|
|||||||||||
|
|
#84961 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Avtoline u KršJim, em su jeftiniji (mali servis 195 EUR vs najjeftiniji u HR 280 EUR), em možeš gledati što rade, em su pedantni. Slobodno ih pitaj za kraće intervale, ekipa je po mojem iskustvu tamo normalna. Skraćeni intervali su ok kad su redovni tipa 30k km. Superb ima 15k km i to je ok. Stari Passat je isto imao 15k, redovno je servisiran i sad uredno gura 500k km u svoje 24 godine. Imao je sa svačim problema, s motorom najmanje. Nemam baš puno iskustva s generacijama Haldexa, nisam ih dovoljno vozio auta s Tin sustavom da bi mogao dati neki sud jer generalno, 4x4 ti ne treba 99,99% vremena, ali onih 0,01% kad treba vrijedi svakog centa. I sam sam imao dvojbu Superb vs Passat (limuzine mi nikad nisu bile privlačne, tako da nije zbog oblika karoserije), ali Passat nisam u Hrvatskoj nisam mogao dobiti Elegance u kombinaciji sa 4x4, samo R-Line sa hororom od školjkastih sjedala i meni osobno ružnim branicima. Vani se ta kombinacija može naručiti, ali onda nemam 6 godina garancije. Ali ono što mi je na Passatu bio finalni deal killer je nedostatak fizičkih kontrola i onaj osvjetljeni panel ispred suvozača. Kažem, svatko ima svoj ukus, meni osobno Passat u B9 generaciji nema smisla pored Superba. |
|
|
|
|
|
#84962 | |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Al ovo ostalo stoji, haldex je def lošiji od torsena, ZF8 bi izabro svaki dan umjesto DSG-a...jedino da probaš pošteni turbo benzinac ne bi više pogledao dizela. |
|
|
|
|
|
|
#84963 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja 3 godine vozim Sportline sjedala. Da, lijepa su, da drže u zavoju nešto bolje, mogu se modificirati, ima onaj limbarni dio, mogu se štelat u 3 mjesta, ali... Iza kad sjediš realno ne vidiš ništa van jer su široka i masivna te uzimaju baš puno prostora ako gledaš napred i neudobna su na dulje staze. Radi se o ovima: https://www.skoda-storyboard.com/en/...b_sportline-1/ Najudobnija sjedala u kojima sam sjedio je imao Citroen C3 2002, moj prvi auto. Imao je neku najbolju opremu, tempomat, grijanje sjedala, zatvaranje retrovizora, ali ne mogu se sjetiti imena opreme. Sicevi su bili: https://bireda.pt/en/detalhe/430289/...mPXwbejgSFsOTB Taj auto, 1.4 dizel, nikad greške, nikad problema, pio manje nego što piju ovi u AA satancima, jesta da sam napravio 75k za godinu i pol s njim i popušio 50% cijene, ali dobar autek je bio. ![]() A prodao sam ga tako da nisam ni doma bio, žena i ja u svatovima u Šibeniu, zove lik i kaže da hitno treba auto za ženu, da ide na put dan kasnije. Ja kažem, nas nema doma 4 dana, u Šibeniku sam. Da li se auto može vidjeti negdje pred zgradom? Ja kažem da, auto je pred zgradom. Zove lik za 3 sata, žena će pokupiti auto za 4 dana, možete ga maknuti s njuškala. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.11.2025. u 12:31. |
|
|
|
|
|
#84964 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Lijepo Hranislav kaže. 😂 https://www.facebook.com/share/v/1G6QRpZbk6/
|
|
|
#84965 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Kad sam isprobavao novi Tiguan R Line ostao sam ugodno iznenađen udobnošću sjedala. U pitanju su neka sportska R line sjedala. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#84968 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#84969 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad smo kod sjedala, poluproizvod od Passata nakon 10 god i 245tkm ima probijenu bočnicu na vozačevom sjedalu, samo spužva srećom. Nova spužva iz ovlašćenog 200-300€ ![]()
|
|
|
#84971 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Automobili
![]() Moj daily zadnjih 2-3 mjeseca, to je milestone. Poslom idem u Kaštela skoro svaki dan, nekih 15-20km od ureda. Vitara mi je spora i neudobna za ovu dionicu koja ima ograničenje i 100 na jednom dijelu, pa je Alfa puno bolji izbor i baš uživam u vožnji (gađam vrijeme kad nije tragična gužva na Širini). Ni sam ne mogu vjerovati da ne prokišnjava i generalno je skroz dobro vozilo. Neka post bude i o gumama, nakon pola godine korištenja, skroz sam zadovoljan sa Pirelli Cinturato All Season Sf3 U ovoj godini sam vjerojatno odvozio više km nego sve ostale u zbroju od 2019 kad sam ga kupio. Me happy ✌️ ![]() ![]() ![]() Može i u Bauhaus Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 22.11.2025. u 00:24. |
|
|
|
|
|
#84972 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ZF8 ne ide u istu rečenicu s DSG-om, pogotovo s ovim DQ381 koji je u novim 2.0 TDI/TSI. Čak je stari DQ250 bolji. |
|
|
|
|
|
|
#84973 |
|
Premium
|
Ljudi svašta pričaju i ako dovoljno duboko zagrebeš, naći ćeš problem sa svakom stvari. A čak i da ne nađeš, to nije garancija da ih nećeš imati. Sjećam se kad su mi govorili da je 1.9 TDI s pumpe duše injektorima osjetljiv. Vidi čuda, izmjena ulja po servisnim intervalima, točenje goriva na INA/Petrol/OMV-u i veselo kucka nakon pola milje kilometara. S novijim VW-ovima dolazi 6 godina garancije, sasvim dovoljno vremena da se pokažu i poprave boljke. A ako ih želiš u potpunosti izbjeći, kupi Toyotu/Lexusa i 10 godina si miran. ![]() |
|
|
|
|
|
#84975 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
|
|
#84976 |
|
Omicron Alpha resident
|
Ove Continentalke su čudo, sinoć 0°C, kiša/susnježica, filing ko da imam superljepilo na gumama. Naravno, nisam debil, vozim ko penzić ali svejedno, impresioniran sam. Ono čim nisam impresioniran je ovo: Katastrofa vožnja, asfalt ko zrcalo, svetla i kineskih i OEM LED-ica, i naravno vrhunac debila, ekipa koja po ovakvom vremenu vozi s maglenkama. Niš pod milim bogom nisam videl, baš loše.
|
|
|
#84977 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#84978 |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
#84979 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#84980 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Čak su i potrošene CC2 bolje od budget zimske gume. link Kad smo kod ljetnih guma, jutros bio na Glavici iznad Gajnica s djecom na sanjkanju. Na vrhu je snijeg na cesti, zadnjih kilometar uspona je snijeg skroz na cesti. Spakiram se idem djetetu otvorit vrata i gledam auto ( mazga CX30 ) drži kočnicu klizi prema meni. zatvaram brzo vrata da ne stisne malu kad izlazi i gledam šta se događa. Žeska je došla sa ljetnim gumama na sanjkanje. Onda za par minuta, OMODA neki kinez SUV isto na ljetnim gumama daje gas i šlajfa. Budale, šta reći.. ![]() Moje CC2 nakon jedne zime i jednog ljeta se drže odlično. Kad smo se vraćali nizbrdo nije bilo nikog iza, stisnem malo jače kočnicu da vidim hoće li me zanijet, snisnuo kočnicu, koči čak nije ni abs upalio. |
|
|
|
|
|
|
#84981 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#84982 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
KrumpirVagen ili Mazga? 😂 https://youtube.com/shorts/WEdTcVOsH...ILRmTpJ66t-L2X
|
|
|
|
#84983 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Nikad nisam upoznao nekoga tko se toliko veseli Opelu kao ti Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84984 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja sam upravo prešao 250km po ovom vremenu, sjeverna hrvatska, snijega stvarno ima. Bez brige se voziš 80-90 po autoputu, ali eto, kao i kad padne kiša, ljudi zaborave voziti. Dođem do kolone taman prije Varaždina, 30km/h se vozi žena i ne jebe ju. Na autoputu... Cesta je puna snijega, ali auto drži. Dobre gume i nema straha. |
|
|
|
|
|
#84985 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
|
|
|
#84986 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Neki dan se vozim ujutro na posao i magluština žešča. Naravno, hrpa debila s dnevnim led svjetlima bikoz štednja, nema se za novu žarulju kad ova u faru krepa. I velim, više upaljenih maglenki vidim na autima navečer kad je suho nego kad je magla. Danas srebrni yaris (jebeno uočljiv po današnjem vremenu) ispred mene na obilaznici, klasika, samo ledice. Pada snijeg, šleperi rade vodenu maglu, i lik vozi 118 po lijevoj traci. I stražnje pozicije mu ne šljakaju. Ok, debil si jer nisi upalio svjetla, al ok, navikao. Mislim si, gužva je ispred njega u lijevoj traci. Dok nisam došao do uzbrdice i vidim da ispred njega doslovce nema nikog u lijevoj traci al dokle mi pogled doseže. Prvi put nakon ne znam koliko vremena sam izgubio živce, upalio duga i sjeo mu na trubu. Pa općim ti s roditeljicom. Boli njega briga, on si je našao traku i on određuje kolika je sigurna brzina za vozit se, nema ko kaj ić brže. Inače, to je magična brojka 118 kmh. Takvi ko on se voze tom brzinom po lijevoj traci i to je to. Provjereno metodom što se 90 % vremena vraćam s posla obilaznicom i nije bilo dana da nije bilo takve situacije. Jbg, ima 10 šlepera na cesti u rasponu od 2 km, pa neće se on valjda bacat u desnu dok ih sve ne stigne. I onda sam ja krkan jer ih prelazim u desnoj...
|
|
|
#84988 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ladno ih prelazim u desnoj. Mislim sam zakon mi je tu nejasan. Dakle ak se neko nasere u lijevoj na autocesti i vozi 70, ja u desnoj nebi smjeo prijeć 70? Ali da, kad vidim da je debil u pitanju, bacim se u desnu i prođem ga. I vidim u retrovizoru da i drugi slijede moj primjer...
|
|
|
#84989 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
zakon je tu da se krši u takvim situacijama, drugog izbora nemaš.. samo da se baja ne odluči u zadnji tren bacit u desnu traku.. onda je baja dupli smrad i treba na vozački opet a na kraju, na sudu nije bitno šta je istina, bitno je šta se može dokazat, pa i to treba imat na umu |
|
|
|
|
|
#84990 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
A imao sam kadeta GSIa, 3 VW GTIa, 3 Lancie, Audia 100, Golfovi. Ovo mi je bio najdraži Golf. Okrenuo ga na krov. Složio i onda sam mu mulde od šasije odvojio. Svakih 6 mjeseci sam novu glavu stavljao. I došlo je vrijeme da se proda. Mislim da je nakon njega bila Lancia 1.6 HF Turbo. ![]()
|
|
![]() |
|
|