|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Pomoc oko konfiguracije
CPU Intel Pentium Dual Core - 950 (2x3.4Ghz) - LGA775 CPU - OEM Ploca Intel Desktop Board D955XBK Hard disk? 2 x crucial DDR2 667 1Gb (2X1Gb) X1600XT ATI-ja Sta izmeniti a sta dodati molim za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
nije ti bolje ići na AMD,a ako ne bacaj tu ploču |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
zasto?jel ploca losa?i koja je amd konfiguracija dobra do 1500 eura bez monitora a da je bolja od od gore navedenog intela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
̣
|
ploča je stabilna i sve to,ali za overclock ccc ,nema ni BIOS pošteni ovisi,kaj sve trebaš trebaš samo: proc memu grafu hard trebaš periferiju napajanje? case? napiši kaj sve trebaš pa ti sklepam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemoj uzeti D950, tih 0,6Ghz razlike u odnosu na D920 nesrazmjerno više plaćaš. D920 možeš bez pol muke dići na ovu frekvenciju i uštediti hrpu para. Ploču uzmi neku Asus P5WD2, imaš par modela. Intelove ploče su OK, ali Asusove su puno bolje opremljene i klokabilnije. Memorija je OK, razmisli barem o 7900GT grafici, ova X1600XT je ok ali ništa posebno.
![]() |
#7 |
̣
|
Pod prtpostavkom da ideš na AMD, jer ti je još uvijek bolje: Matična: DFI LanParty nF4 UT Ultra-D +ovo EpoX 9NPA+ Ultra Abit AN8 SLi Procesor: San Diego +3700 Opteron 144 x2 +3800 +ovo x2 +4400 toledo Memorija: 2x512 Crucial Ballistix 2x1GB OCZ Gold GX XTC 500(nema je u trgovinama,tak da otpada ![]() 2x1GB PQI (pogledaj da na čipovima piše UCCC) ovo + 2x1GB Corsair Value (isto kao i za PQI) 2x1GB Supertalent 500MHz (tu moraju biti UCCC) 2x1GB GSKill HZ 500 2x1GB OCZ Platinum EB (ili 400 ili 500mhz) ove koje su u crvenom nema u trgovinama kod nas,ali ima jedan forumaš, ocz-a gold gx je bilo,ali nije raspoloživ Grafa: bilo koja 7900GT ili GTX ovo + (GT,ako imaš više love GTX) 7600GT neka od ovih: XFX Extreme XFX XXX Asus Extreme eVGA CO Gigabyte Hard: Samsung ILI Hitachi SATA2 (300) od 250 ili 200 GB Napajanje: Seasonic od 430 na dalje Tagan isto Case: Lian-LI PC-7B Coolermaster Centurion 5 Thermaltake Matrix CM Stacker 830 (to je onaj novi kakav mi je na stolu ![]() Hlađenje: Scythe Katana CU + ovo Thermaltake BigTyphoon AC Freezer 64 pro možda vodeno?:TT BigWater SE oko 600kn Ak ima problema ,tu sam. :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
treba mi malo pomoci da sastavim dobru konfu za igranje.A da bude moguca i za dobro overclock-ovanje. Na raspolaganju do 1500 Eura bez monitora E sad ni sam neznam sta bi bilo bolje uzeti,neko kaze intel neko kaze amd moje potrebe su da komp bude brz i stabilan a kad se igram voleo bih uzivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
̣
|
evo post iznad ono kaj ima +ovo to uzmi ako imaš više love skombiniraj si bilo kaj od toga da uzmeš je zakon za igranje i OC KUCISTE PO ŽELJI od OVA 3-4 gore napajanje isto ili Se.. ili Tange. to su trenutno najbolje komponente dobavljive kod nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
![]() Opet svima hvala na pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
̣
|
još bolje možda ima drugih komponenti ,tipa memorije koje sam gore napisao |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
ok a sta bi ste mi preporucili kad bi uzeo INTEL a ne amd http://www.intel.com/products/mother...5xbx/index.htm motherboard Intel Desktop Board D975XBX CPU Intel Pentium Dual Core - 950 (2x3.4Ghz) - LGA775 CPU - OEM 2 x crucial DDR2 667 1Gb (2X1Gb) ili je ipak bolje AMD |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
̣
|
TRI SLOFA: AMD |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
ok mislim da cu uzeti ovu konfu ako nebude skupa ![]() DFI LP NF4 Ultra-D /Spire CoolForce/704-2BTA x2 +3800 /TT BigWater SE @2.8 1.55v 2 x 1GB Mushkin RedLine XPC4000 (u dolasku,trenutno Crucial Ballistix) XFX 7900GT XxX @560/1.65 def Samsung Spinpoint P120 250GB SATA2 Mislim da je ovo najbolje za mene |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
ok konacna odluka ![]() Baterija hvala unapred ako ti nije tesko sklepaj mi neku konfu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
̣
|
znači ,napiši što sve trebaš od periferije.Dal trebaš kučište,napajanje,optiku. 1500€=11250KN ??? Moj sig: kao što vidiš ništa od MUshkina,a vodeno je ošlo pa pa,jer mi ne treba ,a kune se uvijek dobro nađu. Daj napiši di misliš to uzeti,po mogućnosti daj URL.Iz HR ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
kao sto sam video i ubedili ste me na amd pa da krenemo: Treba mi dobra zver od kompa da leti i bude brza a ne mnogo bucna znaci silent ![]() Motherboard - mozda neka na koju mogu 2 graficke za buducnost nikad se nezna Processor naravno AMD (neznam dal je bolje Dual Core ili Single) Memory (to ti znas najbolje) Video Card -? Hard disk - nemora biti velikog kapaciteta i neki dobar DVD -RW jer namena koriscenja ce biti i dosta rezanja DVD-ova znaci da bude sto moguce bolje. u tvojim rukama tata sastavi mi najbolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
̣
|
Abit AN8 SLI 2x1GB neznam čega ima 7900GT bilokoja Samsung ili Hitachi 250GB SATA2 DVD-RW Samsung SATA ili BenQ DW1650 pogledaj par postova iznad ,onaj veliki post moj |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
a koji processor da uzmem dual chanel ili single? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
̣
|
takvih nema. imaš dual core ili single core uzmi dual i miran si |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
1 http://www.nmsuperstores.com/ 2 http://www.scanmalta.com/ 3 http://www.iescomputers.com od ove tri sklopi bih nesto |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Moje mišljenje, ako bi glavna namjena kompa bila igranje, je da se to isplati samo proizvođačima hardwarea, mislim 1.5k EUR da bi mogao igrat nešto pošteno je : bonker : i još kad dodaš probleme sa driverima, programima, rušenje sistema, buku, pregrijavaje... kupiš playstation, a za neki rad na kompu tipa internet, multimedia itd je i Pentium III dovoljan. Sory za OT.
Zadnje izmijenjeno od: dDario. 01.05.2006. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
znas da si potpuno upravu playstation 2 vec duze vreme imam,pa mislim da ce tako i ostati igracu se na ps2 a pentium lll koji vec imam moze jos da sluzi, u tom slucaju mozda cu uzeti neki laptop (a tek tu nemam pojma i nerazumem se sta uzeti) U svakom slucaju jos cu dobro razmisliti pa cu jos videti sta ce biti najpovoljnije. HVALA SVIMA NA POMOCI |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
ok E.T. samo de pitam,sta bi mi ti preporucio da uzmem da mogu ugodno da se igram a da cena bude oko 1000 do 1300 eura bez monitora,a da bude povoljno i za overclock. Unapred HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
̣
|
opteron 144 dfi lp ut nf4 ultra-d 2x512 crucial ballisix gecube x1800gto |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
opteron 144 dfi lp ut nf4 ultra-d 2x512 crucial ballisix gecube x1800gto ______________ Koliko otprilike sve ovo izadje u evrima ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|