|
![]() |
#83671 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#83672 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Kinezi gaze maksimalno. Noviteti napredak trenutno svi gledaju u smjeru Kine. Dok Europa zatvara auto sajmove Peking ostavlja sve bez daha. Jedino što kinezi nisu razvili servisnu mrežu u EU tako da je to dosta veliki minus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83673 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: bertone. 16.09.2025. u 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83674 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mislio sam na ovaj EcoBlue dizel sa 238ps. Procitao sam negdje da ima cak dva remena i oba u ulju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83676 |
Premium
|
Da, samo dizel dolazi u obzir. Ne volim male benzince, a velikih skoro pa vise ni nema u EU. Osim toga, imamo malog benzinca za kratke relacije, tako da bi taj auto kao i ovaj 530d bio samo za duge relacije tj. za na godisnji i slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83677 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frend ima Corsu B čađaru koju koristi za šljaku (popravlja motore na jahtama). Auto je odavno prešao 500k, ali ne zna točno koliko jer je crkao brojač km ![]()
![]() |
#83678 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
A remen u ulju je problematičan ako ne koristiš ulje propisane specifikacije i ako se držiš propisanih intervala servisa (koji su predugi). Poznajem dvije ženke koje imaju 1.0 EcoBoost motore u svojim autima, ovoj u Focusu je motor otišao u bananu ali ta ni na benzinskoj sama ne toči gorivo nego žica radnike na BP da joj natankaju auto, a održavanje se svodi na to da se ide u servis kad se upali lampica ili obavijest, ova druga ima Fisetu koju bi mogla sama servisirati da treba, uredno radi male servise na svakih 9-10k km i koristi ulje propisane specifikacije (i gradacije), a ne neko iz Lidla kaj je taj tjedan na akciji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83679 |
Premium
|
Vjerujem ja da je to tako, ali bih rado izbjegao ako vec mogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83680 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
U kratko - ta prva je valjda bila više na servisu nego kod mene. Ne znam je li im ta prva prva serija bila banana (uzeo sam jedan od prvih primjeraka, doslovno je poslana kao prvi primjerak u zd kao izložbeni i testni auto), ili sam ja samo imao te sreće - nemam pojma. Ali ova nova, ne da je bez greške, nego zaboraviš da se uopće trebaš išta baviti s njom ![]()
![]() |
![]() |
#83681 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ne znam šta je problem zupčasti u ulju. Ako niste znali VW 1.6 TDI ima zupčasti u ulju. Pokreće uljnu pumpu. Na Škodi Rapidki sam ga zaboravio promijenit i evo već je odvrtio 279k km.
![]() |
#83683 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovih par auto portala koji pratim...malo malo pa Ford ima nekakav recall. https://www.motor1.com/news/767943/e...rd-recall-2025 Ne znam jel to samo Ford USA, ali ako doma imaju problema, kako neće i u ostatku svijeta.
![]() |
#83684 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() kažu da je interval za zamjenu zupčastog na 1.6 TDI u Rapidki 210k km. Daleko je još 420k km. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83685 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
tih 210 je jako jako optimisticno, vecinom se pumpa vode raspadne ili blokira elektronika ("klapna" koja zatvara protok antifriza), ako se dobro sjecam na 70k mi je bila "najmlada" pumpa koja je blokirala |
![]() |
![]() |
![]() |
#83686 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Imho treba ga djorati kada se radi veliki servis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83688 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Opel Astra 1.4 Turbo 150KS AT6. Prvi vlasnik od 2017. godine, 90k km do sada. Auto je zaista predobar i izuzetno je ugodan za voziti. I nikakvih problema s njom, jos uvijek "utegnuta maximalno" ![]() Hebo me ako ne djeluje "solidnije" od gajnc nove Cupre koju isto imamo. Doduse, odrzavana je i bolje nego sto Opel propisuje, ulje mijenjano svakih 1. god ili 10k (mislim da do sada ima 10 izmjena ulja ![]() Ali novi Opel njet, iskljucivo zbog Pureshit motora koje sada ugradjuju. Ova moja je valjda zadnja Astra sa 4-cilindricnim benzincem. Sada ne mozes dobiti Opel vise sa postenim motorom, samo PSA igracke.
![]() |
#83689 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Em što su dizajnom otišli u tri lepe, ubijaju i posljednje najbolje motore i modele. Ali da se razumijemo - i sami kupci su krivi - svi gledaju te SUVove. Meni npr. T-roc je tako ružan auto, još pogotovo u kabriolet izdanju. Ali ga u Njemačkoj kupuju ko vruće kifle. Kako god - budućnost je u totalnom k. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83690 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Frendica ima liniju ko i ti. U globalu je zadovoljna. Kaže da je samo kvačilo mijenjala. U gradu ima već dugo jedna OPC (stara linija) i vjerojatno vlasnik nema problema s njom kad ju već ima dosta godina (ili je hc entuzijast). Viđam i jednu GSI. Baš lijep auto, ali po zvuku nikad ne bih rekao da je GSI.
![]() |
![]() |
#83691 |
49%winner
|
Ah, Insignia. Nedugo nakon kretanja na put jedva sam cekao da izadjem iz nje ![]() Post je iz 2019 pa se ne sjecam ni koji model je bio u pitanju. Tocno se nisam ni okrenuo za njom kad sam izasao van
![]() |
![]() |
#83692 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83693 |
Premium
|
Automobili
Pa naravno da ce mi biti vazna, kako ti kazes „kvadratura“. Nas pet moramo u tom autu minimalno 4x godisnje provesti cijeli dan. Sta bi mi trebalo biti vazno? Ili opet tvrdis da je hvalisanje, kako si ustvrdio i da se hvalim sa 10 godina starim karavanom? 🤣🤣 |
![]() |
![]() |
![]() |
#83694 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() A da, pehista sam bil, ali evo napravil sam 2500km nakon popravka i nemrem se žaliti, auto ostaje kod mene. Sjel sam u frendov Superb, istina u Style opremi, i kvaliteta interijera se more sakriti u odnosu na Kiu. Znam da su kruške i jabuke u pitanju, ali svakim danom sve više zaboravljam na getribu i uživam u autu.
![]() |
![]() |
#83695 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako kvadratura toliko znači, kombi bi ti bio san… ali ne bi bilo priče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83696 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ja sam s 300h motorom (2.5 atmosferac) na 8 litara potrošnje s 80% vožnje po gradu, a imam čak dvije ili tri generacije stariji hibridni sustav od aktualnog. Aktualne generacije su 4 cilindra, kod prošle još ima V6. https://www.autoscout24.com/offers/l...t30#srhl2r75qx
![]() |
![]() |
#83697 |
Premium
|
Da, bit ce price da sam propao kao Glumina Banka kad kupim polovan Hyundai ![]() Nego, znas da je jal u stvari bolest? Ajd i ti jednu zujicu popij pa cemo dalje pricati. @Iv@n Ti Lexusi su mi malo egzotika, ali vrijedi uzeti u razmatranje. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83698 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Je, meni je isto insignia stvarno lijep auto. Citiraj:
![]() I znam da zvučim kao pokvarena ploča, ali nije da ju hvalim samo zato što ju imam (ne još za dugo ![]() Milijun puta sam se vozio zd-zg-zd, pa to bi mi leđa otpala u starijim autima što sam vozio, a u ovoj maltene kao da sam sjedio 15 minuta. Sad po ljeti, fino lagana ventilacija + masaža i vozi miško, uživancija ![]()
![]() |
![]() |
#83699 |
49%winner
|
Nisu ne bila nikakva fensi sjedala, nije bilo nekih specijalnih kontrola, ali su imala lijepo izrazene sporcke konture ![]() Bolje da ne probam ta agr sjedala, hvala ![]()
![]() |
![]() |
#83700 |
Flajing super šiiiip
|
![]() |
|
|