|
![]() |
#3571 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako ovršiti Revolut račun, ako je tko bio u toj situaciji? FINA je bespomoćna.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.09.2025. u 13:08. Razlog: lapsus |
![]() |
![]() |
![]() |
#3572 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako FINA može biti bespomoćna ako je Revolut, a je, član EU bankarskog poola (ili kako se već zove)? Porezna može dobiti uvid u Revolut, a FINA ne može. Nema logike.
![]() |
#3573 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Europskim ovršnim nalogom. Revolut ima račun u Latviji (LV) Citiraj:
Jer Porezna uprava postoji u svakoj normalnoj državi na svijetu, a FINA je samo naš izum i civilizirane zemlje ne poznaju takve gluposti. Koja je uopće svrha FINA-e? Da provodi ovrhe i javne dražbe. Kada je zbog COVIDa u 2020 godini bila zabranjeno provedba ovrhe od 01.04 pa do 01.10, FINA je bila u minusu. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 22.09.2025. u 15:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3576 |
EMP moderator
|
Sreća u nesreći je da je čovjek ujedno vlasnik firme pa će mi izgleda biti lakše ovršiti firmu nego Revolut račun. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3577 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovisi tko ti ti duguje. Ako ti duguje fizičke osoba (vlasnik ili osnivač tvrtke ili direktor) ne mozes ovršiti račun njegove tvrtke zbog duga njega kao fizičke osobe. Vice versa također. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3578 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Obveza postupanja poslodavca po dostavljenoj ovršnoj ispravi propisana je odredbom članka 284. Ovršnog zakona, gdje on, u postupku ovrhe na stalnom novčanom primanju, plaći, ima ulogu provedbenog tijela. Sukladno čl. 201. istog zakona, poslodavac koji ne ispuni propisanu obvezu dovodi se u rizik da protiv njega bude pokrenuta ovrha zbog nepostupanja, a s ciljem zaštite prava vjerovnika.
![]() |
![]() |
![]() |
#3579 | |
Premium
|
Citiraj:
Good point. U praksi poslodavci češće ne postupaju po zahtjevu za ovrhu na plaći zaposlenika, nego što postupaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3580 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, i onda im eos matrix i sl. prijete da će njih izravno ovršiti ![]() To da teret podjele plaće na radnika i na njegove vjerovnike pada na poslodavca je jedna od većih budalaština ove slučajne države. Što mene briga kome je moj zaposlenik Pero Perić dužan, ako je zaradio 2000 eura ja ću mu to isplatiti pa neka se onda vjerovnici obračunaju sa njegovim tekućim računom, što mene briga kome je on dužan. U praksi poslodavac mora provoditi ovrhu nad svojim radnikom i uskraćivati mu dio primanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3581 | |
Premium
|
Da ![]() Citiraj:
Ne da mi se sada kopati po pravnom mišljenju, ali u osnovi radi se o dvije različite vrste ovrhe, ovrha na novčanim primanjima, i ovrha na plaći. Ovrha na plaći bi trebala imati prioritet u odnosu na fina ovrhu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3582 |
EMP moderator
|
Svakako javim kako je prošlo, nisu mali novci u pitanju, a kod nas sve to presporo ide... Imao je otvoren račun u nekoj našoj banci i kad je skužio da mu prijeti ovrha, brže bolje se prebacio na Revolut.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3583 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3584 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
kako iskoristit rev pointse...evo npr imam 1200 bodova i htjeo bi ih sve odjednom ispucat na npr kupnju mobitela, vidim da se u A1 moze platit..kako vidit dokle bodovi traju? Zadnje izmijenjeno od: microsoft66. 03.10.2025. u 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3586 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
ako nekom treba revolut evo moj invite link. dobro bi mi došlo ovaj bonus što daju, baš sam nešto kratak s lovom. https://www.revolut.com/en-HR/referr...1OCT1-25-AR-H1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3587 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Vidim da u opcijama postoji mogucnost revolut paya i da se prema tome upise broj bodova i ostvari popust ali nigdje nista definirano nije. Imam 50k+ bodova i razmisljam to pretvoriti u milje turkisha ali ako je moguce ostvariti popust pri kupnji, htio bi cut iskustva |
![]() |
![]() |
![]() |
#3588 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Milje su jedno, Revolut Pay je drugo. Kod Revolut Paya nije unaprijed definirano, ovisi o iznosu plaćanja pa na checkoutu možeš zamijeniti određen broj bodova za popust, ali do određenog cutoff iznosa. Na primjer, 300 bodova za euro, 500 bodova za 2 eura, 1000 bodova za 4 eura, ali iznad toga 3000 bodova će ti skinuti možda 5,60 eura. (grubi primjer, ali tako funkcioniraju svi points popusti) Kod milja ti je "sigurnije", zamjena je 1 bod za jednu milju, a uvjete ti onda postavlja Turkish ili tko god, pa gledaš njihove uvjete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3591 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Kao što sam napisao gore ne postoji limit kao takav, možeš sprašiti sve bodove odjednom za popust, ali ti se iznad određenog broja bodova/iznosa popusta ne isplati koristiti bodove u toj transakciji jer ti daju znatno manji popust. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3592 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Prilikom plaćanja revolut pay-om ti ponudi koliko hoćeš koristiti. Trgovina mora podržavati revolut pay. Za sad ih nema puno, ali pretpostavljam da će se širiti. Znači na bookingu na kraju možeš birati tipa: kartica ili PayPal ili revolut pay. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|