|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
koji hard?
mislim si uzeti novi hard (minimalno 160gb i bio bi jedini hard u kompu) i vazno mi je da je brz ali i tih... ne kuzim se bas tako da se nemogu snaci medu svim tim PATA/SATA, 2mb/8mb/16mb cache itd... pa ako bi mi mogli preporuciti neki... takoder da pitam odma do sad sam koristio samo jednu particiju ali me zanima ona kombinacija sa 2 particije kada su na jednoj particiji SAMO windowsi a na 2. sve ostalo... jel ima to smisla? Koliko opce mjesta trebam napraviti na toj particiji za windowse(xp pro sp2)? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tvoja je ploča nF2 i nema SATA priključke tako da si 'osuđen' na IDE tj. PATA hard. Ja sam oduševljen sa svojim Samsungom, ali on nije za tebe jer ima SATA priključak. Stvarno ne znam jesu li im i IDE diskovi toliko tihi i hladni. Na jednom disku možeš napraviti više particija. Za to imaš Partition Magic i još nekoliko programa (ne mogu im se sjetiti imena) koji to mogu napraviti pod vindozama, ali je najbolje to napraviti prilikom instalacije vindoza. Za same vindoze i osnovne programe je 10-15 Gb dovoljno. Čini mi se da su same vindoze 3-4 Gb.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi Hitachija od 250 GB ili Seagatea, mislim da im PATA verzije imaju AAM postavljen na quiet pa su nešt tiše od SATA, bar je tak bilo sa 7200.7 serijom...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
particije sam htio napraviti prilokom formatiranja... znaci jednu particiju od 4gb za windowse a ostalo bu sve islo na drugu particiju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Malo će ti bit 4 GB za Win... Meni je Win particija 20 GB i kad sve programe koje koristim instaliram, bude oko 5 GB bez page datoteke.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napisao sam ti da je dosta 10-15 Gb. Neće ti na disk ići same vindoze nego i programi koji se defaultno instaliraju u Program Files.
![]() |
#7 |
Premium
|
aha... ja sam mislio na "windows" folder a znam da on ne zauziam vise od 3gb... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|