|
![]() |
#2224 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Može i Pro, pa onda OOShutup alatku upotrijebiš. Ili skines W11 LTSC .iso s Massgrave-a, minimalna količina bloatware-a. Nemoraš ni key kupovat ak buš išel na Pro verziju. Zadnje izmijenjeno od: kopija. 09.08.2025. u 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Skineš win11 pro iso s Microsoft stranice. Pomoću rufusa napraviš bootabilni USB - Rufus ti omogućava da pogasiš hrpu stvari već prilikom kreacije usb-a. U samoj 11ici možeš i sam uninstallirat edge, one drive i ostale pi*darije jer smo u EU pa imamo tu slobodu za razliku od ostatka svijeta. Možeš dalje pogasiti pi*darije pomoću winaero tweakera ili nečeg drugog da ne drljaš ručno po registryu. Key kupiš za 1-2 eura.. ja sam usporedio cijene na allkeyshopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
LOL, će da rješe sa TPM 2.1 ili 3.0: Despite requiring Secure Boot, Battlefield 6 already has cheaters |
![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Moguće da je do sada prisluškivanje taskbar search bilo limitirano pa su odlučili to unaprijediti. Kada gradiš spyware stvarno nema smisla da se dopusti da protok podataka ne bude maksimiziran.
![]() |
#2232 | |
Premium
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Generalno mi se sviđa, pa krenuo sa jednim računalom, ali... Pobogu, verzija 24h2, znači zadnja, aktivirano, update svi mogući i nemogući što je windows update nudio, sve instalirano. I onda se pojavi neki kumulativni update koji se ne želi instalirati, mislim da je windows11.0-kb5043080, probao ručno isto...još nudi reinstalaciju windowsa za oporavak? Igram se sada, u pitanju je pro/enterprise. sfc /scannow uvijek javi grešku i kao da je popravio. Svašta nešto. ![]() Vidjet ću hoće li "popraviti", a bome ću probati i drugi .iso ako ovo ne uspije. edit : evo popravljeno je sa "verzijom za popravak", kreirao je windows_old to sam obrisao. Sve je ostalo isto, čak je i u domeni ostao i sve postavke su tu, vidjet ću kak će se na ostalima ponašati Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 14.08.2025. u 14:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | |
Premium
|
Citiraj:
FFS....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
..or taking a shit. Al nek sam ja lud koji planiram ostat na win10. Salu na stranu, u kojem pravcu idu, treba ozbiljno razmisljat o alternativama sa custom windowsima. Linux nije rjesenje kad mi na njemu nista od softwarea ne radi. Ili Win10 IoT Enterprise LTSC. Al hajd budi pametan.
![]() |
#2236 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Premium
|
Citiraj:
Tak glup nebres biti. Ja sam odrastao sa "nece netko drugi za tebe misliti tomek" i tu dolazimo do srzi problematike. Kad netko drugi za tebe pocne misliti , ti jos manje razmisljas, mozak trune i covjecanstvo time ide dugorocno u 3pm (trenutno je na 2pm). Ljudski mozak da bi se razvijao mora nekaj delat, ne samo ljencarit. E sad - dali bi bilo fora da dajes glasovne komande racunalu ko u Star Treku? Why not , pogotovo za starije osobe kojima nejde tipkanje. Ali zamjena glasovne kontrole za unos tipkovnicom i misem kao primarnim suceljem...neznam...nekako mi se ne svida bas buducnost u kojoj ce AI misliti za nas i u kojima cemo imati manje kontrole nad onime sto radimo. Vidli bumo za 20 godina kak ce se stvari razvijat...ja samo znam da cu se kao stari prdonja tad vjerojatno i dalje drzat Thinkpada sa fizickom tipkovnicom i gonit neki Linux ili BSD gore ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=_gMJNQ3yWNE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Registered User
|
3DSMAX Corona render Vray (samo standalone sto je useless) Autocad Architect Simplygon Substance Painter Adobe Indesign Adobe Photoshop Lightroom SketchUp Revit Forest pack, railclone ili bilo sta od ITOOSOFT Ovo je ono sto mi prvo pada na pamet jer nam se svaki dan vrti. Prije nego sto napises "ima alternativa za X", ne postoji alternativa kada ti klijent posalje projekat koji je radjen u nekim od tih programa. Ja sam bio davno Corel guy za photoshop i za PS imas more alternativa, ali mainstream koristi Adobe PS. Nemam ja koristi od Corela kada ne koristi iste alate kao adobe. Ne samo to, moras pratiti najnovije verzije koje koriste klijenti. Obicni color grading nece raditi ak ose verzije puno razlikuju. Evo kolega neki dan na MacBook Pro nije mogao otvoriti klijentov dokument jer je exportovan u novijem indesignu. Ali evo, neka preko nocu svi ti nabrojani programi postanu Linux nativni, postoji more skripti koje nam olaksavaju život koje ne bi radile na Linuxu. Cak imamo problem sa kompatibilitetom kada izmodeliram recimo objekat u Autocad Archicadu pa ga ubaci u 3DSMAX da dalje radim. Ista ih kompanija pravi, Autodesk, ali geometrija se u maxu raspada. Koliko god CAD bio laksi i logicniji za modeliranje, odbijam raditi u njemu jer znam da ce me u maxu napatiti. Sad dodaj tome Linux. Sto se mene tice, sutra bi presao na ZASTAVA OS. Ali na zalost trziste odredi standrad.
![]() |
#2242 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Mislim da će za većinu korisnika možda biti jednostavnije nakon instalacije pokrenuti Talon, koji makne sve to (doduše nema nivo customizacije kao ova metoda). Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 19:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Doduše isprobam. Fala. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 19:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Promo, relativno sam uvjeren da bi se pojedine aplikacije mogle upogoniti u wine/proton koji je puno napredovao, ali kada pričamo o takvoj hrpi aplikacija za profesionalno korištenje, linux nema pretjeranog smisla.
![]() |
#2246 |
Registered User
|
Kada meni windows ostane samo za zabavu, tada windows leti iz mog zivota. Do tada na zalos, ove AI pizdarije inspirisane filmovima mi valja trpiti.
![]() |
#2248 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Dy2b65nMFDM?si=KrLQuExmrvpTAfmY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe> EDIT: kad bude fixano ovo sa yt videima? uglavnom, novi feature drop u release preview: https://www.youtube.com/watch?v=Dy2b65nMFDM
![]() |
#2249 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
I napokon su pustili dark mode za file operation dijaloge: Enabling Dark Theme for File Operation Dialogs in Windows 11 https://winaero.com/enabling-dark-th...in-windows-11/
![]() |
|
|