Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2025., 11:48   #4351
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004

Zadnje izmijenjeno od: strikoo. 05.06.2025. u 13:49.
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2025., 12:42   #4352
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo čisto kao malo humoristično i ajde korisno.

Evo još malo zabave za mase

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 05.06.2025. u 13:05.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2025., 22:26   #4353
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Malo porazavajucih podataka od danas

IMG-4794

Endo mi prosle godine nije htjela dati nikakva pomagala kako je žena taman zatrudnila pa nije htjela dati ništa radi kozmetike, kad već plivači rade…budem ju pingao da vidim kaj veli na ovo
Staro 27.06.2025., 06:54   #4354
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Gdje si radio test? Bayer?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2025., 09:35   #4355
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Croatia na Vukovarskoj, doplacen test i estro na sistematski od firme
Staro 27.06.2025., 16:58   #4356
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Uf, u podrumu.

Koma, izvadi si i slobodni testosteron, to kažu da je bitniji podatak.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2025., 10:50   #4357
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Uf, u podrumu.

Koma, izvadi si i slobodni testosteron, to kažu da je bitniji podatak.
70€ i ne rade nalaz interno nego šalju vanjskom na analizu, vjerojatno bude me endo poslala na detaljni nalaz.

Uploadao sam nalaze jos od 2020., 21., 23. Na Chat gpt i Gemini i po oboma je glavni krivac inzulinska osjetljivost, tj manjak osjetljivosti na ins. A nizak test je downstream
Staro 28.06.2025., 12:26   #4358
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kako god, u k si.

Ja sam prošle godine bio na 13 ukupni i 277 slobodni. Osjećao sam loše kao da sam za mirovinu, spreman da me stave u barku i puste da otploviti u suton i da se ne vratim.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2025., 16:54   #4359
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
70€ i ne rade nalaz interno nego šalju vanjskom na analizu, vjerojatno bude me endo poslala na detaljni nalaz.

Uploadao sam nalaze jos od 2020., 21., 23. Na Chat gpt i Gemini i po oboma je glavni krivac inzulinska osjetljivost, tj manjak osjetljivosti na ins. A nizak test je downstream
Ne shvaćam, kako je inzulinska rezistencija odgovorna za niski testosteron?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2025., 20:00   #4360
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Kako god, u k si.

Ja sam prošle godine bio na 13 ukupni i 277 slobodni. Osjećao sam loše kao da sam za mirovinu, spreman da me stave u barku i puste da otploviti u suton i da se ne vratim.
I meni je tak…

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ne shvaćam, kako je inzulinska rezistencija odgovorna za niski testosteron?
Pojasnio mi je to otprilike kao mehanizam visokog estrogena -> ako je estrogen visoko nema potrebe proizvodit testosteron da bi aromatizirao u estro

A visok inzulin radi rezistencije valjda krši SHBG, pa kad fali SHBG nema potrebe da se stvara test jer ga ništa ne veže na sebe…
Staro 28.06.2025., 21:31   #4361
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
90 dana meso + jaja + voda uz 16/8 vremenski ograničeno hranjenje i bit ćeš osjetljiv na inzulin kao beba. Nakon toga uvesti ostalo po malo bez "junk food" i sranja iz dućana. Jesti cjelovitu hranu. Bez alkohola, sokova...
Za test dodati cink, d3+k2, bor i magnezij
Ashwagandu da ti snizi kortizol (ako si anksiozan i pod stresom)
Maksimalno se riješiti stresa
Spavati uredno 8-9 sati
Trenirati 3x tjedno
Ponoviti testiranje nakon 6 mjeseci
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2025., 22:33   #4362
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Svaka cast onome tko izdrzi 90 dana samo na mesu, jajima i vodi.

Prolupao bi vec treci, max cetvrti dan.

Treba korigirat prehranu, al ne treba se hranit ko da si u logoru 😁
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2025., 22:54   #4363
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor strikoo Pregled postova
90 dana meso + jaja + voda uz 16/8 vremenski ograničeno hranjenje i bit ćeš osjetljiv na inzulin kao beba. Nakon toga uvesti ostalo po malo bez "junk food" i sranja iz dućana. Jesti cjelovitu hranu. Bez alkohola, sokova...
Spavati uredno 8-9 sati
Trenirati 3x tjedno
Jordan Peterson veli da je najbolji put ka promjeni napraviti onu promjenu koje se možeš držat…rado bi ja okrenuo svoj dnevni raspored naopačke i držao se tako nečeg, al bi uz borbu sa samim sobom vodio i onu sa svim svojim bližnjima i suprugom. Zabrij da ženi koja je 10 sati sa djetetom kojem izbijaju zubi i PMS ju šora kad dođeš s posla kažeš da nebuš jeo njoke s vrhnjem koje je jedva uspjela skuVat radi svoje “dijete”
U isto vrijeme ljudi oko mene jedu i više, bez utega, bez jogginga, pa nemaju problema ko ja…

Promjenit cu neke stvari svakako i dodat Berberine prije velikih obroka a i vidit kaj Endo kaze…
Staro 28.06.2025., 23:54   #4364
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
90 dana meso + jaja + voda uz 16/8

Estrogen se naziva "ženskim" hormonom. Testosteron se naziva "muški" hormon. Ovo nije sasvim točno jer su oboje prisutni u svačijim tijelima. Ali veće količine testosterona obično su prisutne u muškim tijelima. I veće količine estrogena obično su prisutne u ženskim tijelima. Ukoliko poremetimo odnos hormona sa hranom (ili hormonskim terapijama), dolazi do promjena na koje utječu hormoni. Osim što regulira menstrualni ciklus, estrogen utječe na jajnike, jajovode, maternicu, cerviks i rodnicu, mokraćne puteve, srce i krvne žile, kosti, dojke, kožu, kosu, sluznicu, mišiće zdjelice, mozak, plodnost, te stvaranje mlijeka čak i kada žene nisu trudne što dovodi do bakterijskih infekcija i raka dojke.
Stoga, nije ništa čudno kod muškarca koji imaju povišen nivo estrogena, da im počnu rasti grudi. Rak dojke se često smatra nečim što pogađa samo žene, ali i muškarci ga mogu dobiti. Ili kod žena koje su pojele testosteron da imaju problema sa pojačanom dlakavosti i neredovnim menstruacijama. Više razine muških hormona (zvanih androgeni) sprječavaju jajnike da otpuste jajašca, što uzrokuje neredovite menstrualne cikluse.
Poremećaj hormona je osnovni uzrok neplodnosti i kod žena i kod muškaraca.
Osobna odluka svakog pojedinca je da li će promijeniti prehranu ili živjeti sa bolestima.
Trenutno se vodi najsmrtonosniji rat u povijesti čovječanstva između nas i proizvođača hrane. Jedan od osnovnih utjecaja na ljudsko zdravlje je hrana koju jedemo.
Uvjeti i propisi proizvodnje hrane su od zemlje do zemlje različiti i ovise o zakonodavcu i nemogućnosti kontroliranja proizvođača hrane. Što znači da ono što je za neke zemlje pogubno za zdravlje, druge uopće ne obraćaju pažnju.
Razvoj tehnologije diktira proizvodnju i kvalitetu hrane. Primjerice, u stočarstvu se mlijeko krava više ne muze ručno. Danas to rade kompjuterske muzilice koje ne znaju odrediti točan trenutak kada treba prestati sa mužnjom, pa se krave muzu čak i ako nemaju mlijeka u vimenu. To dovodi do pucanja kapilara i upale vimena. Potom se vime zagnoji, pa u mlijeku imamo i krv i gnoj krava (i hormone).
Bakterije koje se nalaze u mlijeku se homogenizacijom usitne, a pasterizacijom se samo omogući da se ne ukiseli. Problem je što tako usitnjene lakše ulaze u naš krvotok.
Pojedinci naglašavaju kako ne piju mlijeko, nego samo jedu sir. Ali sa sirom je situacija puno gora, jer se mlijeko za proizvodnju sira ne homogenizira niti pasterizira, pa se i gnoj i krv koja se nalazila u mlijeku u izvornom obliku - nalazi i u siru (uostalom, sir nije ništa drugo nego pokvareno mlijeko). Nakon što se sir po drugi put pokvari, bilo bi logično da završi u smeću, ali sa smećem se tada rade mekani (zdenka) sirevi za namaz.
Dodatno, kako bi se povećala novčana dobit od životinja, mimo zakonskih okvira se koriste hormoni za plodnost, ubrzani rast i antibiotici.
Upotreba hormona je u pojedinim zemljama zabranjena, jer je dokazano da takvo meso kod ljudi izaziva rak, poremećaje rasta, skoliozu i razne druge bolesti.
Hormoni nisu uništeni kuhanjem.
Muški i ženski hormoni se nalaze u mesu (govedina, svinjetina, piletina), samo ženski u mlijeku, mliječnim proizvodima i jajima – ali imaju negativan utjecaj i na mušku i žensku populaciju.
Životinjski spolni hormoni su gotovo identični ljudskim hormonima. Pa kada muškarci piju puno mlijeka i koriste mliječne proizvode, u potpunosti poremete svoju osobnost odnosom muških i ženskih hormona. Isto je kod žena koje jedu meso.
Estrogeni su ženski spolni hormoni i krvotokom se šire u različite dijelove tijela, uključujući srce, imunološki i živčani sustav. Kokošja jaja (osim štetnog kolesterola) imaju do 10 puta više hormona i 5 puta više kolesterola od mesa i mlijeka.
Ne postoji dozvoljena količina životinjskih hormona i masnoća koja nema negativni utjecaj na naše zdravlje. Niti postoji lijek koji nas može poravnati u prirodan odnos hormona.
Unatoč zabrani korištenja hormona za uzgoj životinja u zemljama članicama europske unije, oni se i dalje koriste (u okvirima zakona) i izvan zakonskih okvira.
Nitko od nas nije ovisan o pojedinoj hrani, nego o hormonima koji nam stvaraju ugodu za vrijeme dok jedemo. Isto kao što sa slanom hranom stvaramo dopamin, tako ga možemo stvarati i sa trešnjama, mandarinama... Ako ne jedemo životinjske hormone nećemo imati ni poremećaj odnosa hormona u tijelu, pa nam ujedno neće ni trebati lijekovi kako bi doveli u red odnos hormona.
Primjerice, premalo kortizola je posljedica problema u hipofizi ili nadbubrežnoj žlijezdi, uzrok nedostataka određenih hormona je posljedica hormona koje smo pojeli. Jer kada tijelo registrira višak hormona koje smo pojeli, naše žlijezde smanje ili u potpunosti prestanu proizvoditi hormone.

ima li u prirodi pecenih ili kuhanih jaja?
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2025., 00:16   #4365
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Spavati uredno 8-9 sati
Trenirati 3x tjedno
Nesto slicno sam napravio, ali nisu bili iskljucivo meso i jaja, nego je bilo i sira te povrca. U minusu sam trenutno 24 kile od polovice veljace, muskulatura je znacajno pojacana te je psiha stvarno odlicna, sto mi jeste najveci plus.
Prije par tjedana sam uveo nesto UH, vecinom iz rize, a od prije tjedan dana i nesto wheya i kreatina iza treninga. Posto sam do unazad par tjedana isao stvarno nisko sa kalorijama, a sad ovom rizom pojacao malo te kalorije, osjeti se znacajan boost na kilazama na treningu, ali se i osjecam malo napuhano, pa mozda i prekinem sa tim unosom UH, iako je jako mala kolicina. Dati cu jos par tjedana fore tome (jer mi je riza za rucak u rangu najboljeg deserta ), ali ako ostanem ovako bloated, leti to vani. U planu mi je skinuti jos nekih 17-18 kila do kraja godine.
Od suplementacije koristim gore navedeni whey i kreatin, te jos uz to magnezijum bysglicynate, neki multivitamin te Omega 3. Htio sam i tu ashwaganadu naruciti, ali nisam bio siguran sta je, a zvucala mi je kao neki booster, pa na kraju nisam
Spavam vecinom dobro, mada mi se zna dogoditi onako jednom tjedno da spavam samo 2-3 sata u noci.
WraGG je online   Reply With Quote
Staro 03.07.2025., 10:28   #4366
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Rispekt vama koji možete funkcionirati bez UH, zadnji put kad sam to probao pred koju godinu u firmi su izvlačili slamke ispred mog ureda tko će ući unutra i pitati me bilo što.

Što koristite za tracking pojedene hrane?
Instalirao sam my fitnes pal, vidim da se sada plaća, iako ako se dobro sjećam bila je odlična aplikacija, sve živo i neživo je imala za skeniranje na barkodovima, zašto bi je i uzeo
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2025., 10:42   #4367
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Radi MyFitnessPal i bez placanja. Barem ju ja tako koristim i ne vidim sto bi mi trebalo od tih placenih funkcija.
WraGG je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na