|
|||||||||||
|
|
#511 | ||
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nope, Fiskalizacija 2.0 kod nas jaše ubrzano. U ostatku Europe do 2030, al mi smo pokusni zečevi Citiraj:
Mislim da čak i ne mora uzeti vanjsko knjigovodstvo, ali bi bilo dobro da prijeđe na jedan od ovih programa tipa FIRa ili Minimax |
||
|
|
|
|
|
#512 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Lijepo je vidjet da EU i lokalna hr podružnica ubrzano rade na poboljšanju poslovne klime lol. Inače, jel ovaj centralno-planirajući užas uopće imao kakvu javnu raspravu? Mislim barem se računovođe mogu pobuniti jer je prilično očigledno da za par godina uopće neće biti potrebni ![]() Iako da, ako je ovo stiglo iz KP odnosno euro komisije, onda valjda nije ni bitno što kažu u lokalnoj KP. ALi sve u svemu, ovo je užasno a tvrtke koje imaju jaku konkurenciju i standardizirani proizvod/uslugu će uskoro jako nahebati. Zadnje izmijenjeno od: Exy. 11.11.2025. u 13:10. |
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Premium
|
Citiraj:
A što se tek krije iza ugla: https://accountancyeurope.eu/publica...ng-regulation/ The AMLR largely builds on the existing CDD obligations set out in the 4th AML Directive[2]. However, the devil is in the detail. The AMLR has lowered the transaction threshold that triggers CDD obligations from EUR 15,000 to EUR 10,000. Under the new rules, obliged entities carrying out occasional transactions that exceed EUR 10,000 must conduct CDD. AMLR also requires limited CDD measures for occasional cash transactions of at least EUR 3,000. These thresholds apply to both individual transactions and linked transactions. The AMLR provides detailed guidance on standard, simplified, and enhanced due diligence measures, including:
|
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Bilo je savjetovanje. Živimo u demokratiji. https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/Ma...EntityId=29897
|
|
|
#515 | ||
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Mer eRacun najveci ljigavac na trzistu... mislim da je i Finu nadmasio. Kaze covjek sa wordpress sitom: Citiraj:
Uglavnom za ovo je jedino odgovoran posrednik: Citiraj:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak...blema-20251114
|
|
|
|
#518 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Moze li se mjenjati "operater" te nazovimo "usluge" ako recimo nisam zadovoljan sa nekim kojeg MORAM po SILI zakona izabrati ove godine? I sta ako promjenim, dali onda stari operater posalje bazu novome ili kako je to osmisljeno ?
|
|
|
#519 |
|
Uptime 99.99%
|
Mozes mjenjati tzv informacijskog posrednika u poreznoj i netko je rekao da su vecim firmama htjeli naplatiti export baze. Najbolje je lokalno spremati racune, onda si siguran, sve ostalo si na milost i nemilost informacijskih posrednika. Netko je preporucio pondi, sad njih testiram, fina naplacuje sve zivo i nezivo, pa sam odustao od njih. I jako su iritantni, svaki mjesec salju dva racuna, a kod pondija sam uplatio prepaid i miran sam pola godine. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#520 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Nisam previše istraživao, jako me to sve nervira. Samo B2B radim, dobrim dijelom van države... |
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
A jebemti.. Baš njih misli oodabrati. Pojma nemam šta uzet. Mikroeračun? Ja sam još paušalist, radim samo B2B tako da sve što u ovom trenu trebam je odabrati pristupnu točku za zaprimanje eračuna. Čak si razmišljam da uopće ne zaprimam račune za obrt, mislim obrt je u mom prostoru, nemma nikakve režijske troškove prema nekom drugom ![]() Jel to tehnički legalno? da sve eventualne troškove obrta plaćam privatno?
|
|
|
#522 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obrt ima isti OIB kao i ti, za razliku od firme koja ima vlastiti OIB. Ne znam kako bi netko mogao dokazati što si potrošio ti, a što obrt. Ionako ti ti troškovi ne ulaze u troškove obrta i ne možeš tražiti povrat PDV-a s njima. Što se tiče eračuna, uzmi najjeftiniju opciju.
|
|
|
#523 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pa da, zato si i mislim da mogu proći bez zaprimljenih eračuna. Ne dam im da me tlače s tim ako mogu izbjeći ![]()
|
|
|
|
#524 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Ako ne spadas u to, po meni pondi iz Splita je najbolji izbor, za sada radi dobro, uplatio sam 50 eura i miran sam pola godine. Za razliku od fine koja svaki mjesec salje 2 racuna i naplacuje sve zivo i nezivo. A razlila je ogromna fina je 0.3 eura po racunu, a pondi 0.08 eura, i fina naplacuje arhivu, tih par kb na disku, a kod pondija je besplatno. A poucen iskustvom banaka, najbolja opcija je sve rucno skidati, sad me banka vec tjedan dana voza za izvode koje bi skinuo u par minuta da imam pristup. Mer eracuni su teski ljigavci https://www.index.hr/mobile/vijesti/...e/2730636.aspx Sent from my SM-S931B using Tapatalk
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 19.11.2025. u 11:05. |
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam uze eposlovanje https://eposlovanje.hr/cjenik/ TLDR minimum je 5€/6 mjeseci. Slanje racuna je 0.1€, zaprimanje besplatno. Daleko najjeftinija opcija što sam našao. Pošto su meni izlazni prema inozemstvu samo ovo je najbolja opcija. Edit: Sad vidim da se spominjao pondi ranije, procitah samo zadnji par objava od danas. |
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Dok se nas gura u elektronicke dokumente, NATO misli drugacije: Francuski zastupnik François Kalfon primijetio je da ‘za isti konvoj kamiona‘ može postojati više različitih zahtjeva u svakoj zemlji. Papirnati dokumenti vjerojatno će i dalje biti obavezni, jer NATO zbog straha od cyber napada preferira postojanje fizičkog dokumenta. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#528 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Imaš negdje moj post koji sam napisao nakon seminara o fiskalizaciji 2.0, i ako radiš samo B2B prema inozemstvu, imaš neke izuzetke , al da me ubiješ koje nemam pojma, pa pogledaj tablicu koju sam stavio. Što se tiče informacijskog posrednika, team pondi |
|
|
|
|
|
|
#529 |
|
Uptime 99.99%
|
Evo jos preporuka za MER moj eRacun https://www.reddit.com/r/financije/s/HrZOuehiLt Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#530 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Uptime 99.99%
|
|
|
|
#532 |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mi smo više-manje svim strankama preporučili FIRA app ili ePoslovanje/Pondi Osobno smo uzeli FIRA Povoljne cijene i sve opcije koje trebamo. Dobra podrška
|
|
|
#534 |
|
Premium
|
Ja sam trenutno na minimaxu, ali razmišljam o prelasku na FIRU jer mi je Minimax dignuo živce što je izbacio Pondi iz aplikacije kao providera (ostavio jer mER koji je najskuplji), i sada gura svoje rješenje koje je 0,29 € + PDV po e računu, a pondi je 0,08 €+PDV po e-računu. Kakav je support od FIRE? |
|
|
|
|
|
#535 |
|
Super Moderators
|
FIRA podrška je za sad izvrsna. Marko se zna osobno javit i sve pojasnit..
|
|
|
#536 |
|
Uptime 99.99%
|
Koja je njihova prednost u odnosu na eposlovanje? Vidim da su dosta skuplji za male korisnike. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#537 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
Uzeli probat FIRA soft i svidio nam se. I soft i Marko koji je bio na usluzi za pitanja.. bdw i FIRA ide prek Pondija. Njihov eportal jel Kaj se tiče cijena ne znam kaj je tebi skupo Ima paketa tipa par jevreja mjesečno..prepaid ili postpaid kak ti paše, ne moraš imat ugovor
|
|
|
|
#538 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Super Moderators
|
Isto tako smo savjetovali strankama koje koriste soft od Superiusa da ostanu na njemu. Njih cijena ne smeta a godinama su pouzdani i sa dobrom podrškom.
|
|
|
#540 |
|
Premium
|
Rakar: Testirao sam novi sustav eRačuna i otkrio golem propust - Index.hr https://share.google/a5OJ8K8Lbk37G21fh Kakav shitshow :facepalm:
|
![]() |
|
|