|
![]() |
#82231 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Mda ali ta knock se lako dogodi kada napucaš gas dok je temperatura usisa jako visoka. U kreni-stani gužvama po onim sunjarama od prije par dana usis mi bude po 60-70 stupnjeva. Opalim po gasu a on detektira knock i povuče kut paljenja (vidi se na OBDu). Auto kao da izgubi pola snage. Sa dignutom haubom se ponekad i čuje taj knock kao neki “tik” zvuk. Meho potvrdio, isprovocirao ga je. Sad sam ovom stotkom se to ne događa. Knock ne mogu isprovocirati a kut paljenja više ne povlači kao prije kod napucanog gasa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82233 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#82234 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve je to u vašim glavama. ![]() ![]() ![]() p.s zna netko koliko ciosu treba da se jave za odvoz auta? 02.07. sam prijavio clio za odvoz do sada ni bu ni be. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82235 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Kakav idiotizam? Žmigavac se vidi 10 puta bolje, i gasi se samo pozicija/dnevno svjetlo, ne i kratko ako je isto upaljeno. To je sve samo na led dnevnim svjetlima, naravno ne na svim.
![]() |
#82236 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, jako je zgodno kada u totalnom mraku ostaneš bez svjetla fara jer si upalio žmigavac...
![]() |
#82237 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To nije svjetlo, to je drl. Kratka svjetla se ne gase, to bi bilo glupo. Osim ako se vozis po mraku sa drl-om, onda nemam komentara ![]() Meni je taj feature cak i zgodan jer kad se ugasi drl taj zmigavac je onda ko saka u oko, moras biti slijep da ga ne skuzis.
![]() |
![]() |
#82238 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dok sam prilazio ZG, u koloni za Demerje, vidio sam uz cestu spaljenu travu i zaključio da je tu izgorio neki auto. U mozgu su mi se odmah generirala tri slova - BMW. ![]()
![]() |
#82239 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#82240 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#82241 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Realno, cak i sa upaljenim dnevnim svjetlima se skroz fino vidi kada netko da zmigavac, i to sa svih strana... Nije da ima duga svjetla upaljena pa da ne vidis prst pred nosom... To su samo fensi smensi piz*darije koje realno nicem ne sluze...
![]() |
![]() |
#82242 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#82243 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Auti to već imaju više od 10 godina. A sad ispada kao da je nešto full novo.
![]() |
![]() |
#82244 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I realno, kad je nisko sunce dobro da ista vidis, a kamoli tek auto koji ti dolazi u susret... Tu se spustaju sjenila, nabijaju najtamnije suncane naocale da uopce vidis kud vozis... Pa si automatski i pazljiviji... ![]()
![]() |
![]() |
#82247 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82252 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82257 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Previše generlizirate i izvrčete stvari. Kad je benzinac u pitanju, uliti 100 ili 98 u onoga za 95 često ima vidljive koristi, nekad više, nekad manje. Druga je sad stvar šta je taj sport skuplji ili se radi o specifičnom motoru pa iz nekog razloga ne smiješ / nije poželjno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82258 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kako ne :D "Mazda Created An LED Turn Signal That Beats Like A Human Heart" https://www.carscoops.com/wp-content...n-Signal-2.gif
![]() |
![]() |
#82260 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
10+ godina sam vozio atmosferskog sepeta na INA/Tifon 98. Bilo je 10-15kn ibera na tanku, BMK. Onda su prije 2-3 godine cijene goriva podivljale pa sam počeo točiti 95. Prošle godine u BB garaži Hrvoje spoji auto na dijagnostiku, vidi temperaturu usisa, opali po gasu par puta, pogleda me i veli: “počeo si točiti 95-icu?” I onda… “gle ovo, slušaj ovo…. to se ne događa na 100 oktana…” Ugl. mislim da ću ubuduće na ljetnim temperaturama točiti stotku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|