|
![]() |
#31 |
See your bottom for...
Datum registracije: Sep 2003
|
kad smo vec kod isplativosti Hauppauge WINTV HVR-1300 navodnoima 2 tunera (1 digitalni i 1 analogni) sad jer ja tu karticu suporedjujem sa WINTV 500 koji ima 2 analogna tunera? drugim rijecima dal ova prva 1300 isto ima mogucnost gledanja jednog programa, recimo, analogno dok drugi snimam digitalno. Ili je to samo sminka, a ustvari mogu koristit samo jedan od tunera ovisno kako spojim? Jer na njihovim stranicama za PVR 500 pise kao mogucnost gledanja jednog dok se drugi program snima, a za HVR 1300 nis ne spominju o toj mogucnosti! Ovo mi je strasno bitno jer sam se vec odlucio za 1300 ali ako necu moci snimat i gledat u isto vrijeme 2 programa, onda mi ne treba! Hvala
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja sam isto razmišljao o tome da uzmem hibridnu karticu, ali mislim da mi to ne treba. Odlučio sam neku usb digitalnu. Ak se ne varam sve digitalne mogu prikazivati više programa odjednom, kao i snimati sve programe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
See your bottom for...
Datum registracije: Sep 2003
|
a evo "ukratko" objasnjenje o HVR 1300 http://www.dabs.com/productview.aspx...1138&InMerch=1 pa da nema vise zabuna! Znaci nema 2 tunera na sebi (digital i analog ne mogu radit u isto vrijeme) uglavnom nije ono sto sam ja mislio i htio! Za moju zelju(snimanje i gledanje 2 programa) cu morat kupit ili 2 tv kartice ili hauppauge winTv pvr 500!
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() osjetljiva je na signal katastrofa možda bi na sljemenu radila normalno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
znaci prekrizim ga...a moram priznat da sam razmisljao o njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
830 kn, ja to nikad ne bi dao za tv-katricu |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
ma treba mi neka usb, tako da je i na laptopu mogu koristiti, a bilo bi lijepo da je i analogna, tako da ako odem negdje gdje nema digitalnog signala, da mogu gledati tv... a kad kupujem vec, kupit cu posteno....ali cini se da cu ici na cinergy t2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Na kraju sam kupio Leadtekovu DTV2000 H. Zadovoljan sam s njom. Hvata digitalni signal kako i treba. Analogni takodjer. Samo jos nisam uspio dobiti da mi preko tog analognog ulaza hvata signal od videa rekordera iz njegovog RF izlaza. Mozete li mi reci na kojoj bi frekvenciji zapravo trebao hvatati digitalni signal. Jer nskon sto skeniram sve frekvencije on mi ponudi sva cetiri kanala na po dvije frenvencije. Sad gledam na 522 MHz. Jel to ok? Pod 'service' HTV1 mi pokazuje 'DVB' logo, HTV2 '9', RTL televizija isto 'DVB' i NOVA TV 'Digital forty four'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
mislim da je....imam u jednom casopisu popis svih frekvencija, neda mi se sad trazit, ali javim ti... btw, jel imas teletext i jel ti se vide titlovi u filmovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Guest
|
frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)... cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
titlovi - vidim, naravno, one uobicajene titlove koji se vide i na analognom signalu. mislio sam da mozda mislis na neke posebne titlove. tako nesto ne vidim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
nema problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
leadtek pvr2000 leadtek je dobar, sestra mi je ima ali ne snima video i to, ali ta kartica to može ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
a onda si uzmi najjeftiniju koja ima kompozitni i/ili s-video ulaz, po mogucnosti sa hardverskim kodiranjem u mpeg2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
A što je sa digitalnim videom (miniDV)? Ako mi sada treba 3-4 sata da 60 minuta dug avi dv film sa kamere prebacim u mpeg2, da li te kartice sa HW mpeg2 enkoderom mogu ubrzati konverziju i kako, kojim softwareom? Analogni video, VHS i sl. me za sada ne zanima. Recimo PVR 200, 350, Hauppauge, Terratec - mogu li to s njima? Da ne ispadne samo da mi kartica treba za gledanje i snimanje tv programa, mada ni to nije loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
najbolje ti je spajat miniDV kameru preko Firewire-a...on moze u realnom vrememenu snimit video na komp....a kasnije s cim ces ti kodirat, to je tvoja stvar... Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike.... U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija... Ja ipak mislim da ti je preko Firewirea najbolje, i onda kasnije kodiras sa Nero Digital ili sl.... A sad koje kartice imaju HW mpeg enkoder, to ti ne bih znao, potrazi na netu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
>> slažem se, to je točno. -->
Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom za video editing, nije bitno kojim. E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje? Bojim se da ne bi. ![]() ''Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...''-------------->>> slažem se, to je točno. Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom za video editing, nije bitno kojim. E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje? Bojim se da ne bi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Guest
|
ne bi, jer taj mpeg2 enkoder na kartici kodira samo ulaze sa tv kartice (dakle analogne)... vjerojatno postoji nekakav eksterni enkoder (zapravo siguran sam), samo mislim da ti se ne isplati to kupovat, jer je preskupo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Leadtek DTV2000 H
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
mene bi zanimalo koju karticu(digitalnu ili analognu) bi trebao kupiti da gledam kabelsku tv preko nje. moze i neka preporuka. jedini uvjet je da se moze spojiti preko usb-a jer mi treba za notebook |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
evo da ne otvaram novu temu, zanima me sto mislite o ovoj kartici http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.063 ovako se cini ok prema specifikacijama, ali dal ju je ima tko prilike koristiit??? i jos jedno pitanje, zna li netko ima li u zagorju signala s sljemena?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
da ne otvaram novu temu a pitanje spada pod ovu temu molio bih savjet! Na poziciji sam takvoj da mi je tv signal slab.Nemam riblju kost na krovu jer me susjedi koji su na katu zaje....da ne mogu staviti zbog nekakvih nonsense razloga, tako da imam sobnu antenu pa se programi dosta loše vide.Gledam tv preko analognog tv tunera. Da li bi mi slika bila bolja sa digitalnim tunerom ili je ista stvar kada je signal slab? |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Trebala bi ti "riblja kost" i u jednom ili drugom slučaju.
![]() |
#58 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
koja je kartica? ak je Winfast , mogo bih ti pomoc .. sto se tice odgovora na pitanje iz naslova , imam analognu winfast pvr tv2000, platio ju nekih 200kn prije 5 mjeseci i sve pohvale , spojio sam ljepo kabelsku u karticu i sve sljaka super , snimam kad mi treba i to .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Citiraj:
Svakako provjeri postavke TV tunera, morala bi se naći tvoja zvučna kartica pri odabiru zvuka.Ako je uopće nema onda su ozbiljniji problemi u pitanju pa bi ti preporučao nabavku nekog drugog software-a za gledanje TV-a. Ja imam analognu TV tuner karticu i koristim odlični i besplatni DScaler. Isprobaj ga ako ti se da! Nadam se da si me razumio!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|