|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tiha zvijer :-)
Ja sam jedan odo onih koji čuju kako komarac prdne u gluho doba noći na udaljenosti 1km,pa...recimo da mi je tišina jako bitna :-) Primarno sam se zezao oko diska...kako ga odvojiti od kućišta,ali da se čvrsto drži unutar njega...Počelo je ovako: ![]() ![]() Ova elastika koja se vidi...to je ono što je nekad držalo mom starom gaće da ne padnu :-) Nedostatak ovog pristupa bio je naravno-šugav izgled i zagrijavanje diska...ne puno,ali više nego što sam htio. Ovo je konačna faza: Sa strane na prednjoj maski sam turpijom izbrusio rupe da prednji vent ima dotok zraka. ![]() Napravio sam mali zračni tunel od kartona da bi proc uvijek hladio hladan zrak...manje se vent vrti,a vrlo se brzo hladi (nakon pola sata igranja već je za 1 minutu natrag na 30 stupnjeva i vent na 5V :-) )Dodatna prednost je ta da vruć zrak sa donje strane mora zaobilaziti isti pa ga ovaj stražnji Revoltec baca van-ne opterećuje vent u napajanju,a rezultat je da se napajanje manje grije i vent u njemu se slabije i tiše vrti. ![]() A evo i ostatka. ![]() Nije baš "oku ugodno" ali mi to ni nije bila namjera-samo tišina i dobro hlađenje.Ovi kablovi ne izgledaju tako loše uživo...kao što vidite,disk više nije na elastici-sad je na špagi od tenisica.Zašarafio sam 4 šrafića ali disk sam slobodno visi na špagi :-) Naprijed i straga sam probušio rupe veličine 120mm te na njih stavio 2 Revoltec Airguard venta koji su prikopčani na adapter koji dolazi sa Seasonicom-na 5V je svaki.Brzina vrtnje Airguarda 92mm na CPU je preko matične ploče,stvar funkcionira odlično -27 u idle-u a 40 u loadu (ovih dana,kad je kod mene 25 u sobi).I ako se pitate šta je to bijelo kod stražnjeg venta-to je stiropor.Vent je na drugom kraju na istoj visini kao i stražnji panel matične ploče...tu se ne vidi,al-na knap-jako.Stiroporom sam obložio i bočne stranice kućište.Funkcionira dobro :-) Još sad razmišljam o onom kavezu za disk,jer kad se disk iskopča,jedino što se čuje je strujanje zraka kroz ADDA u Seasonicu (bolje je bilo kad su unutra stavljali Yate Loon...ja bih ADDA zamijenio samo Nexusom jer je zbilja vrlo,vrlo tiho...na granici čujnosti-čak i za moje kriterije).Sprijeda sam samo nategnuo komad plastične vezice za kablove preko venta da disk ne klopoće po ventu.Stvar se ni ne vidi a funkcionira odlično jer drži disk na malom rastojanju od prednjeg venta :-) Komentari dobrodošli ;-)
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
nice idea nice work BTW,check ur sig |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Yate loon je vent ali mislim da ti nisu nikad ni išli u s-12 serije.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|