|
|||||||||||
|
|
#992 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ne znam što bih ti rekao na temu origi/zamjenski, ja čitavu karijeru koristim samo Cannon printere, i uvijek sam koristio originalne tonere. Jednom mi dobavljač nije imao origi, nego su mi rekli da isprobam zamjenski toner, ako ne bude valjao oni ga uzimaju nazad i ne moram ništa platiti. Uzeo taj zamjenski, od "premium" proizvodača i teški shit. Rasipanje tonera po papiru, crte, stalno je nešto drndao. Nikad više rekao sam. |
|
|
|
|
|
|
#993 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Vjerujem. Ovaj printer kojeg sam kupovao od prodavaca, platio ga je 500 eur novog, i meni prodao, ako se dobro sjecam za nekih stotinjak eur. A cijene originalnih tonera, da padnes na dupe, 80ak eur komad x 4 = 320 eura... Bogu hvala da kao backup u slucaju nuzde jos uvijek imam Epsonov L4150 ciss... On je kao Stojadin, toci i vozi, ako nesto ne radi, lupis ga, i proradi momentalno ![]()
|
|
|
|
#994 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Uzeli su pred par tjedana za ured HP m234dw. Ja se nisam miješao i bolje da nisam Ovo je baš odličan mono duplex laserski. Cijena tonera (zamjenskog) razumna, stvarno radi odlično.https://www.nabava.net/multifunkcijs...i-fi-419092871
|
|
|
#995 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Mislim da sam čak i gledao bio taj model, ali sam odustao i kupio sam Epson WorkForce Pro EM-C800RDWFA https://www.keplertechllc.com/produc...e-pro-em-c800/ Crni xxl tinta za navodno 50k stranica je 100 eura, boje 100 eura za 20k stranica. Kod printera je uvijek bilo, tko ne plati printer plati tintu. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#996 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
|
|
|
|
#997 |
|
Premium
|
@Colop - da, tako je... da sam kupovao novi printer, ne bi nikada uzeo HP-a, čovječe, oni su kao ona ženska od koje cijeli život pokušavaš pobjeći svom silom, a ona te uvijek negdje nađe ... i da, lijepa Epson beštijica od 1.000 EUR divno izgleda, dali ima senzor za obostrano skeniranje? i koliko vidim ovako na brzinu, A3 nema?
|
|
|
|
#998 |
|
Premium
|
moram nastaviti temu... naručio drugi zamjenski toner, i vidi vraga... magenta mi se skroz od sretdine portrait stranice pa nadesno dobro ispisuje, dok se i dalje full loše prema sredini do lijevog kraja full loše ispisuje i kao da gubi intenzitet/jačinu... očito možda ni nije do tonera, koji ima u sebi fuser/valjak/grijač ili što je već, a što bi moglo biti da je na printeru otišlo nešto? nekakav senzor ili nekvo zaprljanje? nadam se da nije nikakav hardverski kvar?
|
|
|
|
#999 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li čistio laser kada? Ne samo stakalce nego i ogledala unutra?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Premium
|
Nope, ni ne znam sta je to... EDIT: https://youtu.be/2VTfrH6bCEs?t=76 to je ovo, ha? znam da ako ga budem ja odšarafljivao da će završiti pored kontejnera, to neće biti moguće sklopiti nazad ![]()
Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 03.12.2025. u 18:26. |
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Otisao mi Epson L3151 ocito u vjecna lovista. Izgubio konekciju, niti preko usb kabla ga vise ne vidim, itd... Trajao 4.5 god. sto je ocito maximum koliko ti printeri idu... Programirani kvar ili sto vec... Uglavnom, trazim dalje pa dodjoh do: https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000403086 Jel vrijedi to tih para? |
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
za 160 eur da. za 240 ne. pred 5-6 godina su tadašnji L modeli koštali oko 1300kn, na akciji oko 1000. PS, ADF je meni bio gamechanger. nisam valjda 4 godine stavio list papira na staklo, ne mogu zamislit da danas skeniram više od 1 stranice bez adf-a. tako da uzet multifunkcijski, za tu lovu, a da nema adf mi je kao kupnja polu-proizvoda. |
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Premium
|
Tako i ja razmisljam. Zadnjih 4 i pol godine nisam uopce razmisljao o tinti. Printao sam doslovno sve i svasta. I nikako da se potrosi. Dotocio samo jednom a ni to nije bilo skupo ... Jedino me brine, ovaj gornji ima obostrani print. Ne znam koliko je to pouzdano i koliko to komplicira cijeli mehanizam i sklonost kvarovima |
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Premium
|
Citiraj:
na poslu imam 3 cisa (4 ako računam A3, ali taj je novi), 2 epsona i 1 brother, svi su duplex, i imaju nekih 30tak tisuća stranica. rade u nemogućim uvjetima (meh radione i slično), jednom sam jednog dao na servis na zamjenu gumica i rolera, jer su totalno išli u k. ostale peremo sa alkoholom povremeno kad krenu štekat. @alien - toner za to govno ima bubanj, svaki toner ima svoj bubanj. fuser je samo jedan. ali kolor mašine imaju belt. koji zna ić u kurac, doduše nakon milijun stranica, ali moguće da si ga fejk tonerom uspio nekako uništit. laser nemaš šta dirat, on je u svom kučištu i to se ne dira. |
|
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Premium
|
a sutra ga nosim kod čovjeka da ga pogleda... koji paint-in-the-ass su ti laseri, nikako na zelenu granu... bolje da sam umjesto tog hp-a uzeo opet neki epson ciss ink jet, sa obostranim printom, i obostranim skenom, adf-om, a bez a3 formata bi i preživio... znači nikad više niti laser, a još manje laser + hp :stupid: printam sigurno oko paket papira / mjesečno na njemu, ako ne i više...
|
|
|
|
#1007 |
|
Premium
|
ja sam volio xerox kolor lasere. naravno kupovao na firmu pa me cijena nije dirala. kartuša tonera je bila umjereno jeftina (samo prah se kupovao), sve drugo se mijenjalo nakon xy tisuća stranica (bubnjevi, belt), a mislim da je i fuser bio zamjenjiv, ne sjećam se više. neki ljudi u firmi su htjeli kolor lasere, i ovo sam im počeo uzimat da se riješim ludog hp-a. pobjego sam od tamo pa neznam sudbinu tih printera. |
|
|
|
|
|
#1009 |
|
EMP moderator
|
Dok se ne zaprlja... Očistio sam do sad minimalno 100 lasera, svi pohvataju mikroprašinu i ispis bude blijed, prvo uz rub pa sve više prema sredini. Ogledala se tako rotiraju i pokupe prašinu prvo na rubu. Ako se koristio neki zamjenski toner koji je letio ne sve strane, situacija se samo ubrza.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Premium
|
bo, prošlo mi je do sad kroz ruke lasera, neki po 10 godina štancaju, i nisam nikad imao potrebu ili čuo od nekoga da je čistio mehaniku lasera. kopirke imaju staklo ispred, koje se zna zaprljati ali uz njih dođe četkica za čišćenje stakla. tj predviđeno je da se čisti. ovo prvi put čujem da netko rastavlja sklop lasera i čisti zrcala. |
|
|
|
|
|
#1011 |
|
EMP moderator
|
Samsung je dosta loše zaštitio laser tako da mi preko 90% servisa čine Samsung MFP-ovi, ostatak HP. Ima modela koje sam čistio već nakon 2 godine rada.
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Premium
|
a ok. nisam u životu imao samsung printer bilo koje vrste oko sebe. epson laseri (neuništivi), xerox i hp ali hp eliminiram kad imaju neki problem bez ikakve dijagnostike jer su sranje. najveći smijeh je bilo kad se neka buba zaljepila za fuser na hp-u, pa su se ljudi žalili da im na svakoj kopiji ostane 15tak puta ta buba isprintana. na kraju se buba raspala pa se stvar unormalila. nekakav veliki komarac ili slično je bilo. znam da sam se smijao kad sam vidio i nisam odobrio zamjenu. |
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2023
|
Koji laserski printer uzeti za 200€ za uredske potrebe? Mjesečno će se na njemu printati oko 200 stranica, nužno je i da ima kopir. Za te novce dobar mi se čini XEROX WorkCentre 3025. |
|
|
|
|
|
#1016 |
|
EMP moderator
|
Daj ponovno u kratkim crtama napiši što si sve napravio i pošalji sken nekog isprintanog test pagea, npr. https://colortest.page/download/98/, nije to nuklearna fizika za popraviti.
|
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Premium
|
Evo da malo "offtopicarim", kod mene je pao izbor na: Epson L5316 EcoTank U potrazi za novim CISS printerom nabasao sam i na akciju gdje djele "i do 80 EUR" cashback, ali pazite, to su sve outdated uređaji. A nekako mi se ne kupuje uređaj koji je stajao na skladištima nekoliko godina. Tako da... L5316 will be... Nadam se da će me služiti bar 4 god kao i prethodni L3151... |
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Premium
|
ne može bit "outdated" i nema teorije da je bilošta stajalo po skladištima, kad ih rade na kapaljku. uglavnom taj kojeg si izabrao je estetski-kvalitativno identičan mojem L5190 koji mi je doma jedno 4 godine. u svakom slučaju bit će ok uređaj, samo nemoj mu dozvolit da update-a firmware. PS pred 2 tjedna sam na deponiju našao L3150 , valjda sam prošao kratko nakon šta ga je netko vrlo kulturno odložio na vrh kontejnera, uređaj nema ni crticu na sebi. pogledao, spojio ga u radioni, radi, ali ne printa boju. skinuo poklopac, svi damperi prazni. napunio ih, stavio čišćenje glave, evo ispis perfektan, sve one crtice su kako treba. čak su i rezervari s tintom puni do vrha. eno ga na polici sad zamijenio mi je L3050 koji je počeo malo kakit, nisam ga koristio po ljeti jedno 6 mjeseci pa je počela crna zajebavat. |
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Premium
|
Citiraj:
ništa nisam ja radio, odnio sam ga čovjeku u servis jer nemam kapaciteta/čitaj: vremena i živaca da ga otvaram, a ako ga otvorim, znam da ga više nikada neću sastaviti... znači crna radi ok, koji god da zamjenski toner stavim unutra - dela, nema šta, ali zato se užasno pogoršala kvaliteta ispisa unazad mjesec dana... prvo sam mislio da china toneri nisu napunjeni prahom kak spada, a onda sam nabasao na taj video... očito mu je potrebno "kvalitetno čišćenje" unutrica... nikakve detalje više ne znam, čekam čovjeka da me nazove i kaže, pa ako se ti baviš time, mogao sam ti ga poslati overseasom na svoj trošak, vratiš mi ga opet na moj trošak i zaračunaš mi troškove tvoje koje si imao... budemo vidili ak će ga on uspjet riješit... šta drugo da kažem, osim da se nadam da hoće, jer mi užasno treba taj printer kao primarni za svakodnevno printanje poslovne dokumentacije... ![]()
|
|
|
|
|
#1020 |
|
EMP moderator
|
Javi onda kakva je situacija. Meni nije problem raskopati ga i očistiti laser, negdje je teže, negdje je lakše. Za eventualnu zamjenu dijelova će biti problem jer sam u pripizdini pa sve mora poštom.
|
|
|
|
![]() |
|
|