|
![]() |
#20761 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ok, odluka je pala na LG 77C5 onda. Skoro sam jučer uzeo sony bravia 8 (bila je akcija 40% za 2200€), ali sam skužil da je to bravia 8 model I, a model II je skoro duplo skuplji. Svi reviewi vele da je C5 bolji tv od bravia 8 model I. Ovaj novi model je bolji, ali je preskup.. A95L ima još na zalihama iako je dosta stari model, ali cijena je 4000€. Trenutno je najniža cijena 77C5 2100€, čekati ću bliže BF možda bude ispod 2, ili snize A95L 50% ![]()
![]() |
#20762 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pozdrav svima, trazim nesto 65 ili 55 (za sada neka bude 65)... Osnovni uvjet je da ima Google TV i da je softver brz i fluidan. Trenutno imam TCL 43P735 ... Ne mogu reci da nisam zadovoljan, ali mogao bi biti i brzi. Brzim pregledom eKupi, Mall i Pevex... Nekako nisam zadovoljan izborom. Sony je preskup. Opet TCL? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20767 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20769 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ovisi koji su razlozi iza toga. Ako je to zato jer tako želiš ili si tak čuo, a nemaš pokrića, onda je bezveze tražiti Android. Ali ako imaš kakav aplikaciju ili potrebu koju Tizen ne ispunjava, onda je realno to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20770 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2025
|
vrijeme je i da ja svoj crt bacim u smeće (stoji kao ukras na polici) nisam ga upalio godinama, al sam se zazelio zavaljat u kauč i pogledat koji film i bacit koju arkadu sa kompa, e sad čujem da su ovi oled super što se tiče slike, znači tv bi se gledao sa udaljenosti 3 m ( nemam više mjesta) znači volio bih da je 4k rezolucije zbog blu rejeva i sl., da ga mogu spojit na komp kao sekundarni monitor (grafa 7800xt), novac je nebitan (dao bih i više para ako se isplati), molio bih preporuke i iskustva |
![]() |
![]() |
![]() |
#20773 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja sam na nekih 3.5m od TV-a, 85" je idealan. Za OLED: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20774 |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
https://ibb.co/6cKWnHTB Nemaš nikakvih problema 3m 4k 65" |
![]() |
![]() |
![]() |
#20775 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To je cak i oke udaljenost ako ciljas gledati kvalitetan materijal u 4k. Tesko je uopce dozivjeti te detalje s vece udaljenosti. Jedino je banana ako upalis netflix sa 2-3m udaljenosti, htjet ces pomaknuti stolicu na 4m ![]() https://i.rtings.com/images/optimal-...graph-size.png Vise na tu temu https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
![]() |
![]() |
#20778 |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
https://www.harveynorman.hr/4k-miniled-tv-tcl-75c6k 26 eura je rata za 75" TCL google tv mini led ONKYO 2.1 Hi-Fi Dolby Atmos sustav - Brzina osvježavanja 120Hz (MEMC) - Ubrzivač igara (VRR 2K 240 Hz / 4K 144 Hz) - AMD FreeSync Premium Pro - Game Master 2.0 - Automatski način igre (ALLM) Veličina proizvoda - 1670 / 1028 / 341 mm nećeš imati nikakvih problema gledati na 3 metra 4k sadržaje na 75" ja bih dodao i zaštitu plus pa bi rata bila 30 eura |
![]() |
![]() |
![]() |
#20781 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Imam i projektor pa gledam 120" sa 3.5 metara, za filmove i serije baš taman kino iskustvo, tak da ni 100" TV ne bi bio prevelik nevezano IMO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20783 |
Registered User
|
ma ja sam nekih 2-3 m moro bih izmjerit tocno, vidim ima u normanu na akciji 55inch za 1150€, dok je 65ich preko 1600€ dosta velika razlika al naravno da bih volio veći ali ne preveliki da onda moram mjenjat raspored u sobi jer mi je preblizu |
![]() |
![]() |
![]() |
#20784 |
49%winner
|
Ako cesto gledas zemaljski program, meni osobno na k idu reklame i ja to ne mogu gledati iz blizine jer su uzasne/napadne. Mozak mi pocne pulsirati od rizk kazina i onog shemalea koji lovi vockice u admiralu. Da sjedim na 3m ili blize, riknuo bi valjda. Mi sjedimo na 4m, ali priblizimo kauc kad je movie night. Osobno ne bih mogao gledati 65+" sa 2-3m ako mi prevladava pretezno zemaljski program. Za filmove i pc koristenje se ne bi uopce bunio!
![]() |
![]() |
#20785 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20786 |
Premium
|
Kak misliš vuče? Možeš spojit komp na TV i pustit preko kompa film. Možeš spojit TV na istu mrežu kao i komp pa streamati s kompa na TV. Možeš složiti neki streaming servis pa gledati na TV direktno filmove. Imaš opciju s eksternim hardom/diskom pa slagati filmove sam. Ima opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20787 | |
Registered User
|
Citiraj:
e ova opcija me zanima da ga ukopčam u router , switch , tipa imam neku trulju od kompa koji ima recimo poštekanih 3-4 hddova i da preko daljinskog mogu šaltat filmove koji su na hdd-u od kompa !?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20788 |
49%winner
|
Za taj tip sadrzaja osobno ne vidim nista protiv malo veceg tv-a, cak stovise. Ako je tv s nekom pamecu, mozes mu roknuti plex, a na kompu vrtiti plex server. To je dosta elegantno rjesenje. Imas i alternative tipa emby, jellyfin... Ili preko vlc-a ili nekog drugog playera koji ima podrsku za sambu pristupis sheranom folderu na kompu i klik klik klik, nema potrebe za server appom na kompu. Ima dosta opcija samo ovisi kakav ti je OS na tvu. S androidom ces se najmanje napatiti, s drugima ces mozda biti ogranicen po pitanju dostupnih rjesenja. Meni osobno se davno prestalo hebati s os-ovima na telkama i uzeo sam shield box. Da danas uzimam tv od soma+ eura, ne bi mi bilo mrsko dodati jos 200 za "pamet".
![]() |
![]() |
#20789 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20790 |
Premium
|
Ili se moraš spustiti u to i probati shvatiti ili naći nekoga tko se kuži. Nije preteško složiti, ali nekog predznanja treba imati. Po meni opcija Stremio + RD + Torrentio ti je najbolja, komp ti ni ne treba. Imaš sve filmove i serije s prijevodom, bez kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|