Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori
Uređivanje
Staro Jučer, 14:58   #83161
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Kolko dodu takve dizne ? Bas me zanima jer su obicne Bosh za moj 1.6 mjet ii vec brutalno skupe.. 1.9 jtd 8v i 16v je legenda od motora.
341 ducati corse s alfe 147 125kw dođu 500e.. taman se jedne prodaju na alfisti grupi na fejsu.. imaš i 299 s giuliette 125kw te 327 s opel insignie koje su isto dobre, oko 400e dođu

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Mene uzasno peče vidjet te kose tablice na alfama. Ja bi skinuo prednje.
Kazna ti je 30e oliti 15 na licu mejsta, pa ono, odvaži to dvoje :P
haha uzet ću u obzir.. pitanje je koliko često me mogu kaznit i kakve su onda posljedice za recidiviste

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 15:08.
John Creasy je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:42   #83162
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mozda kad mi izgori dpf i pocupam sve van i slozim nesto od njega. Sad mi je zao jer ne trosi nista ulja, malo nafte a nije da ne ide... Mislim izvadit dizne da mi stave nove gumice i ispitaju uz put pa malo se interesiram..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:50   #83163
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bok,
Jel ima netko "vezu" u Generali" osiguranju mozda da mi "pogura" slucaj ?

Imao prosli tjedan kvrcavicu na zeninim autu i vozac iza je bio kriv 100%, policija je odradila zapisnik i cak sam i njihov dio dobio za 5 dan (ukljucujuci vikend) na email (super brzo, hvala ima). Ali sad eto cekam neki "pravni osnov" od Generali osiguranja da mogu s time ici u ovlasteni da poprave/zamjene.

Procjena koju su dali za "nepsorni dio" tj. njihova ponuda je smjesna (randni sat u BMWu je po njihovoj racunici 20€+PDV a u "neovlastenom" 16€+PDV ) pa idem u ovlasteni na popravak/zamjenu ali nemogu bez tog papira...

Nebi to ni bio neki problem sacekati da ja vec nemam kupca (iz drugog grada) koji ceka da dodje po auto (reko sam mu kakv je situacija/poslao slike ali je svejedno inzistirao da mi uplati kaparu i da maknem auto sa oglasa jer on bas hoce takav.)

Ako neko radi slucajno u Genreli osiguranju ili pozna nekog neke me pinga na P.M. Hvala.
Staro Jučer, 15:56   #83164
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Mozda kad mi izgori dpf i pocupam sve van i slozim nesto od njega. Sad mi je zao jer ne trosi nista ulja, malo nafte a nije da ne ide... Mislim izvadit dizne da mi stave nove gumice i ispitaju uz put pa malo se interesiram..
preporuka za njih
https://www.obrt-ivanus.hr/
John Creasy je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:39   #83165
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Gdje je Syss kad ti treba, on jedini familijarno poznaje Mr Dzirloa, pa sad ne znam tko ce mi odgovoriti na dilemu

Prijateljsko upozorenje forumasima koji su u dilemi nabave novih vozila, da ne gledaju previse upis, ne bi htio da me kasnije krive, zbog eventualno lose kupovine. Auto je atraktivan, boja je mrak, budite oprezni dok citate.

Dakle, Mr Dzirlo fura nove TV/radio promocije, te maksinalno promovira auticak sa slike:

Ima dva modela, od kojih slabiji, deklariran do 25 kilometara brzine. Bode mi uho komentar, u kome stalno naglasavaju da ne trazi vozacku dozvolu.

Da je i perolaka kategoriija cetverocikla ili ne znam cega, taj auto se opet ima kotrljati po cesti, ispred i iza uobicajenih vozila. I dalje mora sudjelovati poznavanjem materije koja cine postignuce vozacke. Jer dvojim da ce ga vlasnici voziti po kvartu ili po doma.

Prelistao bazu email poruka, jer sam trazio ovaj naslov iz 2016. u kojem veli :

GENIJALNO: Ovaj AUTO možete da vozite BEZ DOZVOLE! (VIDEO) (2016)

posebno mi je dojmljiv ovaj dio :
Citiraj:
Od starih koji su izgubili pravo na vožnju, preko tinejdžera zbog škole, kurseva ili treninga, do domaćica ili zaposlenih žena bez dozvole, ili auta koji je uvek zauzet od strane muških polovina, a neophodan je zbog nabavki na pijacama i mega marketima. I na kraju, ono što su mnogi osudili, za sve koji su izgubili dozvolu zbog težeg saobraćajnog prekršaja.
Jesam jedini kome je ovo potpuno sasavo?

Zamisljam 50-tak Dzirlo vlasnika minijature, vodjeni opisom "slobode" koju reklama nudi, te mi se cini, da ce novinski/TV naslovi zaboraviti da su elektricni romobili ikad postojali.

I onda mi dio bez dozvole jos vise bode usi.

...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:52   #83166
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
G Wiz te nekako zaobišao?
Koliko vidim, 2001. je izbačen. Još ih vidim na cestama.

Kao i varijante koje su se kotrljale ulicama, među ostalim i teretne verzije (po Trešnjevci je često kružila takva mini voćarna - sjećam se da je crvene boje).
Aixam je brand i već jako dugo su u HR dostupni. Vidio sam ih najmanje desetak na cesti
https://aixam-hr.com/

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:34   #83167
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Trebao bi prvi put natočiti AdBlue u Octaviju 2.0 2019., ima li kakve razlike u kvaliteti te tekućine? Pitam jer zna biti po supermarketima akcije za to, a inače mogu natočiti na benzinskoj.
Staro Danas, 09:36   #83168
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Trebao bi prvi put natočiti AdBlue u Octaviju 2.0 2019., ima li kakve razlike u kvaliteti te tekućine? Pitam jer zna biti po supermarketima akcije za to, a inače mogu natočiti na benzinskoj.
Nikad nisam čuo da je bilo problema zbog kvalitete.

Ali ja imam naviku otići na bengu i natočiš direktno, platit pun rezervoar i gotovo.

Superb 2.0 2019. je u pitanju.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:47   #83169
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova

I onda mi dio bez dozvole jos vise bode usi.

...
Da ne citiram sve, ali ovo i mene zanima. E sad, na Kneziji sam vidio jednu takvu kanticu ali je imala moped tablicu. I po onome sto sam googlao, moze do 50 km/h vozit i stvarno je samo moped dozvola potrebna (a to se moze polagati vec sa 15).

S druge strane, dok sam bio u Nizozemskoj, tamo ima hrpa onih Canta XL (doslovno kanta) koji su kao ovo gore, ograniceni na 25 km/h i kod njih je pravilo da se te kantice voze po biciklistickim stazama i stvarno ne treba nikakva dozvola.

I sad mene isto zanima kako je to kod nas regulirano, buduci na se na neke biciklisticke staze mora skakat na rizol, ne znam da li bi sa tim auticem mogao bas na svaku biciklisticku. A pustit ih da idu di auti mogu, to je malo ludo.
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:49   #83170
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Nemoj cekati da ti se isprazni tank nego ga puni na polovici.

Preporučljivo je koristiti aditiv da ne bi došlo do kristalizacije. https://www.datacol.hr/datacol/adblue-aditiv/
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:49   #83171
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Kod gliniranja auta jel baš mora, mora biti lubrikant za gliniranje ili se može raditi sa običnim šamponom za pranje auta ili pjenom. Naravno mislim na otopinu.
Bilo kakvu sapunicu napravi.
Šampon za auto u nešto većoj koncentraciji u bocu na sprej.
Sasvim dovoljno.
Staro Danas, 09:57   #83172
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Što ne s vodom? Najveću razliku mi radilo kad je glina (i voda u šprici za lubrikaciju) bila topla, ubacim ju u zdjelicu s vrućom vodom da omekša. Na hladno mi znalo neke čudne mrlje puštati na tamnoj boji, ali kako je već bila priprema za poliranje nisam obraćao previše pozornosti

Zadnje izmijenjeno od: Dragster. Danas u 10:04.
Dragster je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:14   #83173
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Zanima koga klasično vozilo marke Saab?
Moj ovlašteni šleper prodaje za 10K€

Uz njega ide i neregistrirani 900 Turbo (James Bond)

Jučer smo se družili

Popustila poluga na kvačilu pa je zvučalo jako ružno pri šaltanju. Zavareno za 30€ i vozi dalje

edit: naručena nova, 50€ sa dostavom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: murina. Danas u 11:09.
murina je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:40   #83174
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Točim u službeni godinama i u početku nisam pratio uputu koja piše na čepu, min 10 litara nakon što se upalio senzor da fali. Točio 5 litara pakiranje i nakon nekoliko puta zablokao senzor, više se nije gasio pa su na servisu morali resetirati.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:25   #83175
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
O Murino, Murino. Svako malo pa ti krepa jedan od autiju. Da zbrojiš sve novce koje dobiješ za aute i koje si potrošio na šlep službu, vjerojatno bi bilo para za nešto novije.
Staro Danas, 11:44   #83176
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Već smo pričali, no fun in that
Vitara je odradila puno posla ovo ljeto, odmarala 3-4 tjedna, a sinoć je u 3 ture preselila 10ak većih biljaka u pitarima (topless naravno). Spider je veselo uletio za A do B dok je ova čekala da završi sezona godišnjih. Shitboxes FTW

P.S. predloži mi noviju zamjenu za Vitaru

Zadnje izmijenjeno od: murina. Danas u 12:00.
murina je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:44   #83177
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:

Adblue je adblue, tj nema VW adblue norma, BMW adblue norma i slično.
Ja bi pripazio samo na datum proizvodnje, i temperaturu skladištenja.
Npr, kada kupiš kantu adbluea pogledaj odzada rok čuvanja tekućine, pa ćeš vidjeti da ovisno o rastu temperature pada rok čuvanja same tekućine.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nikad nisam čuo da je bilo problema zbog kvalitete.

Ali ja imam naviku otići na bengu i natočiš direktno, platit pun rezervoar i gotovo.

Superb 2.0 2019. je u pitanju.

Kristalizacije koliko sam ja svatio se dešava na visokim temperaturama (tipa kansitri AD BLUEA stoje na suncu na benzinskoj na + 50 C, odnosno kristalizira se također kada dođe do većeg minusa.
Ovo tvoje rješnje je najskuplje (Litar 2+ €) ali mi se čini i najbolje, jer valjda su tankovi sa AD BLUEm ukopani dolje ispod, i drže stalnu temperaturu.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:43   #83178
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Što ne s vodom? Najveću razliku mi radilo kad je glina (i voda u šprici za lubrikaciju) bila topla, ubacim ju u zdjelicu s vrućom vodom da omekša. Na hladno mi znalo neke čudne mrlje puštati na tamnoj boji, ali kako je već bila priprema za poliranje nisam obraćao previše pozornosti
Glina se ionako mora svako malo rukom mijesiti, kako ne bi stalno drapao s istom stranom, a Iznad 15°C nema nikakvih problema.

Ne znam kakve ti je mrlje puštala, nisam dosad imao takvo iskustvo. Kad je bilo hladnije samo sam u startu duže zamijesio glinu i radio češće čišćenje i mijesanje, da opet postane gibljiva.

Topla voda za čišćenje je dobrodošla. Bitnije je prskati površinu po kojoj se glinira i za to je bolje uzeti vodu sa sapunicom, pogotovo na mekšim lakovima i plastičnim dijelovima.
Staro Danas, 12:57   #83179
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ja na benzinskoj ne mogu tocit jer mi pistolj stalno izbacuje... A i kad tocim iz kanistera, moram se popet zadnjim desnim kotacem na rinzol da nagnem auto, inace nula bodova... U Pevecu je nekih 10EUR kanister sa 10L AdBlue koliko sam vidio, tako da cu ja to sebi chopit jer mi bas fali...

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
G Wiz te nekako zaobišao?
Koliko vidim, 2001. je izbačen. Još ih vidim na cestama.
https://aixam-hr.com/
Postoji jos i Opel Rocks... Na bazenu na Ravnicama je velika reklama na ulazu za to cudo (sa unutarnje strane ulaznih vrata) - https://www.vecernji.hr/barkod/opel-...0-eura-1699393

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:14   #83180
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Glina se ionako mora svako malo rukom mijesiti, kako ne bi stalno drapao s istom stranom, a Iznad 15°C nema nikakvih problema.

Ne znam kakve ti je mrlje puštala, nisam dosad imao takvo iskustvo. Kad je bilo hladnije samo sam u startu duže zamijesio glinu i radio češće čišćenje i mijesanje, da opet postane gibljiva.

Topla voda za čišćenje je dobrodošla. Bitnije je prskati površinu po kojoj se glinira i za to je bolje uzeti vodu sa sapunicom, pogotovo na mekšim lakovima i plastičnim dijelovima.
Naručio sam dvije različite sa Temua. Cijena par eura. Kod nas je najjeftinija u Tokića po 8 eura za 100 grama, a da ne pričam da u detailing shopovima je po 20 eura na više. Onaj liquid je 40. Puno previše za skinut nečistoću sa laka.
Baš se osijeti pod prstima kako je lak hrapav i nije gladak. Zadnju haubu sam počistio za probu sa onim mlijekom za poliranje i ispalo je OK. Plan je samo dobro očistiti auto i nanijeti vosak. I to će već biti veliki pomak da se razna govna ne lijepe na lak. Jer mušice s auta sam skidao valjda 2 tjedna. Kad se zalijepi na zamazani lak i posuši dragi bog ju ne skine..

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:28   #83181
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
I sad mene isto zanima kako je to kod nas regulirano, buduci na se na neke biciklisticke staze mora skakat na rizol, ne znam da li bi sa tim auticem mogao bas na svaku biciklisticku. A pustit ih da idu di auti mogu, to je malo ludo.
Da, bas na tome tragu ide moje glavno pitanje. Na relaciji dnevnih implikacija u tumacenju gdje on sve vozi, gdje misli da moze, te probleme koje bi stvarao, kad bi se odjednom naslo desetine ili stotine takvih tjeralica.

Recimo, Renault Twizy, malocas komentiram Calypsu, prvog sam vidjao prije koju godinu u Marticevoj, jedan odvjetnik ga je koristio. Ima i Biljeznik koji ga koristi blizu Zvonimirove. I jedan i drugi cesto ga stavljaju pred haustorom zgrade, bas kao motocikl kako se parkira. No, to moze, ako ne smeta ikome od stanara, bas kao i motocikl, bez obzira ako on zivi u zgradi.

Jednom sam bas pitao prometnog kako oni gledaju Twizy parking pricu. Veli, za sada ih nema dovoljno da imamo potrebu ista poduzimati, no, ako bi broj narastao, pa bi poceli svugdje tumaciti parking, onda bi vec morali nesto poduzeti.

Mr. Dzirlo, ima i EV-jce preko 50k u ponudi, veli da ima 10k ili koliko predbiljezbi, poput motivacijskih spotova, za uplatu listica poreza na budale. Nadam se da samo zavodi brojkama. Jer imati kutiju za cipele na kotacima, koja vozi gdje god se sjeti...

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Zanima koga klasično vozilo marke Saab?
Moj ovlašteni šleper prodaje za 10K€
Pitaj ako ga zanima. On ih je skupljao. No, problem kod Saaba tih godista i modela, sto se trazi prvi vlasnik, a nisam siguran da je tvoj sleper takav. A i cijena je visoka, ako nema jasnu povijest i stanje.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:34   #83182
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ja na benzinskoj ne mogu tocit jer mi pistolj stalno izbacuje... A i kad tocim iz kanistera, moram se popet zadnjim desnim kotacem na rinzol da nagnem auto, inace nula bodova... U Pevecu je nekih 10EUR kanister sa 10L AdBlue koliko sam vidio, tako da cu ja to sebi chopit jer mi bas fali...
Treba ti magnetski adapter da ti ne izbacuje stalno, nešto kao ovo: https://www.amazon.co.uk/Elafix-40-M.../dp/B00FMPP184
Navodno možeš na blagajni pumpe tražiti da ti ga posude dok ne natočiš.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:02   #83183
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova

Postoji jos i Opel Rocks... Na bazenu na Ravnicama je velika reklama na ulazu za to cudo (sa unutarnje strane ulaznih vrata) - https://www.vecernji.hr/barkod/opel-...0-eura-1699393
na c4 cactusu je u gepeku ispod rezervne gume...
tak da fino sve stvari van, guma van i onda tocis. prakticno, nema šta.
Zeryx je online   Reply With Quote
Staro Danas, 14:30   #83184
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
na c4 cactusu je u gepeku ispod rezervne gume...
tak da fino sve stvari van, guma van i onda tocis. prakticno, nema šta.
Ah, Citroeni...

https://www.youtube.com/shorts/riZX0I00Kpo

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:42   #83185
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
hahah taj pluriel je bio hit kad je izasao a zapravo nisam nikog poznavao ko ga je vozio
Zeryx je online   Reply With Quote
Staro Danas, 16:11   #83186
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mnogo sam ih vidio, ali nikad u roofless modu. Sad mi je jasno i zasto :D
Staro Danas, 17:23   #83187
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor t3chno b0y Pregled postova
Znaju biti crijeva od zadnjih kočnica, pukne nosač i onda kad se nabije gas grebe kardan od njih..
Znači riješen problem.
Došao u servis, opisao čovjeku problem.
Čovjek govori 90% je to ova kopča koja drži sajlu od ručne.
Kopča 6,5 eura, promjenio još par stvari tipa kočiono ulje, filtere, rukohvat na vozačevoj strani, i riješen problem sa jednim senzorom, prošao ko na piru, 310 eura.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 17:48   #83188
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Znači riješen problem.
Došao u servis, opisao čovjeku problem.
Čovjek govori 90% je to ova kopča koja drži sajlu od ručne.
Kopča 6,5 eura, promjenio još par stvari tipa kočiono ulje, filtere, rukohvat na vozačevoj strani, i riješen problem sa jednim senzorom, prošao ko na piru, 310 eura.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Znaš možda koja kopča? Ja prošli tjedan bio na tehničkom, bio sam ispod i tražio nedostatke i isprobavao jel ima gdje što labavao. Vidio sam da mi je pukla zaštitna plastika na stražnjoj desnoj strani, pa sam improvizirao s vezicom dok mi ne dođe druga. I za vikend na putu iz RI po staroj cesti čujem u lijevom zavoju sličan zvuk. Nisam siguran da li je vibracija ili struganje. 80% sam siguran da mi vibrira ona "letva" s mrežom. Dok iza nema nikog, ništa se ne čuje, a dok se klinke zavale onda se to čuje. 20% sumnje otpada na kovanicu u ventilaciji. Iznenadilo me što sam sve našao kad sam čistio sjedalicu.
Staro Danas, 18:10   #83189
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Adblue je adblue, tj nema VW adblue norma, BMW adblue norma i slično.
Ja bi pripazio samo na datum proizvodnje, i temperaturu skladištenja.
Npr, kada kupiš kantu adbluea pogledaj odzada rok čuvanja tekućine, pa ćeš vidjeti da ovisno o rastu temperature pada rok čuvanja same tekućine.

Prvi put je došla kod mene u labos prije više od 15 godina i rečeno mi je da dokažem sastav jer je to neka tekućina koja se dodaje u dodatne spremnike modernih vozila i to treba upisati u registar kemikalija RH te ide i članak dalje o tome.
Obična demi voda i 32,5% udio uree.
Još smo se zafrkavali u labosu da je to super jer se urea dodavala u vodu da brže ohladi vodu u kojoj bi se hladila piva/vino/rakija te kad bi svati otišli našli bi mrtve krave ujutro koje su se napile te vode.

Nema tu nikakvih posebnih dodataka, naprotiv, nisu ni poželjni.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 19:17   #83190
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Dobri stari SsanYong ima kaj za ponudit za malo love... 4X4, 160/280nM turbak 24000 eura, Musso dizel 200/450. Moze vuc 3.5t prikolicu za 40k..

Auto za 20 somova
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno