|
![]() |
#31 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Svoga sam po preuzimanju (Mikronis) odmah u servisu isprobao. Bili su veoma srdačni i ljubazni. Mladić u servisu se zaista potrudio oko isprobavanja. Jedina kritika - nisam dobio loptu na poklon. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
meni je bilo nekak precudno prvi put ali sam se naviknuo na svoj lcd i sad mi je preopaka slika i sretan sam ![]() rijec je o 730BF ![]()
![]() |
#33 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ok, super izgleda i još bolje bi izgledao na mom stolu ![]() No pustimo ljepotu, evo praktično pitanje... Imam monitor iz siga, 19, zapao me dobar primjerak pa nemam problema sa geometrijom, boje super te je spojen na grafu preko bnc priključka , znači maximala što sam mogao izvuć iz njega po pitanju prikaza i perfomansi. Koliko para bi ja trebao dati da imam bar iste perfomanse sa lcd-om ? Dali je taj 940 Bolji od ovog mog crta ? Ako nije, koji je ? Ljepota i praktičnost me ne zanimaju, ima mjesta na stolu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
-kod LCD-a zadnje generacije nema problema sa performansama, tj ghostingom, pa je to pitanje apsolutno nevažno -ono što nijedan CRT nema, a svaki noviji pa i stariji LCD ima jest izuzetna oštrina slike koja je dominantna i primjetna u svakom području primjene lcd monitora -oštrina slike jest jako važan parametar za ugodan rad na bilo kojem monitoru, ona oslobađa oči od naprezanja i time štedi vid. -BNC kabel na CRTu ne poboljšava oštirnu slike, već samo prikaz boja, ali i to daje zanemarivu razliku u kvaliteti boja, ovo kažem jer sam na starom CRTu također imo BNC -jedina mana LCD monitora jest samo jedna primjenjiva rezolucija, tj nativna, ali ni to nije poblem jer većinski 19" LCD monitori na nativnoj rezi imaju dovoljno velika slova da ih se može čitat sa metar i pol udaljenosti, dakle dva puta večoj od preporucene udaljenosti -bilo koji korisnik koji je u mogučnosti izbrojati 2500-3000 kn za LCD monitor, tim novcem kupuje i ono najvažnije, a to je njegovo zdravlje, točnije njegov vid |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
|
Ma sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
@stublina Jedino sto ces dobiti s novim monitorom je superiorna ostrina, stabilnost slike i geometrija. Izgubit ces nekakvu "toplinu" koju crt pruja (lcd ima jace osvjetljenje koje je dobro u nekim slucajevima, ali nije u drugim - primjerice po noci u tamnijoj prostoriji). Ghosting - uvjek je prisutan i kod najnovijih lcda, ali ne smeta, cak u pucacinama doprinosi "realisticnosti" jer prilikom naglih pokreta slika neostaje onako kristalno cista kao kod crt-a nego se ipak malcice blura (kao kad naglo pomaknes pogled ![]() Po meni LCDi jos nisu u potpunosti bolji od crt-a, no kako vrijeme ide novi modeli izlaze, tako ce i lcd-i napredovati sve vise i vise, dok ne budu bolji od crt-a u svakom aspektu. A onda ce doci nova tehnologija koja ce u 50% stvari u pocetku biti losija od LCD-a, ali ce biti popularna uzeti te primat kao sto je to danas napravio LCD. ![]()
![]() |
#37 | |
Guest
|
Citiraj:
-ja sam za svoj nedavo izbrojo 4300 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Sorry na OT, no imam pitanje ,pa da ne otvaram novi thread,tu ću ga ubaciti. Pitao bi vlasnike 193P+ i 970P ![]() EDIT: da kad nabrzinu uspijem podesiti boje dok mi se nesruši MagicTune,dobijem odlične bolje,ali imam osjećaj da malo zeznem bijelu..hmm ili je to što nisam spavao...vec dost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Guest
|
Citiraj:
-imam magic tune 3.6 koji sam dobio sa 970P monitorom i ništa se ne ruši -boje je najbolje ostavit po defaultu, jer su tada sve tri osnovne boje jednakog intenziteta, -što se tiče same opcije Color tone, to su samo predefinirane postavke koje u sebi sadrže kombinacije razlicitih vrijednosti intenziteta tri osnovne boje -te kombinacije ujedno su i parametri topline boja u rasponu od 9600 Kelvina po defaultu, do 6500 Kelvina kao krajnje najhladnije boje -kod opcije Color Control moguće je intenzitet svake od tri osnovne boje podesiti po vlastitom izboru -tada više neće vrijediti vrijednosti iz predefiniranih postavki iz opcije Color tone, već iz opcije Color Control koje ste sami podesili, ali ponovnim odabirom jedne od postavki iz opcije Color tone, opet vracate neku od predefiniranih postavki -medjutim, važnije od boja jest postaviti dobar kontrast i svjetlinu -u mom slučaju kontrast je na 50 a svjetlina na 30 -što se tiće podesavanja boja izvan magic tune, svaki driveri od atija i nvidije imaju te opcije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Banned
|
Citiraj:
Pa jel bar dobar ? Nije mi žao iskeširat ili kreditirat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Guest
|
Citiraj:
-Samsung 970P je izvrstan monitor za svaku namjenu, jest i jedan od najskupljih modela 19" lcda, ali tako visoka cijena je i opravdana za ono što nudi -još nešto, sigurno nečeš preći sa konja na magarca, prije bih reko sa konja na slona -oći će ti bit zahvalne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svaki prelazak sa CRT-a na LCD treba jedno odredjeno vrijeme privikavanja... meni je npr prvih 2 dana jaaako smetala bas ta ostrina ali uz malo podesavanja i privikavanja sve je odlicno
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sam sam se na svoga naviko za 6h. Istina u početku me smetalo praktički sve, sad kad gledam CRT mi je groza u odnosu na LCD. A u početku se nisam dao krstit na LCD... Brzo se adaptiraš. Ko borg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
za lcd je preporucljivo imati 60Hz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
The Zappa
|
Zbog cega tocno? Steti li mu ako je na 75? |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Guest
|
a ček ljudi kaj se fakat uopće ne osjeti na lcdu razlika između 60 i 75??(bar u igrama bi se osjetilo ako se uključi vsync, sa 60 bi max fpsi bili 60 dok na 75 75.... |
![]() |
![]() |
#48 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
meni bitdefenderov firewall dok je aktivan redovito rusi magictune, tako da ga moram iskljucit prije nego idem stelat sliku. Tako da ako koristis firewall, baci pogled...
![]() |
![]() |
#50 | |
Guest
|
Citiraj:
-dovoljan je i onaj iz windowsa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
no necemo u OT, nisu monitori krivi...
![]() |
![]() |
#52 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
The Geek Wants Out
|
Ukratko tjeranje nekih modela koji su optimizirani za 60Hz da rade na 75Hz 'poništava' overdrive (zbog uštede overdrive je podešen samo za rad na 60Hz) i tako smanjuje performanse (odaziv pixela) panela...sve ovisi o kvaliteti elektronike koja kontrolira overdrive... OVDJE imate cijeli članak (korišten je Samsung 970p).
![]() |
#55 |
Guest
|
-u slucaju mog 970p driveri uopce ne dopustaju frekvenciju preko 60 Hz, i to sigurno s dobrim razlogom |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]()
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
monitor je 193P+ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
ja sam tam vidio od lg-a i samsunga za tu cijenu ali mislim da su bili 15'' |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
meni dopušta da stavim na 60 ili 70hz pa nekad mjenjam al ono ak je dopušteno onda ne vidim zašt ne stavljat na 70hz,recimo na kutiji od monitora mi piše 75hz i mogu stavit na 75hz al čim stavim drivere onda ne ide preko 70hz.
![]() |
|
|