|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
GeForce 6100, nForce4 ili nForce4 Ultra?
Imam jednu zamolbu, ako bi mi neko mogao pojasniti kaj dobivam ako kupim maticnu sa nForce4 Ultra chipsetom u odnosu na onu sa GeForce 6100 odnosno nForce4, da li bi ja primjetil uopce razliku jer nisam gamer neki, nebi se bavio oc-om, tu i tamo bi zavrtio koju igricu, vecinom mp3, net, filmovi, office... i da li su iste performanse graficke kartice PCIe dok ju ubacis na GeForce 6100 koja ima integriranu grafu kao i na ovima drugima to bi mi bilo super jer bi se onda mogao i strpit sa kupovinom grafe, i dal su stvarno takvo smeće integrirane grafe? ubijaju me svi ti razliciti chpiseti, one VIA nemogu nikak pohvatati... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
integrirana 6100 daje sliku na monitor i to je to , mislim da je glupo reci da je to smece jer namjena te grafe i je samo za to , a ne za igre . mislim da ce ti posluziti privremeno , a pci-e utor ce pricekati dok ne kupis neku pci-e grafu . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Malo clockneš grafu, malo smanjiš detalje i može se igrati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
GeForce 6100 chipset ima neke osobine NF4 Ultra chipseta s dodatkom integrirane grafike, jedini nedostatak je što su ploče s tim chipsetom uglavnom mATX što ograničava mogućnosti proširenja. Što se tiče VIA-e, ja bih preporučio K8T890 chipset u paru sa 128-bitnim Radeonom X550, vrlo dobra kombinacija za takve "tu i tamo" gamere.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
to je istina , vecina tih ploca je mAtx . i to je steta . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Taman kad mi pomognete vidim ovo... MB Gigabyte K8N51PVMT-9, s939, GF 6150, VGA, TVout, SATA, FW, GLAN http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...93239054620376 MB Gigabyte K8N51GMF9, s939, GeForce 6100, VGA, SATA, FW,GLAN http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...93239054620376 ...znači sad se umješal i neki GeForce 6150, jel 60kn razlike sam za TVout? A kaj se tiče kaj je mATX, boli me kita jer ionak nikad nisam imal u kompu više od 2 PCI kartice... Hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|