Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2025., 15:20   #1
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Paperless-ngx

Jel tko koristi možda za arhiviranje dokumenata (PDF, office)?

Osnovna verzija podržava samo PDF dok verzija uz koju instalirate TIku i Gotenberg možete i office dokumente arhivirati.

Koliko sam vidio možete dodavati tagove, opise,...
Staro Jučer, 18:14   #2
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koristiš li još Paperless? Imam jedno pitanje i tražim način kako to najelegantnije riješiti, pa možda netko ima ideju. Probat ću objasniti naširoko, pa ono, bare with me:

Paperless-ngx vrtim u kontejneru. Umjesto lokalnih volumea koje po defaultnom docker-compose setupu kreira na hostu, mountao sam mu shareove sa NAS-a (//NAS/paperless/media, .../consume, .../export). I to šljaka dobro.

Već niz godina na NAS-u vodim dokumente na način da je sve ručno preimenovano, sortirano po folderima po useru, godinama, namjeni...

Primjer:
//NAS/dokumenti/<user>/<namjena>/<godina>/.../2025.08.04 - hgspot račun.pdf
<user> - Jozo, Marko, Slavica...
<namjena> - financije, medicinski nalazi, osiguranje, auto, računi, jamstva, uputstva, posao...
<godina> - 2025, 2024...

Ručno poskeniram dokumente, preimenujem po svojoj šabloni, ubacim gdje treba preko kompa, moba, nebitno. Dokumenti su uvijek u tim folderima kada ih netko želi ručno tražiti i to mi je bitno. Sva dokumentacija mi je dostupna preko domene mojidokumenti.domena.hr pa je sve lako dostupno - ali nije najbolje indeksirano i treba ručno pretraživati kroz file explorere itd.

Želim se prebaciti na Paperless zbog više razloga: tagovi (automatsko dodavanje tagova prema folderu gdje ubaciš fajl), OCR/pretraživanje i metadata, automatizirano preimenovanje fajlova/skenova (to još nisam skužio kako). Također se nadam da je mobilni app na nivou jer do njega još nisam došao. Također sve bi trebalo biti iza domene, ali to mislim da neće biti problem jer sam neke upute već našao.

Pitanje:
Kako u Paperless ubaciti postojeću hijerarhiju foldera i fajlova, ali da ista ostane vidljiva svima te da se kasnije u tu istu strukturu dodaju novi dokumenti? Znači htio bih da input bude na istom mjestu gdje je i output - //NAS/dokumenti/...
Moram li sve iz //NAS/dokumenti nužno protjerati kroz /consume folder, pa da mi Paperless izbaci output u /media folder? Može li se izbjeći taj /consume folder te da Paperless skenira nove dokumente u libraryju, tipa kao Plex, dodaš novi film/folder/epizodu u postojeću hijerarhiju i app to prepozna, skenira i updejta stanje.

Malo je duži post, pa ako nađem neko rješenje, updejtam vas!
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 18:49   #3
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pretpostavljam da si bacio oko na "Storage Paths"?
Evo moje iskustvo, isto sam tražio neki DMS...

Sad si opisao vrlo slično kako i ja imam.
Zavrtio sam paperless u dockeru i radi to nekako, za nove dokumente.
Nisam još ni razmišljao kako povući postojeću strukturu foldera jer koliko vidim ovaj uvijek uvlači u "originals" i prekodirava u "archive", pritom presloži storage path.
Ono što mene iritira ili još nisam skužio kako radi:
  • mobilna app radi loše. Nisam uspio namjestiti da žena i ja s mobitela trpamo dokumente kao dva različita usera i da ih oboje vidimo - kako god postavim, uvijek je owner taj logirani user i drugi ih ne vidi. Riješio tako da sam nas oboje ulogirao kao administratora
  • paperless share app na mobaču začudo radi dobro, ali opet isti login = admin.
  • ja bi rado da ne radi prekodiravanje PDFa i troši prostor, nego da ako može ostavi original file
  • i nakon 600+ dokumenata tagiranje i dalje ne radi kako treba. Ne znam koliko mu treba da nauči, ali jednostavne dokumente trpa pod krivi Correspondent, isto i za tagove. Još mi se najbolje pokazalo tagovi točno po zadanom stringu. A nije da nisam probao, ubacivao mu na desetke sličnih doc, između njih pokretao create_classifier, retagger itd. Bolje je, ali fula i dalje
  • dohvat dokumenata s eksternog maila radi ok, ali na neku foru osim attachmenta ubaci i .eml u dokumente iako ne bi trebao po postavkama. Jedino nisam skužio kako pristup na gmail složiti, neka komplikacija je tu.
  • Imam tiku i gotenberg instalirane, ali nisam zasad puno takvih dokumenata ubacivao, zaleti se pokoji .doc, .odt i sl. i sve je prožvakao.
  • povezivanje 2 dokumenta, npr. račun i potvrda uplate nekako mi nije baš dobro riješeno. Ne znam kako bi to uopće izveo osim da kasnije pretražujem npr. po PNB ili tako nešto.
Code:
Statistics
Total documents: 658
Total characters: 1,813,044
PDF (89.5%)
JPEG (7.8%)
PNG (1.2%)
DOC (0.5%)
ODT (0.3%)
Other (0.8%)
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor