|
|||||||||||
|
|
#1111 |
|
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Jako je teško dobiti konzistentnost u pravljenju kave, puno parametara se mora pogoditi kako bi dobio uvijek istu extrakciju, te jako je lagano zajebat ako nisi svjestan sto radiš. Nadovezao bih se na kolegu, - prije pravljenja kave zagrijati aparat cca 30min - temperaturu držati na 93c - ako nemas PID na aparatu proučiti kako održati temperaturu - čistiti i održavati aparat minimum jednom mjesečno ili per kg kave - dobro je imati naked portafilter kako bi pratio dali je ekstrakcija dobra ili je voda nasla puta negdje dalje (channeling) |
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ja kad bi kupovao novi aparat uzeo bi Ninju za probati. Čini mi se za malo para daje puno. Ako ikad dobijem na lotu, https://cdn11.bigcommerce.com/s-6h7y...970654.jpg?c=1 |
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
https://mi.hr/xiaomi-semi-automatic-...o-machine.html Je ima netko ovakav? Koristimo dolce gusto na kapsule pa uzeli nešto takvo? Za esspreso... Ima.sto drugo za preporuku ? Sent from my SM-A528B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja se stalno opirem kupovini espreso aparata. dosta me odbija cijena 400+ € za. neki iole solidan aparat. koristim filter aparat (već četvrt stoljeća, onaj prvi Philips kupljen u 10/2000 g. i danas radi ) sad sam na Krupsu , koristim razne kave, čak i one u zrnu za espreso aparat imamo i Dolce gusto taj radi na dnevnoj bazi i probao sve što se nudi od okusa, većina espreso kapusla je baš onak, gorka. zašećerim po ukusu al i dalje je "preoštra" |
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2014
|
Ja sam ovdje uzeo Gaggia classic, kažu da se proizvodi manje više 20 godina pa je valjda ok... https://www.prometaroma.hr/product-category/aparati/ |
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Imam Carrezu Style. Prezadovoljan za te pare. I uzasno je jednostavno dobiti pristojni Esspreso i Caffe Chrema. |
|
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Pelini no.82 mi je zadnjih 3 godine bila prvi izbor al su se u zadnje 2 narudzbe (jedna u HR, jedna u DE) pokvarili , vise je gorka postala. Zamjenio sam ju sa Lavazza Rosa trenutacno. |
|
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Premium
|
Ja sam obično uzimao Pellini gran aroma ali sada sam uzeo za probu Pellini biologica arabica pa kad potrošm stare zalihe onda ću vidjeti. Uzeo sam u IT Illy classico pa to treba potrošiti... |
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
sve te kave morate sami isprobavati,probao sam neke kave koje se kao preporucaju i dobre su a meni nisu nista posebno....na kraju mi neka iz lidla najbolja a nikad cuo za nju. |
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Upravo to, okusi su razliciti , doslovce. Moze se po postotku Arabice i Robuste "odoka" procjena napraviti al to je to. |
|
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
za naše pojmove odličan uzeo mlinac neki sa alija meljem si lavazzu onu crema i te po 22e 1kg tamper uzeo preko alija isto malo zgrijem pustim jednu šalicu prije dobro nabijem kavu pustim si dužu, malo mlijeka, meda i dobijem savršenu kavu žena i ja uživam, dolce je smeće strašno kad se malo odlučiš na ovo, a i ovo je basic entry level tak da od mene preporuke a sam ga uzeo za 99, sad je to steal cijena i nemoj slučajno portafilkter stavit u perilicu ko ja, posivit će ti ![]()
|
|
|
|
#1124 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ne znam zasto bi netko uzeo xiaomi espresso aparat pokraj delonghi dedice. |
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam prešao sve ove levele s kavom i aparatima. Odlučio sam se za skuplju varijantu. Imam dvije žene i mamu. 😂 Žena doma kuha iz đezve, kuhalo za vodu, philips automat i dolce gusto. Žena na poslu kuhalo za vodu i dolce gusto. Mama đezva. Niti jedna ne skuha istu kavu, a kava se samo stvori ispred mene. Jedino su žene skupe za održavanje, skuplje od najskuplje birtije. 😂😂😂
|
|
|
#1126 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Mi smo sada prešli na Goppion talijansku kavu. Jako dobra za te novce. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Premium
|
Dobri pitanje. ![]() Na temu gore, kavu treba probati. Često mi se desi da mi je Kauflandova kava (primjera radi), bolja od nekakve 3x skuplje. Često se desi da je jeftina kava i 3x gora od ove skuplje, istina. Ali treba probati i treba dati šansu. Mene više zanima kakvog je okusa kava tipa Kopi Luwak ili Panama Geisha, gdje 50g košta tipa 70-100EUR. Da li je to takav wow okus ili je jednostavno overrated. Citiraj:
Guštam u kavi ujutro, koštala koliko koštala. Ako nemam za kavu, ne pijem ju. Svojevremeno kada je kava koštala 7kn u kafiću ja sam pio Dolce Gusto za 3kn, što je bilo stvarno skupo. Ali mi je bila fina. Jedino što ljudima ne ide iz glave je da za kavu treba dati 20-30EUR za kilu i tih 20-30 eura se u tom trenutku čini puno. Jer kada kupuješ ove pojedinačne, daš 40 centi i ne čini se tako puno. Ali kada shvatiš da 1kg lavazze košta 25EUR i da od 1kg dobiješ cca 100-120 kava, ispadne jeftino. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Jučer u 10:53. |
|
|
|
|
|
|
#1128 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ova zadnja etiopija kod Nika (eliscafe) je top! Jest malo skuplja, ali je i dalje jeftinije od barcafea. Neki dan sam morao starom objasniti racunicu kako mogu za 2 kile kave dati 59 crnih eura. U aeropress stavljam ~15-20g kave za ~240 ml napitka. Ta kolicina kave kosta oko 0,50 eur. To je kolicina za mene i zenu, ispada 0,25 eur po kavi, a takvu kavu budimo iskreni ne mozemo popiti u kaficu - ni kvalitetom ni cijenom. Moj cale pije black n easy za 0,4 eur i smatra da je to uber jeftinim. Barem do sad je smatrao tako, sad su mu temelji malo poljuljani :D
|
|
|
|
#1129 |
|
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja doma i na poslu imam istu aparat, krups automatik za male novce i super sa zadovoljan. https://www.mall.hr/automatski-espre...utm_medium=cse Kavu sam svakakvu probao, najbolji omjer uloženo/dobiveno mi je iz kauflanda barista espresso, po 13.5 eura na akciji, slična je u lidlu odnedavno po 19 eura normalne cijene. Za kave s mlijekom super. |
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
Sent from my SM-A528B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Colop Zna jedna za drugu. 😂 Čak i njezin muž zna. 😂 Kako drugačije da ju zovem kad smo u istoj sobi 15 dana po 12 sati. Čak s njom više pričam neko sa pravom doma. 😂 Jučer je donjela i cimet rolice na posao. 😍 Koji aparat radi kolače.😂
|
|
|
#1132 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kaže; što napraviš kada ti perilica suđa prestane raditi? Udariš ju po guzici i pitaš šta glumi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nije bio impresioniran posebno. najbolju kavu koju sam ja probao je ovo : https://shop.quahwa.hr/trgovina/brazil-montecristo/ |
|
|
|
|
|
|
#1136 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ne perem ni ja suđe otkad imamo mašinu za suđe ![]() A to peglanje oboje ne možemo smisliti... ON topic: proba sam i ja Kopi Luwak, osobno mi bolja Lavazza Top Class. Bačen novac meni osobno.
|
|
|
#1138 |
|
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Možda 50-70e uštede, a kvaliteta kave koje izađe je vjerojatno slična. Uzeo sam ovo dok ne posluži nekom vrijeme i malo naučim više o kavi, a onda ću uzet nešto ozbiljnije. Također su mi bitne dimenzije da nije prevelik i previše mjesta uzima u kužini. Ovaj žaomi je zgodan, ima toucscreen izgleda moderno i fino se uklopio, a kad se poštela malo, smelje se kava dobra odradi jako dobro, što nama koji pijemo 1-2 dnevno + gosti koji nisu zahtjevni i vole kod nas popit kavu. tako da, dedica je best buy naravno, no eto, nije ni ovaj kšžaomi za bacit ![]()
|
|
|
#1139 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|
|