|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Trebam savjet za kupnju digitalca. Još sam ono Tu Bi Tu Nebi. Poželjno je da ima: 1. Rezolucija najmanje 2 mpxl (ali stvarna, a ne nabrijana softverska) 2. Optički zoom preko 3x (najbitnije od svega) 3. Što bolja mogućnost snimanja video clipova i zvuka 4. Poželjan je i neki stariji model ili stara zaliha na skladištu. 5. Da prima kartice barem do 512 Mb
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Teško da se za toliko love može uzet neš takvo jel to gornja granica il? Recimo do nekih 2000... Edit: evo za neku ok cijenu Olympus IR-500
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Gledao sam ovo: http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2802309 Mogućnost stavljanja kučišta za snimanje pod vodom do 3 metra. Ali za jaču optiku išao bih možda i do 2000.
![]() |
#4 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Canon PowerShot A530, dig. Fotoaparat 5.0MP - 4x optical, 4x digital zoom 1.416,75 kn. Fata je Fata al Canon je Canon ! Dobar model ( na zalasku s tržišta) za početnika i nudi mnogo mogućnosti za te nofce. Cijena iz NITELA.
![]() |
#6 |
Moderator
|
Kupio danas Olympusa FE-130, cijena 1269 kn Karticu xD-Pc, Panorama, tip M od 256 Mb cjena 286 kn Torbic veličine da stane fotić, kabel za TV, 6 kom baterija, cjena 82 kn. Ukupno 1637 na Master na 12 rata. Rata 19 Eura http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2802308 Prije 1 mjesec našao na Akciji punjač za AA i AAA sa 4 AA baterije za 30 kn.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Da ne otvaram novi topic. Pokušao sam sa originalnim softwareom od Olympusa spojiti dvije slike u Panoramu, ali bezuspješnio jer je program totalno bez ikakvih mogućnosti. Nemogu ih spojitijer nisam slikao s lijeva na desno nego s desna na lijevo i uvijek spaja kontra kojim god redoslijedom stavljam slike. Adobe Photoshop je prekompliciran, u ACDSee 8.0 Pro nisam našao tu funkciju. Koji vi program koristite?
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Pozdrav! AMD, jel mozes nabacit koju sliku slikanu s ovim digitalcem? Inace, super si prosao, mislim da cu frendu preporucit taj fotic. ![]() 5.1MP, kolka je to rezolucija? Ja imam 2,3MP ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
Slike su u orginalnoj veličini od 0.5 do 1 Mb. Rezolucija 2592/1944, 72 dpi, 24 bitna boja. http://www.slibe.com/image/0fa026ad-P4020033_JPG/ A imalo se je i još štošta drugo za pogleadt. http://www.slibe.com/image/4111adec-P4020035_JPG/ http://www.slibe.com/image/0f1da65f-P4020032_JPG/ http://www.slibe.com/image/1e566691-P4020004_JPG/ U Vidiju je bio test fotića i Grand Prix je odnioOlympus FE-120, ali ge je teško naći u dućanu i cijena mu je oko 1500 kuna. Razlika je ta da ima 6 Mpx, a moj 5. Ima 14 Mb memorije, a moj 22 Mb, ali s njime se dobije xD kartica od 32Mb, a ja ju nisam dobio. Moj ima veći LCD 2' naprema njegovih 2'. FE-120 ima 3x optika/4x digitalno, a moj3/3. Elektronika je ista. I sa FE-120 dobiješ 2 punjive baterije, ali bez punjača. Presudna je bila cijena jer za razliku od cca 200 i nešto kuna kupim 256 Mb xD karticu, a razlika između modela je bila minimalna. Čak sam gledao i FE-140, ali isto je bio oko 1500 kuna.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 03.04.2006. u 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo ja sam juče naručio FE-140 + 256 MB xD karticu, nadam se da nisam pogriješio. Lijepo izgleda, ima velik LCD, 3x optički zoom,... Vidjet ćemo šta mali kaže. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
![]() Jedna moja fotka slikana spomenutim IXUS-om u režiji brata u Imoli neki dan: ![]() Uzeti u obzir to da je fotka obrađivana za web u fotošopu(JPEG medium quality)
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ma canon je majka kaj se fotica tice a i jos dosta drugih stvari imam ixux 400 i prezadovoljan sam doslovno pojede dosta novijih fotica u svojoj klasi ne sjecam se da sam ikad imao problema s canonom : goood : a svasta je prozivio... bio je doslovno umocen u kavu, malo je ucio plivat u moru dosta puta je kaskaderski padao i nikad mu nis nije bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
To su bile početničke slike. Kupio ga u Subotu popodne, a u nedjelju sam ispucao 200 slika. Ove su po meni već malo bolje. Samo im je smanjena veličina i sejvane sa 80%. Prva slika je snimana sa 3x optičkim zumom. ![]() ![]() Do danas sam skužio cca 60% njegovih mogućnosti što kako snimati jer nema manualnog podešavanja, samo automatika i 20 predefiniranih snimanja. Probajte snimiti Makro mrava dok trči pa postajte. Zanima me kakva će ispasti slika
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() E, sutra ja idem trazit mrafce i slikat ih... Dao si mi ideju... Inace evo slika od nedjelje, bio sam na Žumberku... ![]() ![]() Ljep pogled na susjedno brdo... ![]() ![]() U sumarku skrivenom... ![]() Bio je lijep suncan dan u nedjelju... Malo za Žderonje... ![]() ![]() ![]() Sigurno bi jednog takvog rado okrenuli na raznju... : goood : Slike su editirane u photoshopu toliko da se kompresiraju na medium (5) kvalitieti, JPEG format... Fotic, Soligor SX230z, 3x opticki, 2.3 MP... Dosta star fotic...
![]() |
![]() |
#17 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...cek cek je li to novi oblivion ![]()
![]() |
#18 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Nakon sta sam vidio slike od Canon EOS 350D ... nijedan drugi fotic mi se ne svidja ![]() ![]() http://img350.imageshack.us/img350/9...rcane027fw.jpg Ne mogu sad naci nijednu sliku u vecoj rezoluciji...
![]() |
#19 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Tu sliku nije napravio canon 350 nego ruka. oko, i photoshop, uz eventualno jos i pomoć naknafno kupljenog objektiva od 6 tisuća kuna.
__________________ |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
U principu dolazi sa kit objektivom 18-55mm, ima i double kit sa jos dodatnih 55-200. a ima naravno i bez objektiva, iako se takvi vjerojatno najmanje prodaju. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
U Hgspotu dolazi sa objektivom, ali je 6000 kuna. http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=49 Ne kužim kakva je razlika u fotićima kad za 6000 kuna dobiješ jedan sa 512 karticom, a drugi sa 1 gb karticom. Evo cijenik objektiva i cijenik Olympus E-500 i nešto o čemu možemo samo sanjati.
![]() |
#24 |
Junior Member
|
U fotićima nije sigurno nikakva razlika, Ili su nesta zbrljali u cjeniku, ili su dobili različite kitove, kad su tek dišli dilazuili su bez kartica.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
olympus FE - 5500, zver..... |
![]() |
![]() |
|