|
![]() |
#14073 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I Sami je odlučio reciklirati fotosenzore na S26U https://x.com/UniverseIce/status/1965964383915487254
![]() |
#14074 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Nabavio sam nedavno običan S25 256GB i mali vrag leti, a baterija drži jako dobro. Izdrži mi 2 dana bez beda, ali nisam neki zahtjevan korisnik. Ne visim na Tikitoku, Instaču, Jubitubi itd. Good Lock daje more opcija i rutine su mi korisne. Malo mi fali brzo punjenje sa Šomija, ali nije strašno. Glavni minus mi se čini kamera, ali ne toliko zbog hardvera nego lošeg softverskog procesiranja. Stavio sam Expert RAW app sa Galaxy Storea i slike su dosta bolje nego na defaultnoj aplikaciji iako je i tu prisutna doza post-procesiranja, nije pravi RAW koliko sam shvatio čitajući po netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14075 |
Premium
|
Koliko sam čitao, ni kapacitet baterije ni brzina punjenja se neće bitno mijenjati u odnosu na S25.
![]() |
#14076 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitanje, Kad se radi "Wipe cache partition" dali pobrise kakve aplikacije ili postavke od aplikacija? Izludjuje me baterija na S25Ultra, prvih 4-5mjeseci je bila odlicna tj. 3-3.5 dana mojim koristenjem a zadnjih mjesec i pol dana tmao negdje od zadnjeg updatea jedva izdrzi dan i pol ako i toliko (obicno 30-32h max). Po noci kad mi je sve pogasno (wifi/Bt/zvonjava/notifikacije) u DND modu mi pojede 15-20% baterije.. Kad odem u battery usage nevidim nista strasno sto bi moglo potrosit tolko baterije. Vecina unused aplikacija je u Deep Sleep modu tako da stvarno neznam koji mu je vrag... Kolko citam online najbolje rjesenje je pobrisati cache ?
![]() |
#14077 |
Premium
|
Kod mene baterija nikad bolja, uredno 2 dana izdrži, a nerijetko i 2.5d, prosjek, 1.5-2d. Deep sleep (6-8h) pojede oko 3%. Iznenađen sam baterijom na S25U, pobrao je zadnji update, a u međuvremenu ih je bilo već nekoliko, nisam primjetio da potrošnja baterija oscilira, s obzirom na kapacitet baterije i veličinu ekrana a bome i softver, moram priznat da je samsung odradio odličan posao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14079 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14080 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Poznati ep "Clear cache" je napisan nedugo nakon ditiramba "Wipe batterystats", a oba sezu iz vremena prije Froya kad su neustrasivi pioniri Androida opjevavali teske muke i krvave bitke s autonomijom baterije. Mah, tko sam ja da rusim mitove i legende ![]() Nema stete ako napravis to, samo ono, low hopes.
![]() |
![]() |
#14081 |
Premium
|
Ugasi mob, spoji ga na racunalo i kada pokaze da puni bateriju pritisni vol+ i power on. Drzi dok se ne pojavi meni, izaberi wipe, ok, reboot. Mozes uz to u apk Good guardians pokrenuti Galaxy app booster. Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14082 |
Freelancer
|
Ok budem probao, bitno mi je da nece pobrisati aplikacije/settingse od aplikacija.. thx EDIT: Odradio sam, sad cu vidjeti kroz par dana jel ima kakvih poboljsanja..
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 13.09.2025. u 16:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14083 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14084 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Kada povežeš mobitel s kompjuterom i napraviš sve pred radnje, onda s "adb shell" uđeš i kreneš po ovoj listi. Možeš si i sam izvrtiti ovu naredbu: Code:
pm list packages | sed 's/.*://g' Moj popis: Code:
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.photos pm uninstall -k --user 0 com.android.chrome pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.bard pm uninstall -k --user 0 com.google.android.gm pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.tachyon pm uninstall -k --user 0 com.microsoft.skydrive pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.docs pm uninstall -k --user 0 com.microsoft.office.officehubrow pm uninstall -k --user 0 com.microsoft.office.outlook pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.app.moments pm uninstall -k --user 0 com.microsoft.appmanager pm uninstall -k --user 0 com.facebook.appmanager pm uninstall -k --user 0 com.facebook.system pm uninstall -k --user 0 com.facebook.services pm uninstall -k --user 0 com.sec.android.easyMover pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.kidsinstaller pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.aremoji pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.aremojieditor pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.visualars pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.app.sharelive pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.server.wifi.mobilewips pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.settingshelper pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.mobileservice pm uninstall -k --user 0 com.android.apps.tag pm uninstall -k --user 0 com.android.egg pm uninstall -k --user 0 com.android.hotwordenrollment.okgoogle pm uninstall -k --user 0 com.android.hotwordenrollment.xgoogle pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.youtube.music pm uninstall -k --user 0 com.google.android.feedback pm uninstall -k --user 0 com.google.ar.core pm uninstall -k --user 0 com.hiya.star pm uninstall -k --user 0 com.google.mainline.adservices pm uninstall -k --user 0 com.google.mainline.telemetry pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.da.daagent pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.game.gametools pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gos pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.ipsgeofence pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.mapsagent pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.mdx pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.samsungpass pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.samsungpassautofill pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.service.peoplestripe pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.service.tagservice pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.smartsuggestions #pm disable-user --user 0 com.samsung.android.spay pm disable-user --user 0 com.samsung.android.spayfw pm uninstall -k --user 0 com.samsung.petservice pm uninstall -k --user 0 com.samsung.videoscan pm uninstall -k --user 0 com.sec.android.app.billing pm uninstall -k --user 0 com.sec.android.mimage.avatarstickers pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.fast pm uninstall -k --user 0 com.google.android.tts pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.stickercenter pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.accessibility.talkback pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.vtcamerasettings pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.net.wifi.wifiguider pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.knox.containercore #pm disable-user --user 0 com.samsung.android.knox.containeragent pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.rubin.app pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.turbo pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.sm.devicesecurity pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.forest pm uninstall -k --user 0 com.google.android.as pm uninstall -k --user 0 com.samsung.SMT # ima i ostalih jezika pm uninstall -k --user 0 com.samsung.SMT.lang_ar_ae_m00 pm uninstall -k --user 0 com.sec.spp.push pm uninstall -k --user 0 com.samsung.safetyinformation pm uninstall -k --user 0 com.android.dreams.phototable pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.allshare.service.mediashare pm uninstall -k --user 0 com.sec.epdgtestapp pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.app.parentalcare pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.bixby.wakeup pm uninstall -k --user 0 com.samsung.aasaservice pm uninstall -k --user 0 com.android.providers.partnerbookmarks pm uninstall -k --user 0 com.android.sharedstoragebackup pm uninstall -k --user 0 com.sec.bcservice #pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.fmm pm uninstall -k --user 0 com.sec.mhs.smarttethering pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.scloud pm uninstall -k --user 0 com.sec.location.nsflp2 pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.dkey pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.carkey pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.scpm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14085 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ili malo vise user friendly rjesenje pa klikces kvacice: https://github.com/0x192/universal-android-debloater Anyway, problem je samo ako ubijes app koji ne bi trebao - onda je factory reset rjesenje. Ako nisi siguran, guglaj package name ![]()
![]() |
![]() |
#14088 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Probaj molim te bilo koji od navedenih opcija, isključi sve što sam ja isključio. Stavi netguard i blokiraj internet svemu osim aplikacijama kojima želiš dati Internet. Nakon toga molim te javi da li ti baterija traje dulje ili je sve isto kao i prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14089 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Meni sad baterija traje oko 2.5 dana, a prije mi je trajala i po 3.5 dana tako da nisam siguran da li je to normalno degradiranje baterije pa mozda ne pomogne updejt. Iako iz mog iskustva, znalo mi se desiti da mi updejt produzi bateriju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14090 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14091 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14092 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14093 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14096 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14098 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ima li slucajno da neko koristi custom rom na A53 da je onako, rock solid i bolje rjesenje od ovog samsung smeca od softwarea? Svakim updateom je telefon sve sporiji. Nekad ne reaguje ni na power tipku. Imam na njemu samo viber. Doslovno nista vise, i patim se s njim evo preko godinu dana. Sve zapinje, tza, loada nekad viber kroz 3-4 sekunde. Sta god da kliknem ne znam da li sam profulao ili je potvrdio komandu samo moram sacekati dok celeron procesuira sta ja hocu. Dosao je gotovo do nivoa neupotrbljivosti koliko su ga unistili. A prije 3 godine nisam imao razloga kupovati nesto skuplje koliko je fluidan bio (naravno, odradjen je factory reset nek idan).
![]() |
|
|