|
|||||||||||
|
|
#2671 |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
stigao aw3225qf i nisam se razocarao mislio sam da cu primjetiti onaj ljubicasti ekran koji mi je bio najveci strah kod QD oleda, ali ga uopce ne primjecujem, a imam jedno malo pomocno svijetlo i drugi monitor do njega koji svijetli kod UE5 igri (oblivion i outer worlds 2)fps drop s 1440p fsr quality na 4k performance je otprilike s 120fpsa na 90, sta mi je jos uvjek dosta FPSa, i ako zatreba mogu upaliti frejm gen kao zadnju opciju |
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Slažem neki “pametniji” desk setup za produktivnost. Uglavnom se sve vrti oko rješenja s dva ili više monitora, ali meni bi idealno bilo imati jedan izlaz jer koristim lap koji ima samo jedan izlaz direktno sa grafičke kartice. U tom slučaju realno dolaze u obzir samo ultrawide modeli 32:9. Za konkretnu površinu bilo bi u redu valjda 57" kao zamjena za 2 x 32", no cijene Samsung Odyssey ili Arc su astronomske. Za cjenovno prihvatljivije rješenje najveći dostupni modeli su 49", koji praktički zamjenjuju dva 27" monitora jedan do drugog. Za oko mi je zapeo Titan Army G49E9R — na nekakvoj je akciji trenutno a i naišao sam na informaciju da koriste Samsungove panele. Specifikacije izgledaju više nego solidno. Ima li netko iskustva sa Titan Army brandom? +++ Dodatno, nakon par dana daljnjeg kopanja naletim na nešto zanimljivo: dual-monitor setup 2 x 32", ali jedan iznad drugog, gdje je donji monitor gotovo položen na stol, tj. pod jako malim kutom. Na prvu pomislim nepraktično je, zauzima hrpu mjesta na stolu, čudno izgleda a i kako uopće sjediti i gledati prema dolje? Ali nakon što sam pročitao članak na tu temu, moram priznati da ima smisla. Postoji nekoliko zanimljivih prednosti: ⦁ zapravo više ergo položaj glave, vrata i ramena, ⦁ manji strain očiju, ⦁ brži fokus jer se ne gleda lijevo-desno (što je veća udaljenost i traži zakretanje glave) nego gore-dolje, Vidite članak: https://note.com/suwash/n/n10eab7413091 Video na tu temu: https://www.youtube.com/watch?v=wgOOqPO1_68 Kako vam se čini ovo rješenje u praksi? Koristi li netko ovakav setup? |
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mogu samo reći これまで使っていたエルゴトロンHXでは天板背面ギリギリにモニターを固定できません。乗り換えが必要でした Volio bih to isprobati. Inače ako probate zakretati oči do kraja prema gore,dolje,lijevo,desno - vjerojatno je prema dolje najmanje neugodno. Barem tako meni. |
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Od jučer se družim sa Titan Army G49E9R, pa evo nekoliko utisaka: OLED panel je fantastičan – slika je stvarno odlična. Ima dosta ugrađenih opcija za OLED care pa se tu može poigrati ako se netko baš boji burnina. Deklarirana svjetlina je 250 cd/m², što mi se činilo premalo u odnosu na Dell monitor G2724D kojeg sam do sada koristio kao glavni. Navedeni Dell ima 400cd/m2 i znatno je svjetliji od integriranog ekrana na laptopu koji je na 300 cd/m². U radu se G49E9R čini još svjetliji, tako da svjetlina def nije problem. U prostoriji sa slabijim osvjetljenjem svjetline ima i više nego dovoljno; čak sam je smanjio na 90%. U jako osvijetljenoj prostoriji svjetlina ne predstavlja problem – veći problem su refleksije i zakrivljenost ekrana. Rezolucija i fizička veličina su doslovno kao 2 x 27“. Scaling držim na 125% za ugodan rad. Odlično je što se na ovakvoj širini ekrana mogu koristiti sve preporučene vertikalne raspodjele prozora. Najčešće koristim 25%-50%-25%, glavni prozor mi je u sredini s pomoćnim prozorima sa strane, što s horizontalnim dual-monitor setupom nije moguće. Zakrivljenost ekrana mi zasad predstavlja najveći problem –neobično je i trebati će navikavanja. Što se periferije tiče, za jedan OLED monitor kućište je iznenađujuće debelo, vjerojatno zbog hlađenja. Plastika djeluje tanko i jeftino. Rub oko ekrana je prilično širok. Postolje je veliko i zauzima puno prostora, pa je za optimalno iskorištavanje stola nužan nosač za monitor. Za 49" monitore postoje nosači do max 20 kg koji koštaju dvostruko više od standardnih. Ovaj monitor je cca 12kg, uzeo sam SBOX LCD-C49 za 60 € i moram priznati da je dovoljno robustan i čvrst – više problema stvara klimavost samog stola. Stražnje osvjetljenje je potpuno beskorisno i zapravo smeta. Po danu se ne vidi, a po noći je samo distrakcija. Nisam još detaljno istražio opcije, ali na osnovnim postavkama boje se izmjenjuju prebrzo. Odmah sam ga ugasio. Samo se uključilo nakon jutarnjeg pokretanja računala, opet sam ga ugasio. Definitivno ne treba računati da ima ikakvo osvjetljenje za noćni rad kao lampa ili ledice iza. Bolje je od 2 horizontalno postavljena monitora, no stalno okretanje glave lijevo-desno tijekom rada je izraženije. Sa 2 fizički odvojena monitora jedan je uvijek glavni i u njega se većinu vremena gleda, dok je drugi više za referenciranje i pregled nekog manje važnog sadržaja. Trenutno stalno petljam sa prozorima gdje će što stajati i okrećem glavu kao da pogledom pratim automobile koji prolaze cestom. Vjerojatno je to tako samo na početku dok sve ne „sjedne“. Što se tiče igranja, na nekim naslovima je super jer zbilja više vidiš (BF6), a na nekima je nepotrebno. Npr. AOE4 ima deformacije pri rubovima ekrana da postaje čudno i zapravo ne želim u to gledati. Nitko ne priča o tome. AOE4 sam igrao na 34“ wide iiyami i tamo je bilo taman. Po meni je nepotrebno imati pad u FPS zbog renderiranja slike koja ti je deformirana i u perifernom dijelu vida. Neki naslovi imaju opciju odabira rezolucije 5120x1440 ali kada ju odaberem ništa se ne desi, npr. Riftbreaker i HOMM GE. Zanimljivo je da nema ponuđene opcije za 21:9 format, dakle ili 16:9 ili 32:9 pa ako radi super (u win također). |
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Detect, Respond, Complain
Datum registracije: Dec 2011
|
Ima netko iskustva sa profi monitorima poput Dell U4025QW? Ili LG 40U990A-W?
|
![]() |
|
|