si tvrdio da XP jednostavno ne radi dobro. Znam da ima problema sa nekim hardwareom ali sa većinom nema. Pa svaki OS ima problema s nečim. To što NTFS od XP nije kompatibilan sa 2000 je jednaki zločin onome što na 98 nema NTFS-a. Tako je i 2000 loš. Ne treba zato reći da je smeće. Valjda se ja lakše pomirim s onim što nije savršeno. Ne kažem da su ljudi uvijek u krivu i da ne znaju instalirati XP. Kažem da je u 90% slučajeva tako. U večini slučajeva je kriv loše namješteni BIOS (ili samo resetiran). U ostalima to što ne znaju podesiti da radi kako treba. Tu je negdje i problem drivera koji ne rade uvijek kako treba. Takvih sam imao hrpu primjera. Ono što rade u našim firmama je zločin kada instaliraju bilo koji OS pa tako i XP. Na dis stave jednu particiju od 80 GB u FAT 32 i svi se čudom čude kako to ne radi kako treba. Tada se događa ono poznato rušenje i nestabilnost sistema. Sam sam iskusio sve blagodati toga na svojoj koži (trebao mi je FAT). Ali nisam krivio XP. Ako nekome ne paše XP, neka ga ne koristi. Samo ne treba reći da je loš jer mu se ne sviđa slikica na ekranu. A koliko je takvih tipova bilo.
![]() |
#24 |
..
|
RAK nisam ja rekao da svi s ntfs-om maju problem...nego da svi koji su imali problem imali su ntfs particiju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
matroxfanatic
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | ||
Feldwebel
|
Citiraj:
Uvijek su dodavali nešto novošto nije bilo u prethodnoj verziji i što nije kompatibilno sa prethodnicima. Što bi me tu jako moralo zabrinjavati. Jedino su to morali reći i napisati negdje. Ovako je malo kurvinjski. Citiraj:
Ne sumnjam u znanje ljudi koji su tu na forumu. Ne sumnjam da ti znaš to napraviti ali kompovi koji su meni dolazili su bili jadni. Bilo je tu i onih koje su instalirali i "stručnjaci". Do koleg zaključka da dođem? Da to svi znaju po rođenju? Meni je jednostavno namjestiti BIOS jer znam što treba namještati ali evidentno je da drugima nije.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|