Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 12:43   #61
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Stiglo je i za Android i za Windows. Samo sad ce na telefonu vec trebat pratit potrosnju. Ovo je jump bandwidtha skoro 10x.

Goodbye bluetooth slusalice. Samo sad sta uzet da valja wired. Imam JBL QUANTUM 50, dobro zvuce ali da li izvlace puni potencijal, sumnjam.
Staro Jučer, 16:28   #62
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
wat?
Ja u Windows aplikaciji još nemam lossless, u iOS imam.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:50   #63
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Jel ima to kakve veze sa Apple Carplayom? Posto vecinom slusam spotify u autu?
Staro Jučer, 19:03   #64
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Mobiteli generalno imaju jeftin DAC u sebi koji nema mogucnost da prenese kvalitetu u punom potencijalu. Ali to je prica kada spajas kablom na USBc ili ako jos ima poneki sony telefon sa 3.5mm prikljuckom. Bluetooth ubije i ono malo 320kbps kvalitete koja je do sada bila dok nema šanse da prenese lossless signal. Tako da, ako slusanje mizike bude islo preko BT i dalje, lossless vam ne znaci nista.

Ja evo gledam da li baciti 200-300€ na kakve Sennheiser slusalice pa kontam, kakv mi je uopste DAC na telefonu.
Staro Jučer, 19:09   #65
Jeremija8
Premium

Datum registracije: Jan 2020
Ja sam davnih dana probao preko blind testa vidjeti da li cujem razliku između mp3 i flac kvalitete.
Slusalice su brijem bile SENNHEISER HD 660S2, a dac se ne sjecam koji je bio.
Nula bodova u razlici osim što mi je flac bio "jači"
Za moje uši je i 320 kbit/s sasvim dovoljno

Bacite oko na test prije nego ulupate pare..
Jeremija8 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:20   #66
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Dok sam slusao sa telefona FLAC lokalno preko 3.5mm slusalica, player PowerAmp. Primjecivao sam razliku. Ne sjecam se slusalica ali su bile neke uber jeftine panasonic.

Ovo sa streamingom je jako tesko reci. Ne znas jel placebo ili nije. Isto vazi i za Apple Music. Ono sto je najveci problem jeste fejkanje kvalitete zvuka. 24bit nije nuzno = kvaliteta. Ja kad sam trebao uploadovati 128kb pjesme na spotify, trazili su mi neke visoke standarde. Nasao neki sajt da mi konvertiuje u 320kbs i sta vec ne, i uploadovao normalno. Tako da sve zavisi. Kvaliteta je primjetno bolja kod elektronske muzike nego kod metala/roka starije od 20 godina. A i jedno i drugo lossless 24bit output.
Staro Jučer, 19:23   #67
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
To je vječna rasprava, tko čuje razliku, na kakvoj opremi i s kojim transportom.
Uvijek sam čuo razliku između FLAC/CD i mp3 koliko god dobro bio kompresiran. Nema veze jesu veliki zvučnici ili neke drk slušalice koje su došle s mobitelom. Najveća razlika u najvišim i najnižim frekvencijama.
Megane ima USB ali samo mp3 može. Bolji mi je zvuk kad pustim FLAC s mobitela preko bluetootha, nego mp3 direkt sa USB-a.
U istom autu sam preko BT uspoređivao recimo Spotify i Apple Music (lossless). Spotify je toliko lošije zvučao...

Ako će netko vaditi specifikacije protokola, koliko kbps, bluetooth verzije itd... izvadite odmah i specifikacije tih lossy formata da vidimo koje frekvencije su capnute, da ne pričam o ostalim detaljima kompresije. Nije priča jednostavna kao 320kbps>256kbps.
Valjda kad pustiš govno kroz sito dobiješ proljev. Kad procijediš FLAC kroz taj BT ipak se bolje čuje.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na