|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
trebam preporuku za ekstra tihi SATA II HDD
znaci htio bih kupit ekstra tihi HDD SATA 2 (toliko tih da se trebam zapitat jel uopce radi ;-) i da se po mogucnosti sto manje grije citao sam u proslim postovima da preferirate samsun ili hitachi pa eto ako mozete javit iz osobnog iskustva i preporucit koji da uzmem i gdje! Kapacitet nije bitan moze od 80 GB do 300 GB uzeo bih 2-4 komada (ovisno o kapacitetu koji bi mi trebao i o vasoj preporuci) na jedan bi stavio win xp i par programa s kojim radim drugi je backup, treci su pizdarije sad imam 2 * 200 GB seagate sata 1 i maxtor 120 GB sata 1 isto mislim da uzmem 2 * 80 ili 2*120 da mogu stavit u raid + 1 cca 200 do 300 gb za pizdarije ili mozda 4*80 ili 4*120 eto to je to, cijena nije problem ali ne preko 3000 kn za sve, naravno sto jeftinije bi bilo pozeljno ali da je u tom cjenovnom rangu, necu sad da stedim u par stotina kn mi nije ako je sto kvalitetnije. P.S. komp radi 24/7 uvjek se nesto na njemu vrti, ... Zadnje izmijenjeno od: ikravaro. 11.04.2006. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo imam ti ja prodat jedan WD 80 Gb SATA 2 star par mjeseci i disk je stvarno nečujan ne čuje se ama baš ništa i kad radi seek time test jer ima samo jednu ploču, a uz to dis je i jako brz!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
samsung aaaaaaaaaaaaaallll the way... wd su odma poslje samsunga.
![]() |
#4 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
ja imam hitachi i zadovoljan sam odlican je,ali i samsung je takodjer odlican disk,razmisli o ta dva diska
![]() |
#5 |
Premium
|
ok hvala na odgovorima zanima me slijedece jel bolje da uzmam samo za win i za par programa s kojim radim 2*80 GB samsung (radi raida) ili 2*120 GB isto samsung (nije sad da mi je do para ali ako je ovaj od 80 tisi i hladniji od ovog od 120 onda bi radje uzeo ove od 80 GB jer mi je bitno da su mi ekstra tihi u radu da ih necujem jer sam sve poduzeo da mi je buka racunala svedena na minimum + uzeo bih jos 1*250GB sasmung ili da uzmem 2*120 GB samsung (koji ce se manje cuti i manje grijat) pored ona 2 koja bi izabrao da mi rade u raidu ako moze jos gdje da kupim znam za samsunga da ima bing ali ako moze ko je direktno uvoznik ili koga da pitam za veleprodajnu cijenu kako mogu uzeti preko frenda na firmu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
šta će ti raid? samo si kompliciraš život. uzmi veći hard, 'razlomi' ga na nekoliko particija i riješio si problem. a ako baš hoćeš brzo dizanje sistema, uzmi raptora. jest da ćeš ga platiti, ali dizanje je ekspresno. ja sam si uzeo samsunga iz siga u bingu i vrlo sam zadovoljan i cijenom i tišinom i hladnoćom. i u bingu možeš uzeti na firmu.
![]() |
#7 |
Premium
|
koliko kosta raptor? nivo buke i zagrijavanje istog? ajmo kakva preporuka, cijena nije problem, jedino mi je da je sto tisi i hladniji |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ima hitachia i samsung i samsnug je tisi, i manje se grije. s ventom mi samsung nece preko 27 u loadu idle 25 ( Arctic cooling 80mm TC vent ispod diska), hitachi pak s 92mm ys techom isto ispod je u idleu 30 pod loadom ode do 35. Oba su tiha no samsung je definitvno tisi.hitachi nesto brzi. Kod ukapcanja se hitchi nesto vise cuje odnosno klik je nesto bucniji ako je to uopce buka.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ok onda uzimam samsunga, jos samo koji model? kakva peporuka? dal da uzimam 4*40 ili 4*120 ili da uzmem 2*80 i 1*250 ili ajmo dajte iz iskustva jel koja razlika u 80 i 120 osim u kapacitetu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
250! serija p120 model SP250 4C izvanredan disk, hladan ko spricer tih a opet brz. Uz to sa ima i postenu garanciju.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
(7tk250)Dobar je,brz, grijanje OK, Kod seek time-a je dosta glasniji od Hitachi 160 GB IDE.(7k250) Citiraj:
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|