|
![]() |
#4681 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4683 |
Premium
Datum registracije: Aug 2021
|
Izgleda da mi je riknuo jedan Iron Wolf disk od 3 TB na Synologyu. E sad, disk je u statusu Critical i ne mogu napraviti nikakvu dijagnostiku. Što mi je činiti? Disk ima garanciju, ali ne pada mi na pamet slati ga nekamo bez da sam siguran da mu nema spasa i da se osobni podaci na njemu ne mogu izvući. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4684 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Ako su ti podaci bitni, onda se takvi diskovi ne šalju na garanciju. Inaće se podaci u velikom broju slučaja izvuči, samo je stvar da li je to tebi prihvatljivo ili ne
![]() |
#4685 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Tako je, ako zelis biti 100% siguran da ti podatci s tog diska nesmiju nikako "procurit" (premda nije da se netko bas iskljucivo bavi time na reklamaciji) onda taj disk "zdrobis" i bacis a ti kupis novi i vozi dalje.
![]() |
#4686 |
Premium
|
Divno, znači ne moram gledati garanciju na novom disku 🤦🏼*♂️ Nije da skrivam nešto posebno, hrpa dokumenata, dokumenacije i obiteljskih slika. Svejedno, ne bih volio da netko dođe do toga. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4687 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() So ovoga niko nece spasit podatke, cak ni CSI ![]() https://www.youtube.com/watch?v=4MGGaWyBaYM
![]() |
![]() |
#4689 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Disk koji je krepao možeš poslati firmi koja se bavi recoveryem ako su ti bitni podaci, jest da košta, ali je velika šansa da će ih spasiti. Što se inače tiče diskova pod garancijom obavezno ih enkriptiram, svaki sa svojom šifrom tako da ih u slučaju RMA mogu vratiti bez straha za podatke. Današnji procesori su praktički transparentni za AES i nemaju neki performance hit, pogotovo kad se radi o pločastim diskovima pa zašto ih ne enkriptirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4691 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Synologyeva nativna enkripcija ima ograničenja u vidu puno kraćih imena fileova/patha i snapshoti se ne mogu pregledavati, a zezati se nekim 3rd party rješenjima nije uvijek praktično.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4692 |
Premium
|
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk
Imam vijest, recimo dobru za moje psihičko stanje, manje dobru za novčanik :-) Disk mi više nije pod garancijom, tako da ne moram previše razbijati glavu, pravac trgovina. S obzirom na loše iskustvo sa IronWolf-om (3 TB), da li mogu sa drugim IronWolfom koji radi upariti WD ili Synology disk od 4 TB? BTW da li je disk moglo zeznuti što mi NAS služi i kao NVR pa kamere stalno snimaju na disk? Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Zero Cool ZG. Danas u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4693 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mozes upariti koji god disk hoces, koje god velicine bio. Davnih dana sam upgrejdao 2x4TB Ironwolfe na 2x14TB Toshibe. Jedan po jedan mijenjao, pricekas rebuild i sve bude ok. Kad oba diska promjenis (jednog dana, ne moras odmah oba kupovati) imati ces puni kapacitet na raspolaganju.
![]() |
![]() |
|
|