Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2025., 16:51   #3061
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam npr na iskonu migrirao sa vdsl-a na optiku nije se promijenilo nista. Probaj pitat , ne kosta nista
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2025., 16:53   #3062
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Ma pitao sam,ali mi lik odgovori da nemam optiku,pa nemam je da,necu platit prikljucak bezveze nema veze rijesit ce se to
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2025., 17:14   #3063
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

A1 - ex Vip (Optika)

Nisam shvatio. Da li imas opciju optike kod A1 ili kod nekog drugog? Ja nisam platio nikakav prikljucak, samo sam zatrazio migraciju. Dosli su, provukli s ulice do moje kuce, prekopali rub dvorista, dovukli opticki do kutije na fasadi gdje je bio dsl, onda je dosao iskon(ustvari ht je je ista firma) i provukli pazljivo kroz buzire so routera. Nisam platio nista i ne placam vecu cijenu nego na dsl-u. Ako ti Ht ili Telemach nudi, potpisi s njima i cijena je slična kao kod A1, prikljucak ne placas. Ako imas opciju prelaska na optiku sa A1 adsl na A1 optiku, onda ne bi trebao placati nista. Idi kod onoga tko ti je povoljniji i tko ti moze osigurati optiku bez svemirskih naknada.
Staro 12.08.2025., 17:16   #3064
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
pa mogu birat t com,a1,telemach...sta ja znam...

imam obican internet adsl

RUNE mi je dostuupan za optiku
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2025., 17:18   #3065
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

A1 - ex Vip (Optika)

Tkogod ti je dostupan za optiku, uzmi. Usporedi cijene i uzmi najboljeg ili najpovoljnijeg,po zelji. Za RUNE na njihovom webu pise da kosta 99€ prikljucak, ne znam jel to bez ugovora ili sto. Treba se raspitati. Ako ti samo oni nude prikljucak, a nitko drugi onda ces morati platiti RUNE i uzet najpovoljnijeg ponuđača za net. Ako ti je net bitan, a danas stvarno jest, ja bih ustedio, platio prikljucak i uzeo najpovoljnijeg.
U ovom slucaju za 300/150 slicni su a1 i iskon (a1 cak ima akciju 12.70 12 mjeseci ostalo oko 26-27€.. Telemach je 22.90 ali ako nije njihova optika onda 26-27€.
Racun ostaje isti samo ako migriras na optiku kod istog operatera. Recimo da A1 ima svoju optiku kod tebe pa zatrazis migraciju sa dsl-a na optiku.
Ja sam ostao na iskonu jer je u sklopu ht-a koji je jedini nudio da dovede optiku do kuce i moje veleselo ima ht tehnicare pa ako nesto ne stima brzo rjesavaju problem a i cijena mi nije losa za 300-150

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 12.08.2025. u 17:39.
Staro 12.08.2025., 18:52   #3066
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Koliko sam vidio po netu Rune ne naplaćuje više tih 100€. Malo je blesavo da prvom naplate, a drugima onda ne. Budem osobno vidio hoće li se sjetiti poslati neku uplatnicu.

Kod njih ako se uzme optika ne mora se uzeti i njihov Fibranet. Imate 90 dana da se potpiše ugovor sa njihovim partnerima (svi relevantni).
Ukoliko se to ne napravi penal je cca 300€.

Uglavnom, A1 preko njih daje sve pogodnosti koje ima navedene na netu (konzum bon, otplate penala, 12mj u pol cijene, uređaji po 9 €.. itd), Telemach djelomično (piše "do 9 mj", ali nudili su manje, ne sjećam se 3 ili 6 mj za 1 euro), t - com mi nije ponudio nikakvu pogodnost.
A1 nudi Giganet 2/1 dok telemach samo 1/500 preko Rune-a.

Što se tiče 2/1 to još potvrdim jer su A1 sfušali instalaciju pa donjeli gigabit opremu za 2/1.... Ne samo da je ONT od Runea 1 gigabit, nego i router koji su donjeli U92 je isto 1 gigabit ethernet....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 12.08.2025. u 19:02.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2025., 18:56   #3067
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Meni u zgradu uskoro dolazi Rune. Sada imamo A1/Bnet kabelsku.
Pretpostavljam da me A1 neće "sam" prebaciti na optiku i to još od Runea?

Zanimljivo, izvođač Runea je Geberung, naši i strani radnici.
Navlače kabele po ulici u kanalizaciji.

Iskreno, nije mi ni cilj, jer imam A1 Cam modul.
Staro 12.08.2025., 19:01   #3068
NightWalker
Registered User
Moj komp

NightWalker's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Meni u zgradu uskoro dolazi Rune. Sada imamo A1/Bnet kabelsku.
Pretpostavljam da me A1 neće "sam" prebaciti na optiku i to još od Runea?

Zanimljivo, izvođač Runea je Geberung, naši i strani radnici.
Navlače kabele po ulici u kanalizaciji.

Iskreno, nije mi ni cilj, jer imam A1 Cam modul.
Nece te prebacit, nije im u interesu prebacit te sa svoje infrastrukture na tuđu gdje moraju još plaćat najam, jedino ako ti inzistiraš naravno
NightWalker je online   Reply With Quote
Staro 12.08.2025., 21:00   #3069
dxer
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Nakon 3 tjedna natezanja sa A1 podrškom u svezi problema za ZTE modemom/routerom koji znači ne omogućava komunikaciju uređaja u lokalnoj mreži, odlučim se kupiti svoj router sa 2Gbps i zatražiti prebacivanje modema u Bridge mod.
Napomena da u kući imamo i njihova 3 IPTV prijemnika, telefon nemamo.

I zove mene sada tehničar i počne spiku da to nažalost ne može tako !?!?!? Može, ali moram otkazati IPTV uslugu jer stvar ne može funkcionirati jer bla bla bla bla. Eventualno može, ali smao preko aplikacija na TV-u, ali ne može preko tih prijemnika.
Ja kažem da ne želim kompletno da moj uređaj zamijeni njihov, nego samo bridge mode, ali kaže ne može tj. može ako me vrate na 1 Gbps, ali trenutno konfiguracija njihove mreže na 2Gbps to ne može omogućiti.

I sad mi ne preostaje ništa nego pokušati vratiti taj router koji sam već raspakirao jer mi to očito ništa ne znači.

Jedino bih molio ekipu koja se kuži više od mene u te mreže, mogu li ja ipak nekako iskoristiti taj router i ipak na njega sve prebaciti da bi meni normalno uređaji komunicirali u lokalnoj mreži, ali i da imam pristup nekim uređajima i iz vanjske mobilne mreže. Postoji li neka shema da bi to funkcioniralo i kako točno.
Trenutno ta novi router je u drugom subnetu. kako to složiti da bi ipak stvar funkcionirala, bar da probam.

Hvala unaprijed na svakom savjetu !
dxer je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno