Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 21:47   #20731
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Na kraju uzeo 75C8K za 1650 eur ✌️🍻
Kolega, di je zapelo sa reviewom? 😁
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:32   #20732
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Ja se u Tv-je ne kužim baš i nisam neki uber korisnik, zemaljska Tv, IPTV, poneki film.... Nakon 6-7g prešao sa Philips LED 50" serije 7 na TCL 55" QLED serije 7. TCL je bio 400E. Znači razlika je neopisiva i stvarno ne vidim da bi išta bolje (čitaj skuplje) trebalo kao korisniku kakav jesam. Kolega ima neki TCL OLED i razlika u slici nije ni blizu kolika je razlika u cijeni. Nisam vjerovao da će biti tolika razlika u kvaliteti slike, bojama ... Samo toliko .....
QLED i MiniLED su isto nebo i zemlja, ne znam koji model TCL-a si probao, no ako nije MiniLED onda nisi vidio skok još kak spada.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:22   #20733
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
IMO oled je ipak klasa iznad LED-a koji pokušava kompenzirati manjkavosti s local dimmingom i slično. Uvijek radije oled jer osim superiorne slike ima i skoro instantan response time u odnosu na led pa je i veći gušt za gejming. Često se može naći deal za malo stariji oled iz LG G ili C serije koji je IMO bolja opcija od novih LED-ova.

Teoretski LED je bolji za jako svijetle prostore, ali tko gleda filmove ili igra u takvim uvjetima... Za moje potrebe je C2 i više nego dovoljno svijetao, a kamoli današnji C5/G5.
nub je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:33   #20734
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Ne moramo opet prolaziti kroz to.
OLED je bolji TV, nema se što dalje pričati.

Je li najbolja investicija, to je kompletno druga priča. Pogotovo u većim veličinama od 65".

Čak i u 65" velični razlika je gotovo dupla u cijeni. A o 85" (83" za LG OLED), treba iskeširati 2700-3500EUR za TV. Uzmeš c6 od TCL-a za 1300EUR, 5 godina garancije, imaš tenk od TV-a koji je nešto slabiji od OLED-a. I koliko vidim, OLED ima 2 godine garancije.

Naravno, to je moje razmišljanje. Da, htio bi imati 85" OLED, no neću nikad dati lovu za njega kada me impresionirao i ovaj TCL.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Danas u 09:39.
Staro Danas, 12:17   #20735
vladjan1901
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Igrom sličaja sam čitao ovaj dio foruma, prošli tjedan i došlo mi je do situacije, gdje sam svoj 7-8 godina stari tv sony bravia, s kojim sam i dan danas oduševljen, morao zamjeniti.
U stvari sam ga morao dati puncu, koji je čorav, a sony ima najbolji daljinski i jednostavne tipke za upravljanje, ovi novi su njemu neupotrebljivi.

Uglavnom išao sam škicnut tcl miniled i odlučio se za TCL 50C7K, sony mi je bio 49"
Sony je malo duži u širinu, a tcl malo viši u visinu, bilo mi je čudno u početku, ali navikneš se. Da ne duljim , svaka preporuka, slika je brutalna, ali stvarno brutalna, crna je crna više manje, boje i kontrast odlične. Nakon prčkanja po svojstvima slike, stavljeno na movie mode, jer mi se čini nekako prirodno. Nisam neki stručnjak, ali za te novce bolji tv nećete naći.

Dosta puta kupiš tv, monitor i nakon nekog vremena se čovjek navikne, ja svaki dan upalim ovaj tv i nemogu se prestat čuditi kvaliteti slike. Mislim da je to najbolji dokaz za prosječnog korisnika, da tv valja.
vladjan1901 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:27   #20736
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor vladjan1901 Pregled postova
Sony je malo duži u širinu, a tcl malo viši u visinu
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:43   #20737
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006

Plot twist, TCL je u stvari 4:3 CRT, zato su crne tako dobre
Exy je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:49   #20738
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Punog naziva CRTCL.
Staro Danas, 14:53   #20739
RainZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
na TCL televizorima (google tv), da li radi MaxTV aplikacija?
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:29   #20740
vladjan1901
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
izgleda tako.

Zadnje izmijenjeno od: vladjan1901. Danas u 15:39.
vladjan1901 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:37   #20741
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor vladjan1901 Pregled postova
Igrom sličaja sam čitao ovaj dio foruma, prošli tjedan i došlo mi je do situacije, gdje sam svoj 7-8 godina stari tv sony bravia, s kojim sam i dan danas oduševljen, morao zamjeniti.
U stvari sam ga morao dati puncu, koji je čorav, a sony ima najbolji daljinski i jednostavne tipke za upravljanje, ovi novi su njemu neupotrebljivi.

Uglavnom išao sam škicnut tcl miniled i odlučio se za TCL 50C7K, sony mi je bio 49"
Sony je malo duži u širinu, a tcl malo viši u visinu, bilo mi je čudno u početku, ali navikneš se. Da ne duljim , svaka preporuka, slika je brutalna, ali stvarno brutalna, crna je crna više manje, boje i kontrast odlične. Nakon prčkanja po svojstvima slike, stavljeno na movie mode, jer mi se čini nekako prirodno. Nisam neki stručnjak, ali za te novce bolji tv nećete naći.

Dosta puta kupiš tv, monitor i nakon nekog vremena se čovjek navikne, ja svaki dan upalim ovaj tv i nemogu se prestat čuditi kvaliteti slike. Mislim da je to najbolji dokaz za prosječnog korisnika, da tv valja.
Molim te možeš li izmjeriti dimenzije okvira tv-a bez stalka?
Znam da postoje dimenzije na internetu ali nekad malo fulaju u dimenzijama.
Pikiram baš taj tv a malčice sam ograničen prostorom gdje ću ga smjestiti.
Hvala ti

Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno