|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Molim pomoć oko novog proca i matične
raspolažem s najviše 2400 kunića za novi proc i mbo (grafulja će ziher bit 7600GT, sam ću vidjet koja)....ovo je moj izbor iz Ve-Mil-a (jer se ne želim hebat sa slaganjem svega): CPU P4 BOX 630 3.0GHz, 64-bit, 800MHz, 775-pin, 2MB 1362 kn MBO Gigabyte 8I945P-G 736 kn uzeo bih nekog Zalmana do 300-ak kuna...ili Big Typhoona (al onda neznam kak bu potonji služio uz neki čak laganiji overclock).... molim vaše prijedloge za proc/mbo/Cooler....imajte na umu da: - igram Pacific fighters, AA OP, godfather-a - od softova PS CS2, Premiere 2 Pro, Encore i sl. hvala dobrim dušama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
ajd pliz može pomoć savjetima? :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
a vecini nam je drazi i djepu ugodniji Amd . to bi ja predlozio . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
OK hvala na odgovorima.....još jedno pitanje....jel se s ovom gore pločom da solidno klokat gore navedeni Preski...i dal bi trebalo ubost jače napajanje (sad imam Ćufteka od 350W)? prijedlozi za cpu hladnjak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzmi bar 400W napajanje. To je sada neki doljnji limit, pogotovo ako misliš klokat. Za igranje su AMD-i nešto solidniji, a i jeftiniji od Intela. U multimediji je Intel nešto bolji, a razlika između njega i AMD se i na tom području smanjila u odnosu na prije. Na njemačkom Tom's hardware imaš review o klokanju 805D kojeg su digli do 4.1 GHz. Dotični tamo košta 120 EUR.
![]() |
#7 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
mda, šljake na multimediji imam dovoljno na poslu...doma se uglavnom igram..jedino što ću raditi doma je editiranje/montažu snimljenog materijala (DV) u Premieru 2.0....i to za obiteljske snimke....btw, koji mi onda AMD proc + matičnu preporučuješ (sve skupa da nije više od 2400 kn)? I koji cpu hladnjak u tom slučaju?... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi si MBO: DFI NF4Ultra Infinity ili Epox 9NPA+ Ultra (oko 900kn) CPU: AMD A64 3000+ tray (oko 900kn) Cooler: AC Freezer64 Pro (140kn) ili TT BigTyphoon (330kn) napajanje ti je OK ako se radi o 350W Delti 7600GT je super grafa i nemoj je mjenjat (a uzmi bilo koju Leadtek, Point of view, Gigabyte, ASUS...) nego kakav RAM imaš?
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Niti jedan kod nas nabavljiv Zalman ne hladi bolje od BT-a, ćak i Freezer64Pro hladi bolje od npr Zalmana 7700Cu I vjeruj mi to kaj si čuo Frezer7 je vjerojatno kaj je imao uništene ležajeve! Freezer64Pro je i više nego dovoljan za 3000+ i to naklokan na 2,7GHz (ionako sumnjam da ćeš sa novima uspjet preći tih 2,7GHz) a to kaj ima mali (80mm) vent nek te ne brine! ![]() A možeš i probat uzet neku ploču (ASUS ili ABIT) za svoj proc...kako hoćeš
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Nove E6-ice u pravilu potegnu do 2,6-2,7GHz, sto je odlicno, a i ta epoxica je odlicna ploca... Kao sto je netko napisao alterantiva ti je 805D i 945 ploca, naravno i ddr2 ram...samo sto ti tad mozda bude slab taj Chief...a i hladjenje Preskija kosta vise...naravno u slucaju ocanja...a ako ti buka ne smeta da se A64 dobro dic i sa stoc cooler-om...naravno ne nekih 2,7GHz... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
pitanje je kolko je taj proc meni isplativ, obzirom na ovaj Preski kojeg sad imam...pogotovo ak se gleda video editing/multimedija.....osim toga tu je i opteron 144 (koji je nešto malo skuplji od onog preskija kojeg sam u prvom postu spomenuo) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
hm...sad bi i igo se i bavio video editingom... no dobro! gledaj prvo da ti kažem ovako! Ako ideš na s939 zaboravi na 4 keksa RAM-a tj onih 2x256 izbaci jer će ti samo probleme radit! A sad ako ti baš treba neka velika brzina u videu uzmi Intela No sve ti to ovisi koliko se uopće ozbiljno baviš time...za normalno kodiranje u divx i 3000+ je i više nego dovoljan!
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
čuj, doma baš i nije profi....al teško je to reći nekome tko na poslu radi profi video editing...doma ću slagat obiteljske snimke u premieru 2.0 pro....al se u većini slučajeva doma - igram...keksi van?...sr...e....ma uzet ću ono kaj sam i htio i bok.....jedino bih molio savjet za cooler....koji uzet za preskota 630? koji za default a koji za slučaj da se ide na clockanje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
SonicTower+120mmvent ili BigTyphoon
|
|
Oglas