|
|||||||||||
|
|
#84391 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#84392 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Alkohol, brzina, nepažnja, loši vozači, mobiteli... Ma čak i 90%. |
|
|
|
|
|
|
#84393 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Vidim Americani uveli sankcije Rosneftu i Lukoilu. Sta to znaci za nas osim eventualnog rasta cijena nafte na trzistu? Da li znaci da nekakvom automatikom niti mi ne smijemo od njih uzimati, isto kako Janaf ne smije transportirati naftu NIS-u jer su im Ameri uveli sankcije. Kako kod nas ima dosta Lukoil benzinskih da li znaci da zbog ovih sankcija ce i one morati biti zatvorene?
|
|
|
#84394 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84395 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Da razbijem priču - stari vozi Nissan Pulsar C13, 2015. 1.5dCi. Zapravo, motor je nebitan u ovoj priči al aj Radio ne radi. Stock je zajebavao nekaj s potenciometrom, probali smo ugraditi Android headunit ali to su sve redom smeća koje sam, jel, bacil u smeće i kupil sam Pioneerov headunit sa Android Auto podrškom. Nekaj se dogodilo, i sad mi ne dela nijedan radio više. Vratim stock radio - mrtav. Vratim Android - mrtav. Probam Pioneer - mrtav. Pretpostavil sam da je nekaj u samom autu, neki osigurač da se rastalil, ali provjeril sam ih sve u kabini i kod motora, multimetrom, i svi su OK. Naravno, auto je ezoterija i nema na internetu baš puno informacija, kaj bi moglo biti a da nije osigurač? Sve ostale stvari rade, i nema errora na OBD-u. Nemrem niti naći fuse za radio, tj na netu vidim kao osigurač za AUDIO ali toga nema kod mene, piše elec. components (ignition) na tom mjestu. Ajde znalci da čujem, ili da tražim auto-električara?
|
|
|
#84396 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa bas ce te guma tu moze spasit zakocis metar od divljači ili metar nakon divljači je velika razlika, a bas tu razliku radi guma. Pogotovo sa ovim novim sistemima gdje ce auto zakočiti puno brže nego što čovijek može reagirati. Nemogu ti puno pomoci oko samomg radija ali ti mogureci za headunit - duduauto - bomba. Ja sam si uzeo dudu7 8/128 i to je zvijer. Moram jos pospojit kamere i ostalo ali radi predobro. |
|
|
|
|
|
#84397 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Znam da na Nissanima su znali spajati radio na Mirror 1 i 2. Ili pogledaj ovaj za upaljač za cigarete ako imaš taj. I možda glup prijedlog, ali radio zna na sebi imati isto osigurač. Osobno bi kupio set i mjenjao redom, naravno, nekom logikom. |
|
|
|
|
|
|
#84398 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#84399 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lukoil je ionako bio skuplji od ostalih pa nikada nisam točio kod njih. @mario Morao bi multimetrom ustanoviti da li radio uopće dobija napon. Žicu po žicu. I piši si rezultate u neku tekicu.
|
|
|
#84400 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Previse je tu parametra a stavljas veliki naglasak na temepraturu/tip gume... Npr po asfaltu u dalmaciji (vapnenac) imas drasticne razlike, puno puno puno vece nego ljetna/zimska u <7 ili >7°C, npr: -bura, suh zrak, sporije grijanje gume i asfalta = nove odlicne gume ali nema bas previse osjecaja sigurnosti (komponenta asfalt pobija sve komponente u gumi) -malo orosi nakon duzeg perioda = klizalište, gume nebitne jer vozis po ulju,masti. Sa dobrim šlapama padaš pješke preko pješackog... - oprana cesta, dakle odmascena, ali južno vlažno vrijeme, toplije, cesta mokra od rose, drži da ne možeš vjerovati. Po suhome čak i debelo ispod famoznih 7°C, oko 1-2°C ljetna na ok cesti drzi jebeno. Tko zna, moze lagano egzistirat na ljetnim non-stop (ne ukljucuje djelove "iza brda", dakle za Trogir, kaštela, Solin,Split, Omiš Makarska... Kome se ne da zafrkavat sa dva seta a nema neke zahtjeve, cjelogodišnje i mir. Tko je u full perfomansama i vidi snjega, dva seta. P. S. Kad si svaki dan u koloni 2x1h, kurcu briga na kojim si gumama 😂 Sent from my RMX2170 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#84401 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vozim se sad doma Ivanicgradskom i glupa krava u tenku od Mercedes suva izletava sa parkinga sa dobrih 30, bez da uopce zna gdje je, skoro pobere dva penzionera jer ide preko plocnika i izleti ispred mene sa pol auta i sve to dok tipka po mobitelu. Stao sam i sjeo na trubu i psovo sam joj sve po spisku tako da svi vide i cuju.. Vidio sam na vrijeme sto ce napravit ali bilo mi je zao penzionera i htio sam da zapamti tako da se vise ne zajebava. Vozim skoro 30 godina i znam sta ce drugi auto napravit prije nego on zna, refleksi mi jos rade ali sto je sa starim vozacima i pocetnicima, njih nece ni najbolje gume spasit koliko ljudi danas uzimaju voznju zdravo za gotovo i bulje u mobitele i druge gluposti.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. Jučer u 11:54. |
|
|
|
|
|
#84402 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stari je bio na serivu pokupiti Yarisa. Rekli su mu da je bio problem sa baterijom i stavili mu novu te dali 3g. gare. Inače, ta baterija se nalazi iza suvozača, ispod zadnjog sica. EDIT: predstavljeni Omoda 4 i 4 Ultra. Konačno kineski crossover B segmenta. https://automania.hr/omoda-4-i-omoda...ineskom-wuhuu/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. Jučer u 13:07. |
|
|
|
|
|
#84403 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
A Janaf i NIS su isto priča za sebe. Jel može prodati INA-i? INA-MOL. MOL je Mađarski, a Mađari i Srbi su ko prst i nokat. Rafinerija Brod u BiH nije pod sankcijama. I mogu kupovati gotov proizvod od koga god hoće. To šta neće nafta preko JANAFa ne znaći da se oni neće snaći o nabavit sirovu naftu negdje drugdje.
|
|
|
|
#84404 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Lukoil kod nas je samo fransiza, nista drugo. A gledaj, mogu MOL i NIS biti BFF kada je MOL u opasnosti od sekundarnih sankcija jer je NIS sankcionirani subjekt. Nemaju bas neke dobavne pravce za naftu bez JANAF-a, jedino barzama ili cisternama Sent from my SM-F966B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#84405 |
|
Fresh Juice
|
Vlasnik Lukoil Hrvatska je Lukoil Europe Holdings BV koji još nije pod sankcijama. Njegovo matično društvo je pod sankcijama. |
|
|
|
|
|
#84406 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ekipa, tražim krovnu kutiju za auto. Naravno jedino što znam je Thule ali mi se čini da bezobrano pucaju cijene. Što bi mogao pogledati od ostalih marki, a da je normalno kvalitetom, znači nekakav srednji rang? |
|
|
|
|
|
#84407 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Lijepo su ovo odigrali. 😂 Još 2023.
|
|
|
|
#84408 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
jer na kraju ne vozimo svi auto sa brake asistom ili prepoznavanjem prepreka |
|
|
|
|
|
|
#84409 | |||
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znam kaj ti nije jasno. Tvoje pitanje sam shvatio da pitaš za ove jeftilen čing čang gume, a ja pričam o povoljnijim kvalitetnim gumama. Citiraj:
Ja ih ne bih preporučio, kamoli vozio ako baš ne moram. S druge strane: bolje novi Nexen nego istrošeni Michelin. Citiraj:
![]() Nit se bavim motorsportom, niti se planiram baviti time. Gume za stazu jednom u godini dana nisam u ovom kontekstu uopće spominjao jer je druga kategorija gume. Dapače, niti jedna UHP guma koju sam vozio ili vozim ne bi preživjela dugo u jačem režimu na stazi. Moja iskustva su sa isključivo cestovnih primjena. Sigurno je nešto agresivnije u nekim situacijama, nego kao što spominješ "normalni tempo", ali vjeruj mi da moje gume prođu preko 90% kilometara na savršeno normalni način. Citiraj:
Tko zna, možda nas iznenadiš odličnim rezultatima Nexena u usporedbi s drugim premiJum proizvođačima.
|
|
|
|
#84410 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Automobili
Uff, nema smisla dalje pisati… Zadnje izmijenjeno od: WraGG. Jučer u 19:38. |
|
|
|
|
|
#84411 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Iako Nexperijini čipovi nisu tehnološki najnapredniji, od presudne su važnosti za proizvođače automobila: klasični automobil sadrži do 500 njihovih čipova, a električno vozilo čak 1000. Zbog toga se kriza s Nexperijom našla na vrhu liste prioriteta u Bruxellesu. Kako bi rekao Trump, ako se mislis s nekim boriti, moras imati dobre karte, a cini se da je EU puna blefera. https://www.index.hr/mobile/vijesti/...ca_najnovije_m Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84413 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
pa Amerika i jeste kriva za ovo, tj utjecaj Washingtona na EU.. Amerika nema saveznike, misli jedino na sebe.. još jedan plus za kupnju kineskog auta, njima čipova ne fali |
|
|
|
|
|
#84414 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Umjesto da su nešto naučili iz krize koja je nastala zbog COVID-a i poremećaja u isporuci kritičnih materijala, i da su napravili tvornicu čipova na području EU, ovi pizde kako će do 2030 uložiti još 700 milijardi eura u zelenu agendu. Za napravit novu tvornicu treba 3-5 godina. |
|
|
|
|
|
|
#84415 | ||
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Nisam upratia da je michelin izbacia crossclimate 3 i crossclimate 3 sport: Tyre reviews clanak CC3 po svemu u testovima bolji od iovako dobre CC2, a CC3 sport jos nesto bolji na suhom i mokrom kocenju i handlingu od CC3: Citiraj:
Citiraj:
CC3 122 eur CC3 sport 130 eur Meni zvuci dosta zanimljivo, makar nisam siguran koja je tocno ciljana skupina jer sumnjam da je to ekipa sa dva seta kao npr pilot sport i pilot alpin. |
||
|
|
|
|
|
#84417 |
|
The mighty pirate
|
Mogu preporučiti Toyo Proxes Sport 2 ako još tko traži ljetne. Moje su 265/35/19 Pratim reviewe ljudi obično ovdje. https://www.tyrereviews.com/Tyre/Toy...es-Sport-2.htm Nisam vidio da je itko spomenuo Toyo u raspravi, pa eto. Made in Japan ako je kome bitno
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Danas u 13:01. |
|
|
|
|
|
#84418 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Evo inace testa s drugim gumama, ak nekoga zanima, htio sam pogledati posto nisam nikad vidio review toyoa: https://www.tire-reviews.com/Tire-Te...-Tire-Test.htm Tata isto nedavno stavio CC3, 225/45 R19. Potpis na sve, djeluju ok, a zimi su tu ako slucajno zatreba, i da se ispostuju uvjeti. Zadnje izmijenjeno od: rendula. Danas u 14:13. |
|
|
|
|
![]() |
|
|