|
|||||||||||
|
|
#82231 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Mda ali ta knock se lako dogodi kada napucaš gas dok je temperatura usisa jako visoka. U kreni-stani gužvama po onim sunjarama od prije par dana usis mi bude po 60-70 stupnjeva. Opalim po gasu a on detektira knock i povuče kut paljenja (vidi se na OBDu). Auto kao da izgubi pola snage. Sa dignutom haubom se ponekad i čuje taj knock kao neki “tik” zvuk. Meho potvrdio, isprovocirao ga je. Sad sam ovom stotkom se to ne događa. Knock ne mogu isprovocirati a kut paljenja više ne povlači kao prije kod napucanog gasa. |
|
|
|
|
|
|
#82233 | ||
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#82234 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve je to u vašim glavama. Aditiv samo radi zdravlja motora i dpfa, a ostalo nikikkeve razlike nema, NIKIKIEVE! Točio sam i ja prije premium dok je bila ista cijena, a sada fakat ne želim dati te pare. p.s zna netko koliko ciosu treba da se jave za odvoz auta? 02.07. sam prijavio clio za odvoz do sada ni bu ni be. |
|
|
|
|
|
#82235 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Kakav idiotizam? Žmigavac se vidi 10 puta bolje, i gasi se samo pozicija/dnevno svjetlo, ne i kratko ako je isto upaljeno. To je sve samo na led dnevnim svjetlima, naravno ne na svim.
|
|
|
#82236 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, jako je zgodno kada u totalnom mraku ostaneš bez svjetla fara jer si upalio žmigavac...
|
|
|
#82237 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To nije svjetlo, to je drl. Kratka svjetla se ne gase, to bi bilo glupo. Osim ako se vozis po mraku sa drl-om, onda nemam komentara ![]() Meni je taj feature cak i zgodan jer kad se ugasi drl taj zmigavac je onda ko saka u oko, moras biti slijep da ga ne skuzis.
|
|
|
|
#82238 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dok sam prilazio ZG, u koloni za Demerje, vidio sam uz cestu spaljenu travu i zaključio da je tu izgorio neki auto. U mozgu su mi se odmah generirala tri slova - BMW. ![]()
|
|
|
#82239 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#82240 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
#82241 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Realno, cak i sa upaljenim dnevnim svjetlima se skroz fino vidi kada netko da zmigavac, i to sa svih strana... Nije da ima duga svjetla upaljena pa da ne vidis prst pred nosom... To su samo fensi smensi piz*darije koje realno nicem ne sluze...
|
|
|
|
#82242 | ||
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#82243 | |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Auti to već imaju više od 10 godina. A sad ispada kao da je nešto full novo.
|
|
|
|
#82244 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Sve se normalno vidi u sa upaljenim svjetlima... A ovo sa gledanjem prema suncu je tek budalastina jer taj zuti zmigavac uz zuto/narancasto nisko sunce u pozadini tek neces vidjeti... Ali bijelo svjetlo hoces, ovako kad ugasi jedno svjetlo izgleda ko da ti je neki motor u daljini...I realno, kad je nisko sunce dobro da ista vidis, a kamoli tek auto koji ti dolazi u susret... Tu se spustaju sjenila, nabijaju najtamnije suncane naocale da uopce vidis kud vozis... Pa si automatski i pazljiviji... ![]()
|
|
|
|
#82247 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#82252 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
|
|
|
|
|
|
#82257 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Previše generlizirate i izvrčete stvari. Kad je benzinac u pitanju, uliti 100 ili 98 u onoga za 95 često ima vidljive koristi, nekad više, nekad manje. Druga je sad stvar šta je taj sport skuplji ili se radi o specifičnom motoru pa iz nekog razloga ne smiješ / nije poželjno. |
|
|
|
|
|
#82258 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kako ne ![]() "Mazda Created An LED Turn Signal That Beats Like A Human Heart" https://www.carscoops.com/wp-content...n-Signal-2.gif
|
|
|
|
#82260 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
10+ godina sam vozio atmosferskog sepeta na INA/Tifon 98. Bilo je 10-15kn ibera na tanku, BMK. Onda su prije 2-3 godine cijene goriva podivljale pa sam počeo točiti 95. Prošle godine u BB garaži Hrvoje spoji auto na dijagnostiku, vidi temperaturu usisa, opali po gasu par puta, pogleda me i veli: “počeo si točiti 95-icu?” I onda… “gle ovo, slušaj ovo…. to se ne događa na 100 oktana…” Ugl. mislim da ću ubuduće na ljetnim temperaturama točiti stotku. |
|
|
|
|
![]() |
|
|