|
![]() |
#391 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Polako ali sigurno ce svi koji koriste “sigurne” alternative postati sumnjiviji od onih koje koriste tehnologiju koja nudi besplatno sve osobne podatke kao sto je google,meta i slično. Čak i obični građani gledaju čudno kad kažeš da nemaš društvene mreže. U bliskoj budućnosti je neminovan digitalni nacizam koji će isprati mozgove naroda koji su ionako već dobrano isprani s raznoraznim medijskim naslovima i tekstovima te se više ne razlučuje istina od laži. Tvrtka dobije kaznu od 30mil€ za “curenje” podataka na kojima su zaradili 200mil€. Kazalište. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Jučer u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Opa kolega nisam znao da ste s one strane medalje ![]() ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Problem s tim messenger aplikacijama je što te krug ljudi uvuče u njih. Tako mi je prvi došao viber pa onda whatsapp. "Morao" sam instalirati WA zbog jednog specijalca i sada mi se tamo uvalila hrpa ljudi. Behaving as designed. Da se mene pita, ja bih se prešaltao na simplex, ali onda bih ispao izopačen kao kolega izopćeni ![]() Što se tiče socijalnih mreža, nisam njih nikada niti počeo koristiti, ali treba postaviti pitanje: što su točno socijalne mreže? Youtube? Da. LinkedIn? Da. Na prethodnom makar nemam gotovo nikakvih privatnih podataka (namjerno stavljenih, pitanje šta su o meni sve skupili) a za potonji bih baš volio znati koliki postotak korisnika, osim influencera ima bilo kakvu korist od korištenja istog.
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Telegram se isto kao i većina ostalih okreće ovisno o tome kak vjetar puše. ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Telegramu vjerujem koliko i AP te njegovoj širokoj, raznobojnoj lepezi analnih uvlakača. Mislim da na tom polju jedino se takvim nekim rješenjima kao SimpleX može vjerovati, uz određeni tradeoff.
![]() |
#398 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Reče on, i onda doda: Citiraj:
![]() Znaš da postoji SMS, MMS i RCS? Nema reklama, SMS si siguran da svi primaju, RCS mislim da vidiš odmah da li prima ili ne. Nema reklama niti jedan. To je uvijek bio dobar odgovor kada naiđe problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Ima ona slavna izreka: “daj mi 5-6 rečenica najpoštenijeg čovjeka na svijetu i ja ću vam dati razlog da ga objesite” Nažalost ne možemo vjerovati raznim institucijama što državnim što privatnim jer se nebrojeno puta otkrilo curenje i zloupotreba osobnih podataka prvenstveno u korporativnom sektoru. Prirodno je da ljudi budu skeptični i sumnjičavi posebno jer im ništa ne da naslutiti niti im se daju ikakve garancije da će biti bolje u budućnosti. Niti im se mogu dati bilo kakve garancije. Jedino je sigurno da će se o nama skupljati i pohranjivati još više podataka te da će to biti osigurano zakonom. A gdje će sve ti podaci završiti, privremeno ili trajno? I što će sve s njima moći napraviti oni koji budu u posjedu? Može li se to uopće predvidjeti? Citiraj:
![]() Woke mode off |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Premium
|
Znati i shvacati nije isto ![]() Citiraj:
Skuzio i sam 1 minutu nakon posta ![]() ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ako je program open source kao Signal onda se može u kodu vidjeti kako se generiraju i razmjenjuju ključevi za komunikaciju. Ako je protokol pravilno implementiran, a po auditima izgleda da jest, onda nema veze što Signal čuva ili ne čuva na svojim serverima jer je privatni ključ za dekripciju isključivo na tvom uređaju i Signal ne može dekriptirati sadržaj tvojih poruka na svojim serverima. Primjerice ako se dopisujemo preko Gmaila, ali koristimo PGP, onda je sasvim nebitno što Google može čitati te mailove, kad iz njih nema ništa osim nekih žvrljotina koje postaju plaintext tek kad ih moj ili tvoj e-mail klijent dekriptira ključem koji Google nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koncept Tomek, je da vodiš toliko zanimljiv život da tebe osobno neće nitko nikad, pa makar bilo 1000 dimenzija i paralelnih stvarnosti sa apsolutno svim mogućnostima i varijantama u svemiru i podsvemirima, u nijednom tebe neće nitko nikad prisluškivati/čitati što pišeš od službenih organa. Kada bi se to desilo svemir bi se samouništio. Zbog toga nisi svjestan što se dešava oko tebe. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovaj prvi dio si pogodio - preferiram dosadan i miran zivot bez nepotrebnih turbulencija, one me ionako nadu ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|