|
![]() |
#691 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() I meni su ruzni kabeli al me prode volja kad vidim da u HG-a dođu 50kn okrugli kabel za floppy! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
OT
ja imam okrugli kabel, i floppy star 8 godina ![]() Normalno da ti stari sejva, stariji znaju kaj valja ![]()
__________________ |
![]() |
#693 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?option...egorija=201515 : lol2 :
![]() |
![]() |
#694 |
Premium
|
E hvala stari ![]() ![]() BTW Drzim se beta7 bosa nije mi se 2.10 bas svidija..tako da... I pise ime ploce asrock u everestu... zabunija san se....maloprije... Edit: Nisam bija u pravu nije do biosa nego do grafickih drajvera... omega rulz! ![]() Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 12.06.2006. u 01:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo maloprije sam nabrzake isprobo dokle ide HTT i negdje na 340-350 MHz se ploča počinje blesirat, točnu stabilnu frekvu nisam imao vremena testirat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
EMP moderator
|
Proc ide na 2.5 GHz bez dizanja voltaže - Prime stabilan kroz 6 h, a volt mod će past kod sljedećeg čišćenja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
Hey ho
Evo instalirao proc i mb sve provjerio,testirao i čini mi se super. Samo mi ne šljaka Coll'N'Quiet,vidim da spušta snagu procesora a i nemam pojma jel je to potrebno.Hvala svima koji su mi pomogli. : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() Inače treba instalirati driver u windoze i mora ti biti FSB na defaultu da bi ti radio CnQ... Bilo što izvan toga - frula...
![]() |
![]() |
#703 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Niti jedan komp me nije toliko zahebavao. Sve instaliram radi savršeno. Upalim ga ponovno i više neće u Windoze. Dignem ga u Safe mod. Samo tu i može, drugo ne radi ništa. Možeš ga restartat, gasit, clear BIOS. Ne hebe 5%. I u Safemodu vidim Error DCM i Error Control Service Manager. Uspijem ga vratiti sa System Restore. Lud sam već od toga. 6 puta sam instalirao windowse i ne svaki put iste. Mislim da ako ovak nastavi me hebat da će dobit Low kick.
![]() |
![]() |
#704 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Ali na mojoj Abit KN8 Ultra MORA bit na defaultu, pretpostavljam da je tako i na ostatku nf4 obitelji, iako nemogu naravno 100% tvrdit... Btw da imaš pravo - treba stavit na minimal power managment, to sam zaboravio spomenut... Mada AFIAR ionako piše tamo kod setupa... Nije da sam puno na to gledao... ![]()
![]() |
![]() |
#706 |
Moderator
|
U biosu trebaš ostaviti sve na automatski. C'n'Q u biosu mora biti enable. Memoriju možeš poštelavat jer nema utjecaja na to. Instaliraj onaj driver za proc koji si dobio na cd-u sa matičnom. Da bi sve to proradilo treba sljedeće: Na desktopu desni klik pa propertis. Screen saver, Power, Power sheme treba staviti na Minimal Power Management. I to je to.
![]() |
#707 | |
Toshiba ko' ludo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Moderator
|
Citiraj:
Tamo ti ne očitava trenutno stanje nego tip procesora i njegovu jačinu u megahercima. Za očitavanje ti treba everest ili nešto slično.
![]() |
![]() |
#709 | |
Toshiba ko' ludo
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako već hoćete da vam se komp "ubrzava/usporava" (i pritom mjenja voltaže), najbolje vam je za to koristit RightMarkClock Utility. Potrebno je malo više zaje*ancije, ali kad se sredi, onda je super. Uglavnom, taj utility može ovisno o procesorskom opterećenju mjenjat voltažu proca i množitelj. HTT i memorija se ne može mjenjati (i to je tu važno)! I sad, u BIOS-u makneš CnQ, staviš voltažu na 1.1V (najmanje što može kod AMD64) i isprobavaš dal ti je proc stabilan (sa Prime-om ili SuperPI-em, zapravo ista stvar kao i da OC-aš) na defotlu (znači 1800Mhz).Većina Venica može raditi na 1.8Ghz pri 1.1V (dok oni dobri steppinzi mogu delat na recimo 2Ghz pri 1.1V). Kad si dobio max. stabilnu frekvenciju na 1.1V ideš na drugi korak. 2. korak je da se stavi Vcore na 1.45V (to je najviše što RM Clock može dati) i testira se opet koliko max. proc može ići na toj voltaži. Kad se ona nađe, skupa sa najboljim postavkama memorije zapamti se. Recimo, da je proc pri 1.1V radio na 1800Mhz, a pri 1.45V pri 2700Mhz. Pošto se u RM ne može mjenjati HTT, da bi proc mogao raditi na 2700Mhz pod punim opterećenjem, u BIOS-u moramo narihtat HTT od 300 i pripadne postavke za memoriju i HT sabirnicu. Time zapravo postavimo da kad se komp boota da se buta na max. brzini, no čim se uđe u windowse, RM preuzima kontrolu (Tako da se u BIOS-u može staviti i manji množitelj i manji Vcore za početnu fazu) Pošto je HTT od 300 u BIOS-u, u RM možemo mnenjati sada fino množitelje i Vcore. I stavimo da kad je proc u idle-u, da je Vcore 1.1V a množitelj x6 (300x6=1800), a kad je u punom opterećenju množitelj x9 i Vcore 1.45V (300x9=2700). Po meni je ovo puo bolje od kakvog CnQ, istina, treba malo više vremena, ali se više isplati. onak imaš 1800Mhz i istu nižu temp (dobro, ajde možda imaš 1°C višu) ko da imaš 800Mhz koje postavlja CnQ EDIT: @AMD Stvarno neznam kaj te zeza, teško da je do ploče, ali nikad neznaš. Ja nisam imal nikakvih problema prilikom instalacije windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Premium
|
AMD daj reci sta imas i koje postavke si podesija u biosu pa bi ti mogli pomoc i rec nesto vise.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Toshiba ko' ludo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
imam problem od jučer. bio mi lik i tekoma i zamijenio mi usb dsl modem za mrežni jerbo mi je znala pucat veza pa ajd da vidimo, možda s mrežnim neće. ali tu večer, gašenje kompa je potrajalo a drugi dan dizanje kompa je bilo jedno tri puta duže nego inače. promjenio dva biosa al štanga. jel ima iko kakvu ideju u čemu je problem? možda i nema veze s mrežnim. help. inače, komp kad se digne u vindouze, poslije radi normalno.
![]() |
#714 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
i btw, sad stavio 1.4 i ispisao mi hrpu toga prilikom dizanja na što nisam obratio pažnju previše al jednu stvar sam zapamtio: cmos checksum bad. što bi to trebalo značit?
![]() |
#715 | |
Toshiba ko' ludo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Moderator
|
Ovo su greške koje je zapisao u log: The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: AFD Fips IPSec MRxSmb NetBIOS NetBT Processor RasAcd Rdbss Tcpip For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. The IPSEC Services service depends on the IPSEC driver service which failed to start because of the following error: A device attached to the system is not functioning. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. The TCP/IP NetBIOS Helper service depends on the AFD service which failed to start because of the following error: A device attached to the system is not functioning. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. The DNS Client service depends on the TCP/IP Protocol Driver service which failed to start because of the following error: A device attached to the system is not functioning. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. The DHCP Client service depends on the NetBios over Tcpip service which failed to start because of the following error: A device attached to the system is not functioning. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Konfiguracija: Bios originalni P1.80 Sve po defaultu Ploča znate već koja 2x256 Mb AData DDR400 Proc A64 3200+ Grafa PCIE PowerColor ATI x1600 Pro 256 Mb Maxtor ATA 133 40 Gb na 2 particije 20 i 18 Instalirao sam Windowse već 10 puta i to različite da eliminiram grešku OS-a. Sve radi super. Instaliram sve drajvere. Greška se dogodi iz neutvrđenih razloga i to prilikom restarta ili paljenja stane kod bootanja i dalje niti makac. Diže se samo u safe mod i tu ga vatim sa restore na zadnju točku. Molim bilo koga kome ta ploča radi da mi točno napiše što je instalirao od drivera sa instalacijskog CD-a i kako je podesio bios.
![]() |
#718 |
Moderator
|
Sa instalacijskog CD-a nisam ništa instalirao, skini sa sa neta, ULI integrated drivers (moja je v2.13) http://tinyurl.com/p8juf Ako imaš SATAII HDD, preporuka moja ti je da ga staviš u SATA1 mod i pukneš ga na SATA1 utor, time izbjegavaš zafrkanciju sa driverima za HDD i "probleme" sa ubacivanjem diskete prilikom instalacije windowsa) Ako imaš XP sa SP2 onda nemoj instalirat (bit će ti ponuđeni tokom instalacije ovih integrated drivera) USB 2.0 drivere, bolji su ovi od windowsa. Točnije, kod ovih v2.13 imaš tri opcije za instalaciju ako se dobro sjećam, samo makni USB -meni tako radi. A meni se čini ko da tebe zezaju driveri za mrežnu ili sama mrežna BIOS Imaš u sticky-ju pod AMD podforumu kako poštelat BIOS. Makar je su tamo opcije stavljene za OC, i te rade dobro, za AGP ne moraš niš mjenjat. Ako te zeza za SATA RAID, onda moraš u BIOS-u poštelat da ti SATA radi u non-raid modu ili tako nešto, uglavnom, tamo di prčkaš po UDMA i SATA opcijama i posebno za svaki ATA uređaj) EDIT: Tek sad vidim da nemaš SATA HDD, pa si poisključi sve uređaje koje nemaš (SATA I i II, Parallel, Serial, Floppy itd.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Moderator
|
Dobro, ja imam posebno zvučnu, tako da, mislim da u tim Integrated Drivers-ima nema drivera za zvučnu, točnije, nisam siguran. Ako nema, ili koristi za prvu pomoć od windowsa (nisam nit to siguran dal će instalirat), a ako ništa, skini sa Asrockovog site-a i te za zvučnu. Drivere za proc nisam ja stavljao. Dao sam gore primjer kako sa posebnim programom (RM Clock Utility) se mogu dobiti (uz malo više muke) puno bolji u brži rezultati sa tim snižavanjem voltaže i ostalog. No, ti si sigurno "stara" liga ![]() ![]() Nadam se da će pomoći, stvarno ne bih htel da se razočaraš u ploči, koja je super za novce za koje se prodaje...A i nekak, usprkos mušicama nekim, mi je prirasla srcu (valjda zato jer sam ju kupil sa svojim parama, a ne od staraca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|