|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Windowsi me potkradaju
![]() Naime sta imam odprije WD 40 GB. u BIOSu naravno pise 40 GB onda poslje kad se boota komp pise neznma 40 005 MB (to sam sad lupio cifru neda mi se gledat al znam da psie vise od 40 000 MB ) evo danas sam iso radit nekakvo particiranje , da ne duljim , dobio sam jednu aprticiju od 9,75 i jednu od 27,4 sve zajedno - jedva 37 GB : nono : uzo sam od JVCa s ovog foruma isto WD - nativ support za 20 GB , a u win mi pise da ima 18 ,6 zasto to ??? da napomenem , moj hard su obje particije FAT32 , taj drugi od 20 GB je NTFS , dakle nije stvar u tome.. mislim da sam vec negdje cito o tom "potkradanju" al ovo je 4,5 GB na 60 GB , pa to je 8 posto skoro ! evo sto kaze PM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Ne vidim u čemu je problem, to je s svakim hardom! To proizlazi iz činjenice da 1GB ima 1024Mb! Iz toga možeš sve izračunati!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
stvar je u tome da proizvodjaci diskova (i podatkovnih medija opcenito) racunaju pa si sustavu, tj. 1GB=1000MB=1000KB itd. npr. na svakom dvd-u pise da na njega stane 4.7GB podataka, a u stvari stane 4 703 993 856B sto je 4,38GB
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
system properties => system restore => odabereš disk i isključiš system restore i bit će ti kolko treba ili na settings za pojedinu particiju pa namjesti kolko oćeš da uzima i nemoj izletavat s takvim smješnim nazivima topica "windowsi me potkradaju" jer te nema kaj ko "potkradat" LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da o tome se vodila rasprava jedno 50 puta ![]() proizvodjacima je giga 1000mb dok je windowsima 1024.
![]() |
#6 | |
lepi
|
Citiraj:
ma zezam se kvragu ili je modza mali crnac u oba moja harda i onu mi kradu megabajte kakve crne veze ima sys restore s konacnom cifrom koji mi windowsi kazu da iam na svakoj particiji pa sys restore fajlovi se sejvaju u x:\restore_blablabla ali je hidden i system file. ali čekaj ... jesi ti onaj lik koji je stavio krpu za suđe između matične i kućista? zvuci mi nekak poznato tvoj nick ![]() hvala ostalima , mislim stvarno bezveze , onak ljepo gore pise 40 GB i sve fensi , a ono ... a dobro pomiricu se s tim kak je . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pored System Restore-a (kak je mat predložil), more i Recycle Bin smanjiti (ili potpuno isključiti) da mu ne "krade" više prostora nego treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
to je zbog vec navedenih sustava vrednovanja kilo/ mega/ giga itd ovaj "problem" nije uopce "problem" jer ako imas 1 bit i file od 1 bit tak ti je svejedno jel ga windowsi zovu 1 slon, 1 mjesec ili 1 TB, oke? ![]() a njegov problem je opet "problem", kao sto sam i objasinio jel |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
A gle koju ja imam kradju.... imam hdd od 250Gb (nazivne gigabajtaze jel) a kad ono samo 232Gb jebote ukrali mi 28Gb ![]() Bed luck biti ce bolje drugi put ![]()
![]() |
#12 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
probaj jos jedanput oduzet ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
A kaj tak puno ti znače ta 2-3 gb. Danas barem diskovi nisu problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
pa nije bas 2-3, al cinjenica je da krivo reklamiraju i predstavljaju svoje proizvode, tj nije krivo vec malim slovima napisano. A to nemozes ni procitati dok nekupis hdd i izvadis ga iz one folije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
opet na kraju varaju kupce, ali imaju pokrice za to ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
lepi
|
Citiraj:
vidi se da si iso u Opću / jezičnu : cheers2 e da meni uzmu 18gb an 250 , piso bi im mail di bi trazio 18/250 (osamnaest dvjestopedesetina) svoje love nazad :burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
lepi
|
čekaj ti meni kazes da sam glupan ti koji si iso stavljat fakin PAPIR u kuciste ???? ajme , nisko sam spao stvarno |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Joj djeca, djeca.. ne se svadjati i vrijedjati.... problem razjasnjen i gotovo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|