|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
sklapanje kompa
frend mi došo sa djelovima i ima problrm... samo dva pitanja ali.... za ovo prvo uploadao sam slike... za spojiti napajanje na ploču ima mali problem... možda mu kabel iz napajanja ima par igla (ili kako već se to zove točno premalo)... i ja se ne usudim da mu to spojim... ne znam da li će raditi sa manje ukopčanih pinova (točnije dva manje s ljeve strane i da manje sa desne strane)... možda to kućište ne odgovara njegovoj ploči... ovo je utor na ploči... http://i6.tinypic.com/14lj1o5.jpg ovo je iz napajanja... http://i6.tinypic.com/14lj8mo.jpg drugo je vezano uz spajanje S-ATA diska... on ima na dva mjesta mogućnost za dovod struje.... zanima me da li da u oba dva uštekam napajanje ili samo jedno... ploča je DFI, socket 754, infinity NF 4x, nForce 4 http://www.dfi.com.tw/Product/xx_pro...YPE=MB&SITE=US |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
prva slika ti je jako mutna, ali ocito je da je na ploci 24 pinski konektor, a napajanje ima 20-pin konktor, neznam bas dali 20-pin napajanje moze na 24-pin plocu kako mislis da S-ATA disk ima dva mjesta (konktora) za napajanje? pa jedno je valjda za napajanje, a drugo za spojiti s plocom (jedan je manji od drugog), ili sam ja nesto krivo shvatio :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
da, na ploči je utor za 24 pinsko napajanje, a napajanje ima 20 pina... i mislim da mogu to staviti samo napajanje mora biti uštekano s desne strane... tako mi je već savjetovano.... a disk S-ATA ima onaj stari priključak za napajanje sa 4 pina i još jedno skroz plosnato.... i normalno konektor za spojiti sa pločom... i tu mislim da e dovoljno samo jedno napajanje spojiti... ali kako to nisam siguran htio bi da mi netko potvrdi da nešto ne skurim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
a kaj se tiče diska spoji SAMO JEDAN konektor inače ćeš si spaliti disk...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
jel se napajanje na ploču uštekava slijeva ili s desna li normalno u sredinu....odnosi se na 20 pinski konektor u 24 pinski konektor na ploči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neki hardovi imaju i SATA priključak za napajanje (plosnati) i Molex (4 pina, plastika u obliku trapeza). Uštekaj samo JEDNO od tih napajanja!
![]() |
#8 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
a sto se tice napajanja hop u lokanlni ducan i hm ste razmislili o kupnju 20->24 pinski "konvertore" nadasve bistro -_- (mc_fish pise): finger : btw rijetko u danasnje brijeme imaju oba...WD recimo ima to.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ovo mi liči na A JE TO! (morao sam spam sorry) BTW nema potrebe za nikakvim adapterima 20->24. Provjereno bude sve i ovako radilo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
nije 100%: hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Mozes direktno, mozes adapterom.... Sto se tice diska spoji ono sto imas...Ako imas "SATA power" konektor na napajanju spoji njega, inace obicni molex... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|