|
![]() |
#1 |
JTP - Online trgovina
Datum registracije: Apr 2006
|
Koji bi vi uzeli?-monitor-
Evo mislim kupiti monitor, (jel bolji ftf od lcd) mislio sam dati do 2500kn, 19 velicinu, i nebi lose bilo da izgleda dobro (recimo da je crna boja) sta kazete na philips 190x6fb/00 ? il mozete mi neki preporuciti do 2500kn (ako je jako dobar, mogao bi i nekoliko kunica vise dati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
tft - lcd ista stvar inače uzeo sam dotičnog philipsa i totalno sam razočaran, kad se lampe malo ugriju nakon cca.10min rada u gornjem i donjem rubu ekrana izbija backlight i to preočito........crna boja je siva.....i tak sve u svemu ni sjena primjercima od prije godinu dana (imamo ih u firmi nekoliko i rade odlično, isti model) sutra ih vraćam (po drugi put, već su bili zmjenjeni) i uzimam xeroxa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JTP - Online trgovina
|
al to znaci da je taj philips imao neki kvar, neznaci da je takav svaki, jel tak? jel mi mozete neki preporuciti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja ti preporucam da uzmes Xeroxa, ovi noviji modeli bi trebali imati MVA ili IPS matricu što ti daje više boja, bolji vidljivi kut i nešto sitno viši response time. Osobno nikad ne bih uzima TN matricu (ovi samsungovi BF modeli i benq-ovi modeli), slika je losija, a kad se malo maknes definicija boja ode u 3pm, a ako se maknes po vertikali - mrak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JTP - Online trgovina
|
a koji xerox bi mi preporucio? koji su noviji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
-mislim da za 2500 Kn nema dobrih lcd monitora dijagonale od 19" i to bilo kojeg proizvodjaca -bolje bi ti se isplatilo da uštediš još oko 700-900 kn i kupiš pravu stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Bok,evo upravo danas sam si uzeo xerox XA7 19i u Optimum računala(Heinzelova80) ima još jedan i možeš ga otić pogledat ima cak izlozeno oko5 monitora, jako sam zadovoljan monitorom a kosta 2300 i nešt sitno kn tako nesto nije ni preskup,jer je na akciji...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
-cuo sam da xerox lcd ima staklo na matrici kao zastitu od grebanja, pa me zanjima koliko je to staklo refleksivno, ima li kakav antirefleksivni premaz -mislim, sjedis ispred i vidis siluletu svoje glave u ekranu, tako sam cuo |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
da ima prevucen sloj,sjedim gledam i nevidim ama baš nikakvih odsjaja,kraj mene,znaci sastrane je upaljeno svijetlo ali mi ne smeta,sutra ču još vidit po danu pa javim.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
JTP - Online trgovina
|
bok! i ja sam kupio jucer u optimum i moram reci: super stvar! bio sam sa curom i ona je isto rekla koji dobar dizajn i da je super! a da nekad zna biti kao zrcalo, to sam mislio prije, jer sam to citao u forumima, al meni stoji bas pokraj prozora i uopce ne primjecujem nista, cak ni kad gledam neki tamni film (ako je tamna slika). ako ga ugasim e onda je zrcalo, al to meni sigurno ne smeta! uglavnom super je i jos ne steti ocima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
-to je zato što na staklu postoji antirefleksivni premaz -to je dobro, monitor ima super dizajn i nije preskup, ako je jos i slika super kako kazete, onda lijepo uzivajte -ja sam takodjer jucer kupio samsung 970p i tek sad vidim da CRT debeli monitori tu nemaju šta tražit, barem kad je u pitanju kvaliteta slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
970p,prava stvar za onoga tko može i hoće odvojit više od 4000 kn za mon.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
da, kolega apsolutno se slažem da je monitor preskup, ali ja nisam htio nikakav kompromis, htio sam najbolje što 19" lcd može dat |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
-na poslu imam 193p i 173p i moram rec da je slika vrhunska -taj 193p+ je u biti isti 193p sa kracim vremenom odziva koji je dekariran na 8ms što je i više nego dovoljno, dok je slika, ponavljam, vrhunska -dizaj je također izvrstan, jedan od najljepših na tržistu -mislim da nisi nimalo furo, pun pogodak |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Dobar je taj Xerox. Nema puno refleksije. : lol2 : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
The Zappa
|
Nemam taj monitor. Sliku nađon lutajući bezveze. Isto kao i ovu sliku na kojoj se jasno vidi količina refleksije. Obrati pažnju na donji dio ekrana. Vjerujem da bi refleksija bila veća da je kut snimanja upaljenog ekrana bio jednak kutu snimanja isključenog ekrana iz prethodnog posta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
crni pas
|
da....ali to je tak staklo ima svoje prednosti i mane, kao i sve u životu......evo naprimjer prednost 1000kn skupljeg samsunga 193P+ u odnosu na phlips je uistinu bolja slika (prvenstveno ujednačenost prikaza i kut gledanja) i ona dva mutava piksela koja mi se cere kad upalim screen saver!!!!!!!!!!!!!!!! ma ne mogu vjerovat da mi je samsung došao sa dva fakin bad piksela!!! nako one torture sa philipsom sad ovo.......a reko nek ide sve u k. dajem soma više i kupujem state of the art monitor i eto mi ga sad......nemam riječi....inače slika je zbilja odlična ali ipak....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The Zappa
|
Ništa te nisam shvatio. Na koncu, koji monitor imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
On je nabavio Samsung 193P+ koji ima "Zero dot pich waranty", dakle garanciju da dolazi sa 0 bad piksela. Prema tome, ima pravo na zamjenu monitora sa onim koji nema mrtvih piksela. To jasno pise u katalogu ove firme: Samsung SM193P+, 19" TFT, 1280x1024, 250 cd/m2, 1000:1, 178°/178°, 8ms (G to G), in Silver color, Magic stand (Dual hinge / automatic pivot / swivel), MagicTune, MagicBright, Narrow & slim design, Buttonless menu control, Analog/Digital, TCO'99, DE19PSQAQ VIDI GRAND PRIX 2005 ZERO PIXEL WARRANTY Firma je: http://www.m-computers.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
The Zappa
|
I gdje je tu problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
crni pas
|
pa problem je taj kaj mi je ovo već peti monitor koji mijenjam u 7dana......4 philipsa i sad ovaj samsung.....inače slika je perfektna! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|