|
![]() |
#3781 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Iskreno, mene bi bilo strah na nevidjeno dat te novce, jer npr razer, logitech, roccat, asus... koje su vecinom izlozene po centrima i oko 200€ nijedna mi nije ostavila dojam da vredi tih novaca kad je usporedim sa jednim malim Whitesharkom, sto je apsurdno.. Ok PBT tipke ce nadzivit ABS i to je to... Jos mi se onda vise svidja prica gdi sam sve slazes, al skup je to sport, da ja sad narucujem 3-4 seta switcheva dok ne ubodem koji mi je ok i di je tu ostalo...
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3782 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Pa zgodno je to ko hobi, šta ti ne paše prodaš... I uvijek si možeš naručiti ovako nešto: https://monsgeek.eu/products/16-key-...mWYj2zVE&gQT=1 Meni je sve to skupa fora, iako sam osobno na staroj Redragon mebranskoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3783 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Dobro, kao hobi je ok ![]() Ovi testeri su po meni samo za u grubo da vidis switch... Jedan primjer, za probu sam samo stavio jedan O ring, na tipkovnicu.... i... udaram tipku.... pa udaram ovu bez O ringa... reko pa to nema nikakve razlike... E, ali kad sam ih sve promjenio, razlika u osjecaju ogromna, pogotovo to smanjenje hoda tipki je trazilo privikavanje iz pocetka.. To su igre bez granica ![]() Ali hocu reci, da se sad nakon ove ultra budget mehanicke nebi vise vratio na scissor membransku, a da ne kazem obicnu membransku :S Zapravo hocu ohrabriti ljude koji kupuju te ultra jeftine membranske tipkovnice, da zapravo mehanicke ne moraju biti superskupe, a daleko su ugodnije za tipkanje.. Evo, mene je navukla da vjezbam slijepo tipkanje ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Momci, trebam sljedeće. 60-80% tipkovnicu, mehaničku, bežićnu, da se može spojiti na BT i USB u isto vrijeme (koristio bi ju kao službenu + za privatni PC) ali da ima veliki enter. Do nekih 150EUR, da se može u RH kupiti danas. https://www.keychron.com/collections...ds-collections Sve mi se tu sviđa, ali nema veliki enter nigdje. Ovo mi je favorit: https://www.keychron.com/collections...nical-keyboard Mogu Keychron kupiti u RH a da ima veliki enter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Ima ih koliko vidim. https://www.nabava.net/search.php?q=keychron+iso |
![]() |
![]() |
![]() |
#3786 |
Premium
|
Naručeno, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
Premium
|
Keychron K8 Max, na ekupi. 130EUR s popustom. Čini se ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3790 |
Premium
|
Ma biti će ok. Nakon 10 godina mi krepala moja Logitech, pa nek se nađe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3791 |
Premium
|
Stigla. Spojio, radi BT na laptopu i USB na kompu, switch traje 2 sekunde. Na prvi dojam, tipkovnica ima 3kg. ![]() Tenk od tipkovnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3793 |
Premium
|
Pošteno. ![]() To ako padne na prste, ode prst. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3795 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pitanjce za znalce. Imam logitech g413 tkl se tipkušu i smeta mi ajmoreći prebrza reakcija na dodir tipke. Navikao sam se na slim tipkovnice s membranom koju treba stisnut da "proradi" dok na ovoj samo takneš i vec proradi. Konkretno,u cs2 peekanje iza zidova je malo tricky jer izađem previše radi navike stiskanja obicne tipkuše. Ne odgovara mi nimalo,postoji li mozda neka softwareska opcija da tipka reagira kad ju stisnem do kraja kao na membrani a ne čim ju stisnem ? Ili da ponovo uzmem slim membransku tipkovnicu? Ova mi se sviđa radi pisanja / tipkanja pa je ideja bila da se koristi za sve. Uzeo sam ju bas zato sto po review-ovima ima najsporiji odziv na dodir 1.9mm u odnosu na druge,ali svejedno prebrzo ![]() Vidim da keychron ima razne modele cak i pise na nekim stranicama da postoje switchevi za njih koji ne reagiraju odmah nego bas na pritisak, moze preporuka nekoga tko je probao takvu tipkovnicu i koje switcheve? Nešto se piše o Keychron Low Profile Gateron MX switch - Red da su taman, ima li netko iskustva? Ako je to baš točno ono štoo tražim, čak bih i platio,ali ne daje mi se 150-200€ za neku kao gaming tipkovnicu a na kraju - kita ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 01.08.2025. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3796 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Evo ja pišem na Keychron niskoprofilnoj sa doduše brown switchevima ali nisam gejmao s njome... :/ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3797 |
Premium
|
Mislim da misli da li su naša slova gravirana ili ljepljena na tipkovnicu. Mislim da su gravirana i da svijetle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3798 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ova moja je QWERTY ISO, kratki lijevi shift, veliki enter, na kojoj je cijeli HR layout graviran naknadno. Znači na 8 9 i 0 su * ( i ) ,a nakadno ispod su gravirani ( ) i = to što je naknadno gravirano ne svjetli. Nije mi to nikakav problem, samo pitam jesu li takve sve na našem tržištu ili je Mall ovo uvezao nekako okolo ![]() Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 05.08.2025. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3799 |
Premium
|
Ova akcija traje još nekoliko dana u Svijetu medija: https://www.svijet-medija.hr/art/tip...srebrna/126637 Možda nekome bude interesantno. Za slučaj da želim kvalitetni print naših dijakritika na keycapsima, gdje to radim? @Momistake Tvoja K8 ima brown ili banana switcheve? Zadnje izmijenjeno od: stef. 05.08.2025. u 22:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3800 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
https://skvorc-info.hr/ - tamo (na staroj lokaciji preko puta Konzuma u Botincu) sam prije par godina radio dotisak na non backlit tipkovnice laptopa (vjerojatno sitotisak tehnikom ali nisam pitao), uglavnom, otisak je bio uredan i čist, font kao i originalni, a otisnuta slova su držala kod mene više od godinu dana bez tragova korištenja. https://zonatampona.hr/lasersko-graviranje/ (nije ih lako za naći, ali ak se odlučiš otići, objasnim kako do njih), tamo sam radio lasersko graviranje na backlit tipkovnice ThinkPada, ako imaš jednu tipkovnicu odrade odmah, ako imaš više komada kako se dogovorite. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3801 |
Premium
|
Kak ispadne lasersko graviranje? Naišao sam na zanimljivu diskusiju vezano za PBT capse: https://groups.google.com/g/atxhs-discuss/c/notVXyu-dxo Zadnje izmijenjeno od: stef. Jučer u 10:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3802 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Evo kak je ispalo na T14s Backlit razina 1 ![]() Backlit razina 2 ![]() EDIT: Nisam htio da mi graviraju sve znakove koji inače dolaze na HR tipkovnicama nego samo 10-ak meni bitnih (napominjem samo da se ne pitate zašto neki nedostaju). Zadnje izmijenjeno od: bertone. Jučer u 11:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3803 |
Premium
|
@bertone Izgleda ko tvornički. Danas pokupio K8/keychron super brown ... gateron brown na "jeftinoj" Coolermaster CK550 su mi taktilniji. Bolje se osjeća otpor i trenutak kad se switch aktivira pod jagodicom prsta. Na K8 ko da su dampani/prigušeni/previše podmazani ![]() Otisak HR dijakritika (preko ISO UK) izgleda dobro odrađen. Vjv budem uzeo i nešto taktilnije u banana varijanti, možda full size V6. Ova bude za ured. Zadnje izmijenjeno od: stef. Danas u 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3804 | |
Premium
|
Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! )
Citiraj:
Uzeo sam ju za gaming ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3805 |
Premium
|
K8 Max kod mene, ukratko, neću više nikada kupiti ništa drugo nego Keychron i/ili nešto na toj ili višoj razini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3806 |
Premium
|
Ja nemam primjedbu na hardver, nego na switcheve. Ako/kad mi dozlogrde, stavim gore obične ne-podmazane gaterone. Jednom sam podmazivao switcheve na IBM-ovoj tipkovnici u vlastitoj režiji, dobio sam isti rezultat ... to da su izgubili taktilnost. EDIT: Naručio i V6 (Gateron Jupiter Banana), pa napišem osvrt sljedeći tjedan. Na CM550 mi je otišao USB kabel, prekida svako malo, pa dok ga čekam sam se raspištoljio malo ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. Danas u 09:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3807 |
Premium
|
Jasno, da. Meni to ne smeta, prvo iskustvo s pravom mehaničkom mi je ovo, meni to baš odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|