|
![]() |
#1 |
Just Štef!
Datum registracije: Jun 2006
|
Master/Slave???
Master/Slave??? Jel mi moze itko rec kak da postavim one jumpere na hardovima da mi budu uskladjeni u master i slave modovima. imam dva Hitachi-a od 40GB, i spojim jednog na master poziciju na IDE kablu, a drugog na slave, ali moram i jumpere premjestit, a neznam u koju shemu, od one cetiri koje su iza. Ima 4 sheme, na jednoj pise 15 heads, drugoj 16, heads, 3. 32GB nesto... i na cetvrtoj nesto kao Autospin... disabled. Koja mi treba?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
imas jedno mjesto za stavit jumper pise ti CS ili CSEL ili tako nešto. uglavnom znaci CABLE SELECT a znaci da kako spojis na kabel oni ce se sami staviti na master/ slave sto je i, ako mene pitas, najbolji izbor. nema nikakvog razloga stavljat na master posebno ili slave. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd reci tocno koji model hitachija pa mozda proguglamo za jumper pozicije. ali mora ti biti na harddisku par slika sa shemama.obicno je prva s lijeve master (MS),druga slave (SL),treca cableselect (CS).po meni nije nikako dobro staviti CS jel sam citao negdje da usporava rad hardova.znaci manualno stavi master onaj sistemski di su win,a slave drugi.
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi oba na 16 heads, jedan master, drugi slave. Ovo s 32 GB pretpostavljam da je neko ograničenje veličine vezano na FAT32 pa to nemoj stavljat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Odg: Pa, kupi si SCSI disk, ništa lakše...
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Prve gornje dvije sheme s lijeva su ti kombinacije koje ti trebaju ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|