Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.10.2025., 11:51   #1
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
UEFI pass na novom Asus Vivobook S16

Kupio sam u Svijet Medija Asus Vivobook S16, bez OS-a i sad kad je došao ubacim stick s Windows instalacijom, ali me laptop nakon paljenja pita da unesem UEFI password. Probao sam kliknuti enter bez unošenja ičega, 0000, 1234 ali sve od toga je invalid password.

Dosad se još nisam susreo s time, u uputama ne pronalazim da igdje piše nešto vezano za UEFI password. Ima netko neki savjet što još mogu probati, ovo mi se dogodilo prvi put s novim laptopom, inače sam uvijek mogao bez ičega pristupiti instalaciji.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2025., 12:01   #2
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Kupio sam u Svijet Medija Asus Vivobook S16, bez OS-a i sad kad je došao ubacim stick s Windows instalacijom, ali me laptop nakon paljenja pita da unesem UEFI password. Probao sam kliknuti enter bez unošenja ičega, 0000, 1234 ali sve od toga je invalid password.

Dosad se još nisam susreo s time, u uputama ne pronalazim da igdje piše nešto vezano za UEFI password. Ima netko neki savjet što još mogu probati, ovo mi se dogodilo prvi put s novim laptopom, inače sam uvijek mogao bez ičega pristupiti instalaciji.

Mozda povrat...uglavnom da sam na tvom mjestu javio bih se prodavacu.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2025., 07:31   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Je li to novo ili povrat? Čini se da je netko čačkao po njemu.
Staro 26.10.2025., 08:50   #4
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
To je sigurno iz povrata.
Ali ja bi se isao s njima i natezati jer u naslovu pise bez OS, a ispod u specifikaciji Windows Home 11.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2025., 09:58   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja bi tražio popust jer je u pitanju polovni, a ne novi uređaj. Ili im ga vratio i tražio povrat novaca. Usput bi priprijetio sa Inspektoratom jer nigdje nisu rekli da je polovnjak.
Staro 26.10.2025., 11:17   #6
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ja bi tražio popust jer je u pitanju polovni, a ne novi uređaj. Ili im ga vratio i tražio povrat novaca. Usput bi priprijetio sa Inspektoratom jer nigdje nisu rekli da je polovnjak.

Nema potrebe odmah na noz ici. Jednostavno javit se i objasnit situaciju. Svaka normalna firma ce dati covjeku drugi uredaj ili povrat sredstava u ovoj situaciji. E sad - ako ne - e onda silom.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:08   #7
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Javio sam se na kraju, što je najbolje susjed mi radi tamo i on je radio narudžbu pa mu je bilo neugodno kako se to dogodilo. Povukao je laptop iz jedne poslovnice i ni njemu nije jasno kako su ovi rabljeni uređaj poslali pod novi.

Uglavnom, laptop je vraćen odmah i sad je na putu drugi.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno