|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Sortiranje polja ZADATAK
Ovako, imam za zadatak napraviti aposteriornu analizu dva algoritma za sortiranje. Radi se o shell i heap sortu. Pošto moje računalo baš i nije na vrhuncu svoje snage zamolio bih ljude koji imaju nabrijanjije procesore i više od 256 Mb RAM-a da pokrenu ovaj program i vrate natrag datoteku rezultati.xls. Btw dajte napišite tip procesora i radni takt. Bilo bi najbolje kada nebiste igrali neku nabrijanu igricu paralelno sa izvođenjnem ovog programa jer osim što traži dio procesorskog vremena gladan je memorije (ništa strašno). I još jedna stvar, program ima jedan ulazni podatak, broj ponavljana algoritma. Sa mojim Northwoodom 2.8 i 512 RAM-a, za ulazni podatak 45 mu je potrebno cca 3 minute, tako da neznam kaj bu se dogodilo ako mu upišete 1000 (ali ipak mislim da će mu kad tada nestati memorije). Možete više puta ponoviti testiranje. Prog će lijepiti na kraj priješnjeg testa novi rezultat. : hello2 : P.S. One brojke u *.xls-u po stupcima znače : Vrijeme u ms za Shell sort na nesortiranom polju, Shell na sortiranom, Heap sort ne nesortiranom polju, Heap na sortiranom polju i zadnji stupac je broj čalanova polja koje se sortiralo. Nisam odgovoran za nikavu štetu nastalu korištenjem ovog programa
![]() |
#2 |
Premium
|
: suicide Zaboravio najvažnije.....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
! Cannot execute "C:\DOCUME~1\prazno\LOCALS~1\Temp\Rar$EX00.266\Zavrsni_zadatak.exe" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Stvarno neznam zašto to radi..... Kod mene se pokreće normalno ![]()
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ja isto slicno radim ![]() a posto mi je danas proc konstantno na 100% jer kompajliram i milijunske podatke, budem ti izvrtio, nije bed... btw, ima nas dosta ![]() daj mi samo postaj source kod i tu ecxel tablicu... i daj mi reci, meni pise u zadatku izmedju ostalog: "broj ponavljanja kod mjerenja vremena"...jel to znaci da trebam stavit program da mi vrti sortove x puta ili?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Mislim da hoće da izvrtimo sortove za različite duljine nizova.... BTW Izvadio sam 95% koda sa predavanja i malo to modificirao. Mene mući kaj se kod shell sorta za dosta velike nizove pojavljuje nekakva grba, kao da za određenu duljinu radi znatno bolje od heap sorta. Daj ako ćeš ga baš prepisati promijeni neke dijelove ![]() Stavio sam i exelovu tablicu za broj 47, ili tu negdje..... ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
necu prepisat, ja sam napisao svoje, imam quick i bubble... jel ti na kraju treba to izvrtit ili ne?? zbog toga mi treba source... poslao sam danas mail kolegi Botickom, evo pitanja i odgovora: Da li trebam napraviti u programu da mi se sortovi ponavljaju odredjeni broj puta (ako da, koliko) i onda uzet prosjecno vrijeme izvrsavanja svakoga sorta? Točno. Uzmite ponavljanje od 100 ili 1000 (pogledajte koliko će se to odraziti na cjelokupno brzinu i ovisno o tome odaberite). tako da moram prepravit malo svoj program.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Moj zadatak kaže "Vremena usporediti za nizove različitih duljina i prikazati ih tablicom i grafom". Ti vjerojatno imaš 2. zad. koji se razlikuje od 41. ![]() Daj ovo svejedno pokreni za ulaz > 47 THX
![]() |
#9 |
Guest
|
ja imam 7. budem ovo pokrenuo, pa postam reze... edit: onaj source kad otvorim ispadaju hijeroglifi (u visual studio 6.0) jesi ti to radio u dot netu '05?? edit 2: sve je ok, u notepadu sam otvorio.. Zadnje izmijenjeno od: nicko. 18.06.2006. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
ja sam izvrtio i kaj sad trebam?? jer ako trebam upisivat to u tablicu, fakat mi se neda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Da VS '05, nego prog je stvorio datoteku rezultati.xls, daj to postaj kao atačment ![]()
![]() |
#12 |
Guest
|
evo....valjda je to to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Poslao si mi natrag datoteku koju sam ja ovdje postao... ![]() UPUTE : 1) Kopiraj exe fajl u neki direktorij, on solo i ništa drugo... 2) Pokreni program za broj > 47 3) Sačekaj minutu, dvije dok program sam ne kreira rezultati.xls i završi sa izvođenjem 4) Postaj te nanovo stvorene rezultati.xls
![]() |
#14 |
Guest
|
ne radi mi taj tvoj exe.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Dao sam ti souce code, daj to iskompajliraj... ![]() Nije vrag da ne prolazi kompajl..?!?!
![]() |
#16 |
Guest
|
ma prolazi, ali source mi ne kreira excel stranicu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Samo, malo, ovo postaje jaaaako čudno. Kažeš ne stvara nikakv fajl ? ?!?!?!?!?!?!?!?!?! Ili stvara fajl koji tvoj excel nemože otvoriti, moguće jer ja vrtim onog iz 2000, ali opet ne bi smio to raditi... Nego daj ovo ubaci u kompajler pa javi da li je program išta stvorio.... #include<stdio.h> int main (){ FILE *f,*g; f = fopen("prvi.xls","a"); g = fopen("drugi.xls","w"); fclose(f); fclose(g); return 0; } Nemre biti jednostavnije od ovog.
![]() |
#18 |
Guest
|
evo napravio sam....btw, sori, bila je moja greska, jer mi je radio te excel fileove u defaultnom direktorijuu, a ja sam zabravio pogledat tamo ![]() evo tablice: |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
No bad ![]() Sada bi bilo lijepo da se još netko javi.: sweating
|
|
Oglas
|