Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 02:38   #4621
baropithecus
Registered User

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
A komponente su? Bit tihog racunala je kvalitetno hladenje komponenti koje imas. Tiho kuciste moze stisati dojam glasnoce ali kao takva najcesce imaju negativan utjecaj na temperature. Ako imas neku mid-range konfu cak nekaj takvog mozes uzet al bilo kaj iznad toga - moras imat propuh ili bar konstatan protok zraka sa ventovima na pravim mjestima na 5V.

Konfiguracija je ryzen 5800 x3d sa coolerom dark rock 4 pro i grafička radeon 7800 xt, i trudim se gurati nativnu rezu 1440p na refreshu 165 hz. Ne znam jel bi više rekao za to da je high end, ali pije struje i oznoji se dobro. Trenutno kućište mi je stari thermaltake koji je skroz OK, osim što je malo uzak za tu gromadu od coolera. Umjesto da kupujem odmah novo kućište sam danas nabacao unutra arctic pwm ventilatora koliko prima i zasad mi se temperature čine fino friške. Puno je tiši pod opterećenjem nego što je bio, mislim da je grafičkoj falilo zraka za hlađenje pa je vrtila ventilatore kao luda.
baropithecus je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:01   #4622
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor baropithecus Pregled postova
Konfiguracija je ryzen 5800 x3d sa coolerom dark rock 4 pro i grafička radeon 7800 xt, i trudim se gurati nativnu rezu 1440p na refreshu 165 hz. Ne znam jel bi više rekao za to da je high end, ali pije struje i oznoji se dobro. Trenutno kućište mi je stari thermaltake koji je skroz OK, osim što je malo uzak za tu gromadu od coolera. Umjesto da kupujem odmah novo kućište sam danas nabacao unutra arctic pwm ventilatora koliko prima i zasad mi se temperature čine fino friške. Puno je tiši pod opterećenjem nego što je bio, mislim da je grafičkoj falilo zraka za hlađenje pa je vrtila ventilatore kao luda.

Tak nekak - izbjegavaj zatvorena kucista - temperature (i buka) ce porasti ak stavis tu konfu u nesto sa malim protokom zraka. Topla preporuka:

Silverstone H1M
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno