Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2025., 00:05   #8671
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
nemoze to bit nikak da nema napretka sa stare rx580. ja bi probao sve ovo sto kazu decki.
vjerovatno postavke.
samo oprezno sa RBAR. meni nije htio, al vjerovatno je do prastare MB i to sto ne korstim UEFI koji mi se gadi . u svakom slucaju ne fali mi, sve letiiii sa r5 5600 (1440p).
Staro 24.07.2025., 06:26   #8672
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
Eto ako uopce ikoga zanima kako radi 9060XT i 2700 pa ukratko lose tj. losije nego sa RX580, cak sam dobio i upozorenje od Adrenalina za CSM. Znam treba prebacit u UEFI Mode.

Nego u Desteny 2 FPS je manje vise isti kao i sa RX580 oko 70 dok Dying Light 2 je sada neigriv koliko trza (naravno postavke su iste).

Uglavnom uskoro dolazi novi proc i ploca ovo je samo mali rezime koliko proc moze cak usporit komp ako je grafa puno jaca.
Sam ti rekao, been there done that, jače grafe rade gore od slabijih kada ih CPU ne prati.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 24.07.2025. u 16:03.
Disco je online   Reply With Quote
Staro 24.07.2025., 10:05   #8673
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hm, što je stvarno normalno da to tako loše radi? Pa ne mogu vjerovat da je lošije nego sa RX580.
Nekako mi se čini da svakako treba napravit ovo što Mladen kaže, stavit zadnji BIOS, friški WINS-i pa zadnji driver za čipset, grafu, REBAR (jel te moderne grafe uopće rade bez toga ) itd itd
Nego sjetio sam se da je to stara ploča, to je onda PCI-e 3.0? Jel to neki bottleneck, ne znam koliko linija ima ta grafa.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2025., 16:06   #8674
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Hm, što je stvarno normalno da to tako loše radi? Pa ne mogu vjerovat da je lošije nego sa RX580.
Nekako mi se čini da svakako treba napravit ovo što Mladen kaže, stavit zadnji BIOS, friški WINS-i pa zadnji driver za čipset, grafu, REBAR (jel te moderne grafe uopće rade bez toga ) itd itd
Nego sjetio sam se da je to stara ploča, to je onda PCI-e 3.0? Jel to neki bottleneck, ne znam koliko linija ima ta grafa.
Po TPU ima 16 stazica, dakle nije neki gubitak, max 5%, ali vj i manje.
ReBAR bi svakako pomogao (Radeoni ga vole za razliku od GF), ali ga zen+ ne podržava koliko se sjećam, tek zen2 nadalje.
Staro Jučer, 12:46   #8675
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

preporuka i zasto (osim novo je novo):

rx9060xt 16gb (novo) ili polovnu rx6800 (moja iz siga, ispravna, cista ko suza, malo koristena, daklem nije macak u vreci)?

sistem: AM4, 16gb RAM, cpu r7 3d, ak bude srece, ili obicni r7, mozda r9 ak mi kazete da ima smisla.

Staro Jučer, 14:13   #8676
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Vrlo slične brzinom, međutim 9060XT 16GB troši manje struje, ima bolji RT i ima FSR4. Nema neke dileme prevelike, ako je cijena ista onda 9060XT 16GB
Staro Jučer, 14:33   #8677
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

cijena je veca za 50e za 9060xt i treba narucivat sa mind-a, znaci ode tu jos 10-15e . moram vidjt cjene u nas, mozda se iznenadim .

dali mislite da je u slucaju 9060xt dovoljno/pametno da ostat na trenutno
prastarom 620w seasonic-u s12II pa se tu ustedi 100ak evrića.
inace ide novi cors RMe 750/850. 850 samo ako je ista cijena kao 750 sto je u mind-u skoro pa stalno slucaj.

RT i FSR manje vise nebitni, pogotovo RT.

FSR4 radi na 6800 bez greske , provjereno kod mene jer ga koristim, ali istina, potrebno je malo tinker-riranja i upogonit optiscaler koji je IMO jedan od najboljih alata ikad (pravi sa discord-a, ne onaj "fejk" sa githuba za stoku sitnog zuba!!).

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. Jučer u 14:40.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:17   #8678
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

A gle, ako je napajanje ispravno, nemaš brige.
Moja kanta se napaja sa Corsairom HX 450 starim nekih 13g (najbolje potrošena lova, a druga je monitor koji ima 11g, a tu negdje je i mx518 koji ima isto nekih 15ak g). Nema smisla da ga mijenjam ako je tih i dobar.

Računaj da moja 3060Ti vuče struje cca kao 9070 vulgaris, dakle 9060Xt bez beda, a 6800 troši malo više, ali ta sisa to podrži vj bez beda.

Ja sam baš notorno škrt za mijenjanje HW-a bzvz, ako dela, nema se što dirati.

Disclaimer: CPU i GPU se mijenja kad mi prifali brzine, ali ostatak baš i ne. :P
Staro Jučer, 19:36   #8679
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Kao što reče kolega Disco, nema nekog smisla mijenjati napajanje. Pogotovo ako je kvalitetno, a taj stari Seasonic to sigurno je.
Što se tiče 6800 vs 9060XT tu si već odlučio čini se.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na