|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2003
|
Ventovi za kuciste???
Par pitanja Di bi kod nas mogao naci 80x80 ventove sa senzorom za ocitanje brzine...kupiosam Sunon vent ali mi ne pokazuje brzinu i za razliku od venta na cooleru ima samo dvije zice. Dali postoji i di da nadjem vent sa regulacijom brzine vrtnje...znaci da ne moram kupiti dodatni panel za regulaciju brzine...kratak sam s lovom a moram ohladiti komp. Jel bolje da usis bude na prednjoj strani kucista a ispuh na zadnjoj ili obratno. Dali je bolje da se obadva venta vrte istom brzinom ili usis brze a ispuh sporije ili usis sporije a ispuh brze. Znam da davim ali prije dva tjedna mi je zgoril procesor i jedva sam ga reklamiral pa sam paranoican. Puno hvala
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovo ce ti strucno nara reci, al mislim da je bolje da je u kucistu negativan tlak, odnosno da ima vise / boljih ispusnih ventova nego usisnih. Dakle, mozes stavit usisne na 5V (ako rade), a ispusne na 7V. Isto tako, mislim da je bolje naprijed imati usisni vent (osim ako ne zelis da ti doticni hladi noge ![]() I pozeljno bi bilo da ispusni na zadnjoj strani kucista bude sto vise, jel ipak, topli zrak se dize :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
ma ne treba od svega toga raditi preveliku nauku: usis je uvjek naprijed, ako nista drugo zato jer je tako orijentirano i hladjenje napajanja (a i ne vjerujem da bi volio da ti komp puse u lice svaki put kada se nagnes ispred njega ![]() sto se tice negativnog tlaka on je bolji u prvom redu zato jer ce dugorocno sakupiti manje prasine u kucistu, a inace ce i pozitivni sasvim dobro sluziti za hladjenje... nabolji pokazatelj je temperatura u samom kucistu, ako je svega par stupnjeva visa od temperature sobe, onda je dobro! obrati paznju na put koji zrak prolazi od naprijed prema natrag, tu mislim da poslozis sve kablove koji bi mogli smetati, i to bi trebalo biti to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
imas thermaltakeove s temperaturnom diodom i rucnim namjestanjem brzine koretaja..samo kaj je oko 80-100 kn komad...ime je smart fan2 ..a ima i jos nekih modela samo sto ih na webu vemila nisam nasao ali kad sam prije tri dana bio tamo sam vidio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
ha ha.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dezurno Smetalo
Datum registracije: Apr 2003
|
Mogu vam dati adresu jedne tvrtke u Bjelovaru. Sve dijelove uvoze iz austrije, imaju svega i svacega od coolera, vodenih blokova do monitora i slicnih stvari, vecina proizvoda je brand name sa garancijom.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
napisi adresu ![]()
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
daj pisi sta pitas bezveze ![]()
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja upiknuo 2 komada Enermax-dobri su,ne dreve se jako,imaju regulaciju/ručnu,1000-3000rpm/. 80kn komad,8cm Iz Melcompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Nisam znao da ima ljudi na forumu koji rade blokove za prodaju...i nisam rekao da bi u onoj firmi bili jeftiniji, nego sam malo gledao cjene blokova po netu pa mi se cifre ne svidjaju...a kaj se tice home-made blokova prije nego kaj ga kupim htio bi ga vidjeti i to na procu(ne mom)...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|