|
![]() |
#83521 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Struju koristi za do dućana otić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83523 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
https://search.app/mVdUU To je to razmišljanje. Ne treba nam auto jer auto je trošak. Voziš ga 60 minuta dnevno i onda ga ostaviš i vozit će ga netko drugi. S takvim razmišljanjem mi ne treba niti žena. Ona je trošak. A vozim ju jednom tjedno, ako. 😂 Pa onda dok ju ne vozim ja vozi će ju susjed. 😂😂
![]() |
#83524 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa to je budućnost da budemo iskreni. Auti su ogroman trošak, zagađuju urbani prostor i zauzimaju brdo mjesta. Efikasan javni prijevoz i (e)bicikli mogu zamjeniti 80% potrebe za autima. No najveći problem vidim u činjenici da većini ljudi auto treba i za međugradske i "seoske" destinacije gdje autonomni car sharing sustav neće biti rentabilan. Lako je za gradove - tu bi flote malih električnih robo taksija bile odlične ali gotovo svi imaju potrebu svako toliko i ići na neku dulju vožnju i bogu iza nogu gdje robo taksiji neće biti baš dobar izbor.
![]() |
#83525 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Ljudi moji - kakav je to kretenizam na autocesti. Iza pola auta se Octavia S UKLJUČENIM ROTIRKAMA vozila po 1-2min dok se debili nisu sklonili desno. Toliku ignoranciju nisam nigdje do sada sreo. Niti nema hitnog koridora, ništa. Užas I onda se čude kad netko zasjedne na lijevoj traci i neće da se skloni. Debili na treću. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83526 | |
Moderator
|
Citiraj:
A mi ostali koji radimo. Živimo na selu, imamo kuće, kleti, vikendice, apartmane. Koji želimo za vikend sjest u SVOJ auto. Kojeg smo si kupili za guštanje. Vozit se 500 km i uživat u vožnji. Danas sam iz Bistre išao na Rebro u bolnicu. Insignia, automatik, auto od 5 metara. Gledam ove mudrijaše u malim autima. Kako mi zdravorazumski možeš objasnit kak ti se je super vozit u Smartu. Lik je deblji od mene, brat bratu 150 kila, jedva se uvukao u tog smarta. Meni su u insigniji sjedala taman do knap jer sam debel. Da su možda centimetar dva šira. Kak je njemu udobno. Vozio sam Smarta. Sicevi su mi premali i žuljaju. Pričaju ljudi o nekoj okretnosti. Kakvoj. Voziš se samo napred i prestrojavaš. Svi veći auti startniji su od ovih malih, a možda 10 posto vozača koji vozi strujka poklopi gas onak muški. I dođem na Rebro. Parkiram se, guzica malo viri, ali to je slatki gušt. Ako ću jednog dana morat uzimat SUVag vozilo, već vidim u dvorištu Audi Q7 ili 8.
![]() |
![]() |
#83527 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Baš o tome neki dan govore dva starca: https://www.youtube.com/watch?v=DXCfADxDHrc Auti više nisu užitak nego commodity danas kad ih svi imaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83528 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ja sam pred par god odhebo aute i 90% se vozim na skuteru. Usteda u vremenu je ogromna, sa autom imam 5 semafora sa skuterom jedan npr. Jedino kad pada kisa idem sa autom jer mi se neda oblacit za motor.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.09.2025. u 17:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83529 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sto ljudi sto ćudi, ja u desnoj 100-130 kak mi se da, laganini. Stanem svakih sat i pol, protegnem noge, popijem kave iz termosice, popišam se u grmlje i idemo polako dalje. Di je žurba...ne kužim. Ovi u lijevoj kao da ih netko goni ili im se sere pa se žure. Kam se žure, na posao ili na odmor, ni jedno ni drugo nebu pobjeglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83530 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Teoretski, rezerviram si auto da ga pokupim na cesti sutra iza posla i vratim u nedjelju navečer. Osiguranje i svo gorivo je pokriveno. To što piše, to plaćam. Živim u dijelu grada koji ima 5x više stanova nego parkirnih mjesta i da nemam auto, ovako bi funkcionirao. Obično uzmem auto na taj način kad imam kasne letove i javni prijevoz više ne vozi, ili je nekakav kaos. Jednosmjerno me košta malo više od javnog prijevoza, a puno manje od taksija. Pokupiš sparkiranog na cesti, kad si gotov, ostaviš ga na isti način i zdravo.
![]() |
![]() |
#83531 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Previše komplikacije, ja svoj parkiram u garaži koja je dva metra od ulaza u kuću. tu ga ostavim i pokupim kad trebam....svejedno gledam sve kupiti prek dostave a žena mi kupuje tenisice jer ima madež na ruci taman moj broj kad stavi tenisicu od najdužeg prsta pa do tog madeža. Poanta je minimalno se zamarati i raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83532 |
Moderator
|
Ne želim te budalaštine. Želim svoj auto kojega perem, glancam, održavam. Kojega kad zaključam još se dva puta okrenem prema njemu. U kojemu je sve kako ja hoću. Miris koji ja volim. A ne da si za vikend iznajmim neku smrdljivu krntiju u kojoj je netko pušio, drkao, prdio.
![]() |
#83534 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Da nisam sirotinja imao bi veliki karavan, neki roadster i pickup. Tak da te ideje o ne imaju automobila...lol ma bok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83535 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kako bi stao u roadster? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83537 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Problem je sto je slabo rentabilna zbog ogromnih troskova ulaganja.
![]() |
#83538 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#83539 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Moze preporuka za nekog dobrog/odlicnog klima majstora na podrucju zagreba ili jos bolje zapresica/zaboka da mi pregleda i dijagnosticira kvar na klimi...? Da nije nesto "pa ne znam sada", mozda je ovo mozda ono i da mi izbije lovu iz dzepa za nista...? Kakvi su u Vulkalu?
![]() |
#83540 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nakon silnih Škoda,i jednog starog Mercedesa za vikende,došao je malo noviji Mercedes za skoro svaki dan. W212 E 200 CDI 2014, i teško da ću ikad više gledati za išta manje. Bez obzira na godine ali i prevaljenu kilometražu, uživam u udobnosti i ugodi vožnje,a i duža putovanja gotovo da ne osjetim. A sve za cijenu Octavie iz slične godine ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83541 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
srretna ti vožnja, lijep auto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83543 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ista stvar s desnom trakom je i kod odmorišta Kupjak (Ex Ravna gora) na AC RI-ZG. Uvijek se prebacim u lijevu jer je desna stvarno koma. Općenito je AC dosta izraubana i trebalo bi je obnoviti. EDIT: naš obožavani MR objavio potrošnju svog Buga. Za takav motor, to je i ok. Međutim, ima jedna kvaka. Pogledajte prosječnu brzinu. Nema šanse da nije prekršio ograničenja brzine na svim cestama osim autoputa. Naravno, ni za to neće dobiti kaznu kao ni za onu brzinu od 200+ kraj DU. https://www.index.hr/auto/clanak/mat...u/2708556.aspx
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. Jučer u 07:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83544 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Kulike si love dal za njega? Znam da u RX8 stanem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83545 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. Jučer u 09:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83547 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#83548 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83549 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa nije cijelo vrijeme vozio po AC! Sigurno se vozio i po lokalnim cestama. A nijedna od njih nema ograničenje na 100+. EDIT: ove godine nema poticaja za fizičke osobe, a najbrži prst je ukinut odavno. Ideš u salon, potpišeš nekakvu izjavu, platiš 7% avansa i to je to. Sve drugo oni odrađuju.
![]() |
|
|