|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ogg ili Mp3
Koji je standard trenutno bolji (zasto imam instinkt da je ovo lose pitanje...). Primjecujem da igre u 95% slucajeva koriste Ogg(Barem avanture). Zasto? Koji od ta 2 formata je bolji za web? Mislim na kratkotrajni zvucni uzorak koji se vrti u Loop(cisto ambijentalni zvuk...)
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I mp3 i ogg su codeci kod kojih se gubi dio frekventnog područja. Koji je bolji je teško reći. mp3 je popularniji, a ogg manji za istu učestalost (kbs). Pretpostavljam da je manja veličina glavni razlog zašto se u igre stavlja ogg. Mislim da ćeš razliku između njih prilično teško uočiti kod slušanja. Moja malenkost prebacuje sve ogg u mp3 jer ga lakše slušam tj. više uređaja ga podržava.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja bi glasao za mp3 jer je ipak rasireniji od ogg.
![]() |
#4 |
Premium
|
Meni je MP3 isto drazi.... za njega znaju i informaticki nepismeni... a i zbog uredaja koji nisu kompovi..., ja jos nisam cuo za prijenosi Ogg player... Buduci da je ogg manji za istu učestalost (kbs), onda bi to trebao biti izbor za web i opcenito svagdje gdje je velicina vazna! : lol2 : Ipsens
![]() |
#6 |
Premium
|
ALERGICAN sam na WMA!!! : sniper :
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
OGG je bar po meni jači format. Manje prostora a kvaliteta je nešto bolja. Ja sma bio poečo prebacivat s i mp3 u OGG al sam odustao jer ima tolko toga i jednostavno sma lijen ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ogg je potpuno open source ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
OGG je svakako kvalitetniji format od MP3-ja, al je i puno manje raširen. I, da, postoje prijenosni OGG playeri.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ak se ide na veći bit rate onda i nema neke bitne razlike izmedju ogg-a i mp3. U krugovima audiofila prevladava misljenje da mp3 zvuci bolje.Ak se stedi na bit rate-u onda je OGG bolji. Posto je danas bit rate tj velicina file-auglavnom nevazna, meni je mp3 drazi, a i kao sto je vec neko primjetio i rasireniji.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
DA , mozda nije bila najbolje upotrijebljena riječ, nisam mislio na one koji osluškuju razlike izmedju pojačala izmedju 20 i 25 hiljada eura. Nego na ljude koji si rade backup i koji mp3 na 320 kpps zovu backup kvaliteta.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
To već stoji. Ja voljem više mp3, hebiga navika je navika. Uostalom, za njega su čuli apsolutno svi, pa i moja baka. Ogg nije došao do te razine. Iako, ne dovodim u pitanje njegovu kvalitetu. Uostalom, imam mp3-ca hrpu, ali ono što mi je posebno bitno je na običnom audio CD-u. Ovo je za arhivu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Kako dođe s interneta tako i ostane na kompu, a s obzirom da mp3 prevladava, velika većina su mp3ce =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
meni se vise svida nova solucija iz Nero-a... za one koji neznaju Ivan Dimkovic i crew su objavili free Nero command line Mpeg4 encoder, radi perfektno sa EAC-om. vise imate ovdje: http://www.hydrogenaudio.org/forums/...howtopic=44275 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Nero Digital Audio
Nero Digital Audio Tvrtka Nero je objavila da je njezin softver za kodiranje audio sadržaja u formatima MPEG-4 audio i 3GPP besplatno dostupan na stranicama kompanije. U Neru ističu da zahvaljujući jednostavnom tekstualnom sučelju kojem se pristupa iz komandne linije softver Nero Digital Audio kompatibilan s većinom aplikacija za obradu zvuka dostupnim na tržištu. Uz podršku za najnovije tehnologije uključene u standard MPEG-4 audio, moguće je uz glazbene datoteke spremiti i razne dodatne informacije, poput naslova i teksta pjesama, sadržaja knjižica koje dolaze uz CD, naslovnih slika i slično. Cijeli album sa pratećim dodacima se može presnimiti u samo jednu .mp4 datoteku, a u Neru također naglašavaju mogućnost biranja kompresije audio sadržaja u rasponu od 2.5:1 do 58:1 uz zadržavanje visoke kvalitete zvuka. http://www.nero.com/nerodigital/eng/index.html Ipsens: cheers2
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|