Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2025., 13:45   #1351
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor orozozin Pregled postova
Na 160mhz wifi mi ide 1750/1750 Mbps,preko utp kabela mi je do prije dva mj.bilo
2000/2000,sada je oko 1800/1800 Mbps,malo sporije.
Znači i tebi su zakucali brzinu točno na 2000. To očito sad po novom rade, nema više da preko ide 2 ko prije.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.08.2025. u 18:57.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2025., 11:45   #1352
markotornic
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Ekipa, sto je sve otkljucano na XS-2426G-B. Pretpostavljam da on ide za 2G brzine. PF, OpenVPN, R
emote control iz vana i slicno? Da li ga bolje staviti u bridge pa iza moja oprema ili radi ok?

Zadnje izmijenjeno od: markotornic. 29.08.2025. u 11:51.
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2025., 22:31   #1353
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor markotornic Pregled postova
Ekipa, sto je sve otkljucano na XS-2426G-B. Pretpostavljam da on ide za 2G brzine. PF, OpenVPN, R
emote control iz vana i slicno? Da li ga bolje staviti u bridge pa iza moja oprema ili radi ok?
Meni su rekli da se ta Nokia ne možđe u bridge mode prebacit i da ostavim ovako kako je u wireless mode-u. A problem koji imam nisam na niti jednom provajderu imao nego samo na Telemachu. IPTV uopće ne radi na Nokiji nego je skroz prebačen na moj Asus router, zato šta su gospoda loše iskonfigurirala Nokiu i ne žele priznat da su pogriješili ili da ne znaju nego se izmotavaju kao i obično i sad se i oko tog kačim s njima. Govore mi da kako je EON spojen na moj Asus ne mogu vidjet u čemu je problem da moram vratit zasad lan kabel na Nokiu i bit bez TV-a xy dana dok se njima sprdne da pogledaju u čemu je problem, kakve budale.
Staro 05.09.2025., 13:56   #1354
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
To je točno, ak je spojena tvoja oprema (tvoj Asus) - oni ne mogu ništa vidjeti niti ne pružaju podršku, moraš sve prespojiti na tu Nokiu a Asusa maknuti iz priče, bar dok istraže problem, kada poprave, vrati svoju opremu.
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2025., 14:23   #1355
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Tirkiz Pregled postova
To je točno, ak je spojena tvoja oprema (tvoj Asus) - oni ne mogu ništa vidjeti niti ne pružaju podršku, moraš sve prespojiti na tu Nokiu a Asusa maknuti iz priče, bar dok istraže problem, kada poprave, vrati svoju opremu.
Sve ja to znam, no Tv treba roditeljima, inače ne mogu gledat ništa do ko zna kad. Šta je glupo jer da me bar nazovu da se dogovorimo kad bi prčkali da prekopčam i kažem roditeljima da neće po već 20x valjda imat televiziju jer non stop imam problema sa prekidima dok eto nisam otkrio da preko mog rutera prolazi IPTV i koji radi sad bez problema. I ovo se dešava zbog njihove greške jer su loše iskonfigurirali Nokiu. U ovom slučaju im ja glumim nekog pokusnog kunića, šta nije ok da rade od korisnika, to se trebalo prije testirat i podesit kako spada.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 06.09.2025. u 07:51.
Staro 06.09.2025., 13:52   #1356
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
Koliko ja znam EON (TV box i preko Smart TVa) ne ovise o tipu internet konekcije i ne koriste VLAN ID, samo ti treba bilokakva internet veza da radi. Imaju samo regionalni IP lock za Hrvatsku.

Tako ako ti stalno puca EON nesto je do tvog rutera vjerojatno.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2025., 22:36   #1357
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
Koliko ja znam EON (TV box i preko Smart TVa) ne ovise o tipu internet konekcije i ne koriste VLAN ID, samo ti treba bilokakva internet veza da radi. Imaju samo regionalni IP lock za Hrvatsku.

Tako ako ti stalno puca EON nesto je do tvog rutera vjerojatno.
Zašto mi onda na drugim provajderima moj ruter iza ISPovog nikada nije radio problem, iptv je uvijek najnormalnije radio preko njihovog.

Isprobao sam tri rutera, na sva tri se isto ponaša situacija, tako da je 100% do Telemachove loše iskonfigurirane Nokie. Ovo je već treća po redu koju su zamijenili na moju žalost.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 07.09.2025. u 22:41.
Staro 08.09.2025., 12:30   #1358
markotornic
Registered User

Ekipa. Da li je tko uspio povezati Eon box sa LG daljinskim. Bolje rečeno da preko LG daljinskog upravljam boxom?
Staro 08.09.2025., 14:13   #1359
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Molio bi login za
HG8145X6-10
zbuksao sam ga iza ormara i neda mi se sve micat...

ty
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2025., 16:59   #1360
markotornic
Registered User

Citiraj:
Ekipa. Da li je tko uspio povezati Eon box sa LG daljinskim. Bolje rečeno da preko LG daljinskog upravljam boxom?
Uspio
Staro 08.09.2025., 17:30   #1361
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Uspio
Bilo bi lijepo da napišeš u čemu je bio glitch i rješenje istog. Malo da se i drugima ubuduće pomogne ukoliko naiđu na isti problem

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2025., 20:51   #1362
markotornic
Registered User

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Bilo bi lijepo da napišeš u čemu je bio glitch i rješenje istog. Malo da se i drugima ubuduće pomogne ukoliko naiđu na isti problem

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
U pravu si. Pobrisao prijasnji uredjaj na TVu. Napravio reset boxa i na TV ponovo pokrenuo uparivanje. Kako nema ponudjenog Telemach providera našao ga pod search. Dobio izbor 2 Telemach. Izabrao onaj bez oznake OTT i radi

Btw. Slika godinama ispred A1 na coaxu. Ostra, nema kockica, brze prebacuje. S druge strane cini mi se da ja logika na A1 nesto bolja. Mislim da je stvar navike
Staro 08.09.2025., 21:07   #1363
bed-boy11
Registered User

Datum registracije: Jun 2016
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Zašto mi onda na drugim provajderima moj ruter iza ISPovog nikada nije radio problem, iptv je uvijek najnormalnije radio preko njihovog.

Isprobao sam tri rutera, na sva tri se isto ponaša situacija, tako da je 100% do Telemachove loše iskonfigurirane Nokie. Ovo je već treća po redu koju su zamijenili na moju žalost.
Ja mislim da EON nije uopće IPTV nego streaming preko interneta klasični. Nemaju što konfigurirati nego box mora samo bit spojen na internet.
bed-boy11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2025., 08:00   #1364
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
U pravu si. Pobrisao prijasnji uredjaj na TVu. Napravio reset boxa i na TV ponovo pokrenuo uparivanje. Kako nema ponudjenog Telemach providera našao ga pod search. Dobio izbor 2 Telemach. Izabrao onaj bez oznake OTT i radi

Btw. Slika godinama ispred A1 na coaxu. Ostra, nema kockica, brze prebacuje. S druge strane cini mi se da ja logika na A1 nesto bolja. Mislim da je stvar navike
Thnx na info
A što se kvalitete slike tiče, ja tu isto nemam zamjerki, od prvog dana mi je tip-top. Još kad mi Formulu puste nedjeljom u 4K, pa uživancija

PS. Kad ekipa kaže sporo sučelje na TV app i da nekome trokira, primjetio sam da nije to do aplikacije nego do TV-a. Proizvođači TV-a naravno da štede pa ugrađuju preslabe komponente (proc, ram). Kod mene na Sony OLED-u sve leti, doslovno prebaci program u milisekundi, dok evo kod brata sam vidio na Philips telki da je to sve nekako usporeno i da štucne tu i tamo (oba su AndroidTV)
Staro 10.09.2025., 07:04   #1365
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor bed-boy11 Pregled postova
Ja mislim da EON nije uopće IPTV nego streaming preko interneta klasični. Nemaju što konfigurirati nego box mora samo bit spojen na internet.
Stvar je u tome da on jedno vrijeme radi na Nokiji i ako resetiram router ili često samo od sebe odjednom na njemu prestane radit i niti na jednom portu ne dobiva internet, a preko Nokie meni na moj router normalno dolazi net i ostali portovi istestirano rade na laptopu. Samo IPTV ne radi iz nekog razloga i kad ga spojim na svoj Asus koji je iza Nokie preko jedinog 2.5gb porta, proradi.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.09.2025. u 11:33.
Staro 10.09.2025., 08:53   #1366
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Stvar je u tome da on jedno vrijeme radi na Nokiji i ako resetiram router ili često samo od sebe odjednom na njoj prestane radit i niti na jednom portu ne dobiva internet, a preko Nokie meni na moj router normalno dolazi net i ostali portovi istestirano rade na laptopu. Samo IPTV ne radi iz nekog razloga i kad ga spojim na svoj Asus koji je iza Nokie preko jedinog 2.5gb porta, proradi.

Ček, tebi je Nokia u bridge konekciji i iza nje koristiš svoj router?
U tom slučaju normalno da ti ne radi ništa na njoj nego sav promet ide prema tvom routeru. Sve uređaje bilo žično ili bežično spajaš na svoj router, a Nokiu ostaviš "ogoljenu".
Jedino telefon ako koristiš, njega uštekaj u Nokiu jer on radi iako je bridge konekcija (već isprobano).

Znači EON TV box i bilo koji uređaj doma koji imaš na kućnoj mreži sve spoji na svoj router, a svoj router jedino uštekaj u Nokiu u predviđeni port na kojem puštaju net kada je Nokia u bridge-u
Staro 10.09.2025., 08:54   #1367
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Ček, tebi je Nokia u bridge konekciji i iza nje koristiš svoj router?
U tom slučaju normalno da ti ne radi ništa na njoj nego sav promet ide prema tvom routeru. Sve uređaje bilo žično ili bežično spajaš na svoj router, a Nokiu ostaviš "ogoljenu".
Jedino telefon ako koristiš, njega uštekaj u Nokiu jer on radi iako je bridge konekcija (već isprobano).

Znači EON TV box i bilo koji uređaj doma koji imaš na kućnoj mreži sve spoji na svoj router, a svoj router jedino uštekaj u Nokiu u predviđeni port na kojem puštaju net kada je Nokia u bridge-u
Čitaj postove prije u wireless mode-u je.
Staro 10.09.2025., 08:59   #1368
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Čitaj postove prije u wireless mode-u je.

Čitao sam i ne znam za taj pojam "Wireless Mode"
A iz prijašnjih upisa i dalje mislim da ti je Nokia u bridge konekciji.
Staro 10.09.2025., 11:08   #1369
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Čitao sam i ne znam za taj pojam "Wireless Mode"
A iz prijašnjih upisa i dalje mislim da ti je Nokia u bridge konekciji.
Nije jer ju nisu prebacili, a i nisam ni zatražio. Jer su mi odma rekli da se ta Nokia ne može prebaciti pa nisam dalje niti tražio. Promijenili su mi ih već tri komada tog shit routera i radi jedno vrijeme ok i onda odjednom prestane EON dobivat net, ali samo EON. Jako čudan problem.
Staro 10.09.2025., 12:26   #1370
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Nije jer ju nisu prebacili, a i nisam ni zatražio. Jer su mi odma rekli da se ta Nokia ne može prebaciti pa nisam dalje niti tražio. Promijenili su mi ih već tri komada tog shit routera i radi jedno vrijeme ok i onda odjednom prestane EON dobivat net, ali samo EON. Jako čudan problem.

Svašta ti oni kažu... I meni su rekli da ne ide pa eto ide (doduše na 1Gbit).
Kao što si sam opisao, LAN portovi ne rade na Nokia routeru samo ovaj koji ide prema tvom routeru i na tom svom Asusu imaš net -> tako ti se ponaša bridge kod mene isto Nokia router.
Staro 10.09.2025., 14:56   #1371
markotornic
Registered User

Ekipa kako stojimo sa CGNAT na Telemachu. Trenutna adresa je 86.xxxx i ne vidim se izvana. E da, dobio sam huawei modem.
Staro 10.09.2025., 17:18   #1372
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Svašta ti oni kažu... I meni su rekli da ne ide pa eto ide (doduše na 1Gbit).
Kao što si sam opisao, LAN portovi ne rade na Nokia routeru samo ovaj koji ide prema tvom routeru i na tom svom Asusu imaš net -> tako ti se ponaša bridge kod mene isto Nokia router.
Opet nisi pročitao gornje postove sa razumijevanjem. Napisao sam da su svi portovi isprobani sa laptopom na Nokiji i radi internet, samo IPTV kad spojim na bilo koji od njih ne radi, šta nema baš nikakve veze sa bridge mode-om.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 10.09.2025. u 17:38.
Staro 10.09.2025., 21:03   #1373
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Ekipa kako stojimo sa CGNAT na Telemachu. Trenutna adresa je 86.xxxx i ne vidim se izvana. E da, dobio sam huawei modem.
AFAIK, na Telemach optici nema CGNAT-a, imaš javni IP koji ti ostaje isti mjesecima.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2025., 21:29   #1374
markotornic
Registered User

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
AFAIK, na Telemach optici nema CGNAT-a, imaš javni IP koji ti ostaje isti mjesecima.
Thx
Staro 11.09.2025., 07:57   #1375
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Opet nisi pročitao gornje postove sa razumijevanjem. Napisao sam da su svi portovi isprobani sa laptopom na Nokiji i radi internet, samo IPTV kad spojim na bilo koji od njih ne radi, šta nema baš nikakve veze sa bridge mode-om.
Pajdo daj malo onda pripazi kako pišeš da te bolje razumijemo jer si rekao, citiram:

"...ako resetiram router ili često samo od sebe odjednom na njoj prestane radit i niti na jednom portu ne dobiva internet, a preko Nokie meni na moj router normalno dolazi net"

Što bi to trebalo značiti nego da resetiraš Nokiu i da ni na jednom portu ne radi internet osim na LAN port-u na koji je spojen Asus i na njemu ima net-a kojeg dobiva preko tog jedinog porta koji radi - na to sam ti rekao da tako radi bridge konekcija svima nama na Telemach optici, Nokia sav promet šalje na drugi (privatni) router koji sve odrađuje za nju preko jednog LAN porta, a ostali LAN portovi na njoj ne rade.

PS. ako ti samo TV box ne radi, jel si provjerio možda da ti na njemu negdje u mrežnim postavkama nije namještena fix IP adresa pa ne može pobrati adresu koju Nokia daje jer je možda u drugom subnetu
Staro 11.09.2025., 08:26   #1376
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Iz prve ruke mogu ovo potvrditi i dodati da je slika bolja i od A1 preko optike. Da ne govorim koliko brže prebacuje programe.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2025., 11:32   #1377
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Pajdo daj malo onda pripazi kako pišeš da te bolje razumijemo jer si rekao, citiram:

"...ako resetiram router ili često samo od sebe odjednom na njoj prestane radit i niti na jednom portu ne dobiva internet, a preko Nokie meni na moj router normalno dolazi net"

Što bi to trebalo značiti nego da resetiraš Nokiu i da ni na jednom portu ne radi internet osim na LAN port-u na koji je spojen Asus i na njemu ima net-a kojeg dobiva preko tog jedinog porta koji radi - na to sam ti rekao da tako radi bridge konekcija svima nama na Telemach optici, Nokia sav promet šalje na drugi (privatni) router koji sve odrađuje za nju preko jednog LAN porta, a ostali LAN portovi na njoj ne rade.

PS. ako ti samo TV box ne radi, jel si provjerio možda da ti na njemu negdje u mrežnim postavkama nije namještena fix IP adresa pa ne može pobrati adresu koju Nokia daje jer je možda u drugom subnetu
To sam odgovorio kolegi iznad za EON box koji ne dobiva internet preko Nokie, a ne internet na PCu/laptopu. On normalno radi na Nokiji i to sam testirao. Tako da ovo nema apsolutno nikakve veze sa bridge-em.

Probao sam sve i na EONu i na Nokiji ništa nije pomoglo. Znači da je do njihovih lokalnih postavki nešto smrdano. Prvotno sam mislio da je do samog routera jer se čudno ponašao pa je zamijenjen kao i novi EON box i nakon nekog vremena se opet počelo isto dešavat. Pa nakon tog je još jedan ruter zamijenjen i opet je isto.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.09.2025. u 14:34.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na